KNWU maakt vier selecties voor WK wielrennen bekend
foto: Cor Vos
dinsdag 7 september 2021 om 13:22

KNWU maakt vier selecties voor WK wielrennen bekend

De KNWU heeft de selecties voor de elite-vrouwen, junior-vrouwen, beloftenmannen en junior-mannen voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen op de weg op papier. De invulling bij de elitemannen en de Mixed Relay wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Nederland leverde in de afgelopen vier WK-edities de wereldkampioene op de weg en in diezelfde periode werd ook drie keer gewonnen op de tijdrit. Ook nu ligt de lat hoog voor de KNWU-selectie bij de elitevrouwen, realiseert bondscoach Loes Gunnewijk zich. “We doen er alles aan om opnieuw de titel mee naar huis te nemen. De verwachtingen zijn uiteraard hoog, maar je begint bij elk kampioenschap op nul. De uitgangspositie is goed.”

“We hebben een ijzersterk blok waarmee we een aanvallende koers willen gaan rijden. Het parcours in Vlaanderen leent zich ervoor vroeg in de wedstrijd te gaan koersen en dan hebben we veel ijzers in het vuur waarmee we de wedstrijd in handen willen nemen. Er zal zeker naar ons gekeken worden, maar dat zijn we gewend en zal geen belemmering zijn.”

Op de tijdrit start Nederland normaal gesproken met vier rensters, omdat titelverdedigster Anna van der Breggen en olympisch kampioene Annemiek van Vleuten eigen startplekken hebben. Gunnewijk: “Ook hier hebben we troeven om voor de titel te gaan.” Met Van der Breggen, Van Vleuten, Marianne Vos, Demi Vollering, Chantal van den Broek-Blaak en eventueel ook Amy Pieters beschikt Nederland over voldoende potentiële afmakers in de wegrit.


Elite-vrouwen:
Tijdrit
Anna van der Breggen
Annemiek van Vleuten
Ellen van Dijk
Riejanne Markus

Wegwedstrijd
Anna van der Breggen
Annemiek van Vleuten
Chantal van den Broek-Blaak
Lucinda Brand
Ellen van Dijk
Amy Pieters
Demi Vollering
Marianne Vos

Junior-vrouwen:
Tijdrit
Elise Uijen
Anna van der Meiden

Wegwedstrijd
Mijntje Geurts
Anna van der Meiden
Elise Uijen
Carola van de Wetering
Nienke Vinke

Beloften-Mannen:
Tijdrit
Mick van Dijke

Tweede startplek wordt na het EK toegekend en gaat naar Tim van Dijke of Daan Hoole.

Wegwedstrijd
Marijn van den Berg
Mick van Dijke
Tim van Dijke
Daan Hoole
Olav Kooij
Casper van Uden

Junior-Mannen:
Tijdrit
Tibor del Grosso
Joost Brinkman

Wegwedstrijd
Tibor del Grosso
Joost Brinkman
Rindert Buiter
Lucas Janssen
Mike Bronswijk

 
14 Reacties
Sorteer op:
7 september 2021 13:26
Wachten op Thieu
7 september 2021 13:38
Zekerheidjes bij de mannen? VD Poel mits fit, Dumoulin, Theunissen, Van Baarle mits fit, Riesenbeek? Mollema?, Eekhof? Roosen? Terpstra? Kan hij het nog? Kortom. Hopen dat VDP en Van Baarle in orde zijn en kunnen starten.
7 september 2021 13:55
Mocht Mathieu niet mee kunnen doen dan is het wel moeilijk een beschermde renner aan te wijzen. Mollema is de enige die echt presteert bij eendaagse topkoersen, maar of dit parcours nu helemaal bij hem past: ik weet het niet. Hoop het. Dumoulin, Theunissen, Van Baarle en Langeveld lijken daarna de namen te worden die enige beschermde status verdienen. Terpstra heeft het niet meer ben ik bang, maar een Hofland, Eekhoff, Roosen, Van der Hoorn ter ondersteuning kan dikke prima natuurlijk.
  7 september 2021 14:13
  Hofland heeft dit jaar alleen Kuurne en de Omloop gereden en beide DNF
7 september 2021 14:11
Ik zou gaan voor indien fit: MvdP, Dumoulin, Teunissen, Van Poppel, Mollema, Schelling, Eenkhoorn en Van Baarle. Met als reserves: Langeveld, Eekhoff, Roosen, Sinkeldam en Van der Hoorn
  7 september 2021 14:19
  Schelling is altijd leuk en goed om er bij te hebben: eens! Roosen zou wel 'in de basis' staan bij mij trouwens.
  7 september 2021 15:16
  Gaat Van Baarle dit halen?
  7 september 2021 15:24
  Taco zou op basis van zijn 2 prachtige resultaten dit jaar ook wel mee mogen. Hij past alleen lastig binnen de selectie. De enige rol die ik voor hem zie is vanaf de 1e km in de kopgroep zetten, zorgt ervoor dat je een gegronde reden hebt om niet te controleren de eerste 150km.
7 september 2021 14:15
Ah, Gunnewijk denkt dat je altijd bij 0 begint. Het probleem in Japan was nu juist dat ze pas bij -6 minuten begonnen … zou ze dat nog weten?
  7 september 2021 15:07
  Ja er moeten er 2 mee die zich 100% willen opofferen vind ik. Hopelijk lukt dat.
7 september 2021 15:57
laatste kans voor Moerenhout, of is ie al weg?
7 september 2021 16:42
MvdP, Dumoulin, Mollema, Schelling, Eenkhoorn, Teunissen, Roosen, Van Baarle zou je zeggen....met Eekhoff en wellicht Welten op de bank voor MvdP en Van Baarle als die niet mee kunnen.
7 september 2021 21:19
Mooie selectie voor de beloften-mannen.
7 september 2021 22:10
Waarom laat Gunnewijk Lorena Wiebes thuis? Dit zou toch wel eens op een massasprint uit kunnen lopen?

Reacties zijn gesloten.