WK 2021: Ganna is opnieuw wereldkampioen tegen de klok, zilver en brons voor België

zondag 19 september 2021 om 16:54
WK 2021: Ganna is opnieuw wereldkampioen tegen de klok, zilver en brons voor België

foto: Cor Vos

Filippo Ganna mag zich nog een jaar lang wereldkampioen in het tijdrijden noemen. De Italiaan klopte in Brugge na een spannende strijd Wout van Aert, die net als vorig jaar in Imola genoegen moet nemen met een zilveren medaille. Remco Evenepoel werd derde en bezorgde België nog een tweede medaille.

De koers komt thuis! Vlaanderen is de komende week het decor van het WK wielrennen en vandaag was het wereldkampioenschap tijdrijden voor elite mannen de opener van een drukke en feestelijke koersweek. Tussen Knokke-Heist en Brugge stonden s’ werelds beste tijdrijders aan de start, al schitterden olympisch ITT-kampioen Primož Roglič, oud-wereldkampioen Tom Dumoulin en tweevoudig WK-winnaar Rohan Dennis door afwezigheid. Het was met name uitkijken naar een ‘vierkoppig’ duel tussen titelverdediger Filippo Ganna, Stefan Küng en thuisfavorieten Wout van Aert en Remco Evenepoel.

Panamees Jurado Lopez rolt als eerste van het startpodium
De 58 deelnemers kregen aan de kust en in de binnenlanden van West-Vlaanderen een vrijwel biljartvlakke tijdrit voorgeschoteld van 43,3 kilometer. Dit was op papier een voordeel voor powerhouses als Ganna en Van Aert, maar eerst was het aan – met alle respect – de mindere goden om het spits af te bijten. Christofer Jurado Lopez had de eer om het WK tijdrijden af te trappen. Om exact 14.40 uur rolde de Panamees van het startpodium voor zijn onderneming van 43,3 kilometer, maar Jurado Lopez was verder geen serieuze gegadigde voor een goede eindklassering.

Na een minuut stilte voor de zaterdag verongelukte Chris Anker Sørensen begon Jurado Lopez aan zijn tijdrit. In het eerste blok gingen er met Jurado Lopez, Ali Jawaid, Ventantas Lasinis en Akramjon Sunnatov heel wat nobele onbekenden van start, maar tegelijkertijd keken we ook uit naar de tijd van de als tweede gestarte Matteo Sobrero. De jonge Italiaan veroverde dit jaar de nationale titel in zijn land door af te rekenen met niemand minder dan Ganna. Dat Sobrero voor even de snelste tijd wist te klokken aan het eerste tussenpunt na 13,8 kilometer, was dan ook geen verrassing.

Remco Evenepoel in actie – foto: Cor Vos

Met 16m25s wist Sobrero een eerste interessante richttijd neer te zetten, maar renners als Brandon McNulty en Max Walscheid bewezen al snel dat het nog sneller kon. Meerdere renners wisten dus onder de tijd van Sobrero te duiken, maar pas bij de doorkomst van Remco Evenepoel kregen we een eerste indicatie van wat er mogelijk was op het vlakke West-Vlaamse parcours. Evenepoel, een van de favorieten op de wereldtitel, bleek zeven seconden sneller dan Edoardo Affini, dook elf seconden onder de tijd van Walscheid en was daarmee ook dertien tellen rapper dan de Zwitserse schaduwfavoriet Stefan Bisegger.

Van Aert snelste na eerste tussenpunt 
Vervolgens was het wachten op de doorkomst van Rémi Cavagna, Kasper Asgreen, Van Aert, Küng en Ganna, om zo de onderlinge verhoudingen in kaart te brengen tussen de grote kanonnen na het eerste meetpunt. Cavagna moest zes seconden prijsgeven na 13,8 kilometer, maar Asgreen wist met 15m41s een nieuwe toptijd te realiseren en was zes seconden sneller dan Evenepoel. Ook Küng was goed onderweg en noteerde met 15m37s een nog snellere tussentijd, maar Van Aert was duidelijk niet onder de indruk van de tijd van de Zwitser en zette met 15m19s een nieuwe standaard. En Ganna? Die was met 15m26s zeven seconden trager dan Van Aert.

Tussentijden na 13,8 kilometer

1. flag-be Wout van Aert – 15m19s
2. flag-it Filippo Ganna – 15m26s
3. flag-ch Stefan Küng – 15m37s
4. flag-dk Kasper Asgreen – 15m41s
5. flag-be Remco Evenepoel – 15m48s
6. flag-gb Ethan Hayter – 15m51s
7. flag-de Tony Martin – 15m53s
8. flag-fr Rémi Cavagna – 15m54s
9. flag-it Edoardo Affini – 15m55s
10. flag-de Max Walscheid – 15m59s

Evenepoel was intussen al gepasseerd aan het tweede meetpunt en de vice-wereldkampioen van Innsbruck wist, ook al verloor hij onderweg vroeg zijn bidon, zijn voorsprong op Bissegger en Affini aan het tweede tussenpunt (37m17s) nog wat verder uit te diepen. Evenepoel werd vervolgens in de laatste kilometers voortgestuwd door het dolenthousiaste Vlaamse publiek. Aan de finish klokte de man uit Schepdaal 48m31 en bleek bijna driekwart minuut sneller dan Bissegger, die voorlopige nummer twee aan de finish, tot grote vreugde van de wielerliefhebbers langs de kant van de weg.

Van Aert in opperste concentratie – foto: Cor Vos

Van Aert wist aan het eerste tussenpunt dus een eerste tik uit te delen, maar er kon nog veel gebeuren in deel twee van de tijdrit. Eerst moesten de renners nog passeren aan het tweede tussenpunt. Asgreen en Küng bijvoorbeeld, maar beide renners verloren in het tweede deel van hun pluimen en moesten zelfs tijd toegeven op Evenepoel, die blijkbaar goed had ingedeeld. Van Aert wist zijn inspanning wel door te trekken en was iets meer dan een halve minuut sneller dan Evenepoel. Toch was Van Aert nog lang niet zeker van de wereldtitel, aangezien Ganna wat wist te versnellen richting het tweede en laatste tussenpunt.

Ganna laat Belgen met een kater achter
Aan het eerste tussenpunt was het verschil tussen beide kemphanen nog acht seconden in het voordeel van Van Aert, maar aan het tweede meetpunt na 33,3 kilometer bedroeg de voorsprong van de thuisfavoriet minder dan één seconde. Ganna wist zijn achterstand dus bijna volledig om te buigen en dus leken we af te stevenen op een nagelbijtende apotheose. Van Aert wist nog het onderste uit de kan te halen in de laatste kilometers, dook aan de finish ruim een halve minuut onder de eindtijd van zijn landgenoot Evenepoel, maar het bleek niet genoeg voor de wereldtitel.

Ganna bleek namelijk nog beter te hebben ingedeeld en wist in de slotkilometers een extra versnelling uit de benen te persen. Het bleek genoeg om Van Aert van de wereldtitel te houden, want aan de finish was het verschil iets meer dan vijf seconden in het voordeel van Ganna. Die wist zo zijn titel uit Imola met succes te prolongeren. Van Aert moest opnieuw tevreden zijn met een zilveren medaille, Evenepoel veroverde na een sterke slotfase alsnog het brons. Asgreen en Küng vervolledigen de top-5. Tony Martin, die vandaag heeft aangekondigd zijn fiets aan de wilgen te hangen, werd in zijn allerlaatste WK tijdrijden knap zesde.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

206 Reacties

zietemgaan 19 september 2021 om 16:57

Zware koers, terechte top drie!

0
Erik33 19 september 2021 om 17:04

Twee op het podium en toch een lichte teleurstelling in het thuisland, begrijpelijk. Van Aert en Ganna staken er wel bovenuit jammer dat Dumoulin en Roglic er niet bij waren.

0
meqadon 19 september 2021 om 17:11

Dumoulin en roglic zouden het deelnemersveld nog sterker gemaakt hebben. Maar meedoen voor de overwinning zat er zoiezo niet in voor deze 2

0
Anketieletje 19 september 2021 om 17:16

Oh..? Denk je dat echt?

0
NCK17 19 september 2021 om 17:19

Dennis is de grootste afwezige die had ik hier wel zien winnen. Roglic en Dumoulin iets minder kanshebber maar ook niet kansloos.

0
meqadon 19 september 2021 om 17:25

dennis in topvorm heeft mss een kans. Maar dumoulin en roglic kunnen op dit vlakke parcours nooit winnen. Maximaal podium

0
Erik33 19 september 2021 om 17:31

Precies maar dan was wel minimaal het gat na de eerste twee gevuld. Nu was het slechts een tweestrijd.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 18:12

@Mequadon,
Zowel Dumoulin als Roglic hebben in het verleden echt al wel bewezen ook op vlakke tijdritten prima uit de voeten te kunnen.
Laat Roglic met zijn OS-benen hier mee doen, en hij doet ook gewoon mee voor de knikkers als je het mij vraagt. En een Dumoulin in vorm denk ik ook.

0
notriple 19 september 2021 om 18:29

Ik had veeel liever Jos zien winnen.

0
meqadon 19 september 2021 om 19:24

In sport kan natuurlijk alles maar ik geloof er eerlijk gezegd niet in. Roglic en dumoulin hebben ng nooit een vlakke tijdrit gewonnen tegen het niveau ganna/van aert. Ok er was die vlakke proloog in apeldoorn, maar dat was maar 9 km en tegen een zwak deelnemersveld (enkel een cancellara in de nadagen van zn carriere). Nee sorry jongens, in dumoulin en roglic, daar geloof ik niet in op dit parcours

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 21:01

Laat Remco hier meedoen met zijn Alkmaar benen en hij rijdt Ganna naar een 6de plaats.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 21:11

Wieuwe (alias Mohorietsj?),

Evenepoel geeft in zijn interview aan beter te zijn dan vóór Lombardije, en betere waarden te halen dan toen, dus je mag ervan uit gaan dat het de beste Evenepoel ooit was vandaag. Geef hem de benen van Alkmaar en hij rijdt waarschijnlijk geen podium….

0
Panache 19 september 2021 om 16:58

De top-4 was het gegund, de 1 en 2 sowieso omdat zij toch een kleine klasse beter gepresteerd hebben. Super spannend, een geweldige winnaar, een fantastisch podium. Kan Van Aert zich iets verwijten of zal de trots overheersen? Ik hoop dat laatste, want Ganna had nog wel wat over in de tank. Op dit niveau worden er geen cadeau’s uitgedeeld en mag je blij zijn met 1 wereldtitel in je hele carrière. Van Aert en Evenepoel zullen hun kansen nog gaan krijgen.

0
zietemgaan 19 september 2021 om 17:49

Inderdaad

0
Deel Koeper 19 september 2021 om 18:18

Van Aert heeft het inderdaad nergens laten liggen, Ganna was gewoon beter.

Maar dat er nog wel kansen komen, vind ik niet zo vanzelfsprekend, het kan allemaal zeer snel veranderen. Misschien was dit wel het dichtst dat Van Aert er ooit zal bij komen.

0
Japiejo 19 september 2021 om 19:05

Cadeau’s misschien niet, maar sommige edities zijn toch niet al te zwaar bezet (ook afhankelijk van generatie). Bedenk je eens dat Stef Clement ook gewoon podium op het WK tijdrijden heeft gehaald: dat is met de namen van tegenwoordig echt onmogelijk.
Dus inderdaad, dit podium is iets om trots op te zijn.

0
A.M.M. Jonkers 19 september 2021 om 16:59

Knappe prestatie van Tony Martin!

0
LaDoyenne 19 september 2021 om 16:59

Nog een mythe die sneuvelt? "Hoe langer de tijdrit, hoe beter voor mij, Remco."

Zelfs in afwezigheid van het hele Olympische podium wordt Remco nipt derde, op 43 seconden van de winnaar.

En nog eentje? "Ganna is enkel in korte tijdritten beresterk."

Ganna boog 6 seconden achterstand bij het eerste meetpunt om in bijna evenveel seconden voorsprong aan de meet.

0
dit is mijn achterwiel 19 september 2021 om 17:00

…dus…? Mooie bronzen medaille

0
meqadon 19 september 2021 om 17:05

Remco heeft het podium gehaald in een vlakke tijdrit van 40km. Mannen van zijn gewichtklasse verliezen een minuut of meer op hem. Dus een superprestatie in deze lange tijdrit. Ik had zeker niet verwacht dat hij podium ging halen

0
Brent Verpaelst 19 september 2021 om 17:08

Heel grappig dat dit het enige is dat je over de tijdrit te zeggen hebt. 3e plek is toch keurig, of niet? Of moest hij winnen om jouw ongelijk te bewijzen.

On: Prachtige winnaar, Ganna was net dat tikkeltje sterker en leek ook beter ingedeeld te hebben.

0
djerkson 19 september 2021 om 17:08

Hij heeft het anders wel bewezen tov Küng en Asgreen, zelfs Van Aert is nog amper een paar seconden uitgelopen. De mythe klopt dan toch lijkt me?

0
VDB44 19 september 2021 om 17:12

Mss eerst de tijden van tussenpunt 1 eens vergelijken met die aan de finish, voor je met een ongefundeerde uithaal wat wil stoken hier, triestig.

0
Cochise 19 september 2021 om 17:14

Hij was vandaag 5e na 13k en 3e na 43k
Hij eindigde niet voor Kung en niet ver voor Affini op het EK en hier wel
#scorebordjournalistiek

Maar los van al die mythes, aannames, voorspellingen of verwijten. Dit is gewoon een prima tijdrit

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:15

Kan Vlaanderen nou eens bedenken of zijn lage gewocht nou een voor- of nadeel is aub? Dit lichtgewichtje werd op de heuveltijdrit in Tokyo 9e. #justsayin’

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:16

En de prijs voor de treurigste reactie: Mark P. te V.

0
djerkson 19 september 2021 om 17:17

Ik zou er een gokje op wagen @Kieft.

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:20

Jos van Emden eerste Nederlander en eerste Hollander. Dubbele overwinning!

0
Reiger 19 september 2021 om 17:24

@Willem Mark P. heeft zijn keutel ingetrokken en ik heb m niet gelezen. Wat schreef onze held?

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:27

Btw, Djerkson, als hij voordeel heeft van een langere tijdrit zou hij toch juist op het einde moeten inlopen?

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:28

@Reiger, iets over “en waar eindigde de eerste Hollander?”.

0
Reiger 19 september 2021 om 17:33

@Willem Heb je een mooi WK in eigen land ben je toch nog in staat om zuur te zijn. Dan ben je gewoon niet meer te redden..

0
Erik33 19 september 2021 om 17:39

Denk dat Evenepoel door zijn lage luchtweerstand vooral voordeel heeft op het vlakke. Heuvel- en bergachtige tijdritten zijn minder geschikt voor hem. En ook een technisch parcours met veel draaien, keren en optrekken is lastig voor hem door zijn beperkte stuurmanskunst en gebrek aan explosiviteit.

0
djerkson 19 september 2021 om 17:40

Na het eerste tussenpunt zou je toch geen cent meer geven voor de podiumkansen van Evenepoel. Aan het einde staat hij op het podium en is nummer 2 nog maar twee seconden uitgelopen. Stelling bewezen toch? En wat afwezigen betreft: de Europese Kampioen van vorige week wordt hier vijfde en de nummer drie blijft derde. Het heeft weinig zin om te vergelijken lijkt me. O/T: ik had wel graag Dumoulin bezig gezien op dit parcours, zo jammer.

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 17:41

@Willem Kieft: terechte vraag toch? Deden er ook Nederlanders mee aan het WK? En waar zijn ze geëindigd? Dit is toch de NL-site van WF?

0
Reiger 19 september 2021 om 17:46

@Franky Als je weet en benadrukt dat dit de NL-afdeling is van WF, waarom zit jij dan niet op de BE- afdeling? Verdwaald?

0
Aart van Woud 19 september 2021 om 17:50

Oei… een opstootje tussen Kieft en Vercauteren.. Dat weet ik nog..

0
djerkson 19 september 2021 om 17:52

@Reiger: zonder al die Belgen hier zou het toch een pak minder leuk of op zijn minst heel wat stiller zijn. Het is eerder een compliment voor Wielerflits lijkt me. Het België/NL verhaal is wel een treurige voetnoot, maar kom.

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:54

Franky, ouwe reus! :) Iedereen die Mark P hier vaker mee maakt weet dat de intentie ronduit negatief was. En het voegde ook geen bal toe aan de discussie.

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:56

Djekrson, maar die posium plek dankt hij aan het tweede stuk. Asgreen pakte tijd terug oo het laattse stuk. En WvA en Ganna liepen verder op hem uit. Van de top 5 verloor alleen Küng daar tijd op hem.

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 17:57

@Reiger: voor de fun of om een beetje tegengas te geven of … none of your business. Het valt me op dat dit een WK is, waarbij het landenbelang dus een rol speelt, en bijna niemand iets zegt of schrijft over de prestaties van de enige Nederlandse deelnemer. Dus zal ik het doen: Jos Van Emden is knap 12e geworden!

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 18:04

Ongeveer 10 plekken beter dan verwacht, maat nog steeds ongerelateerd aan de echte discussie.

0
Reiger 19 september 2021 om 18:17

@Franky Dan had ik het toch goed! Je bent dus gewoon verdwaald. Hindert niet hoor!
Zoals je wss merkte hebben wij Nederlanders het hier over de Belgen en als jij nu gewoon over Nederlanders of hollanders op WF.be gaat schrijven is de cirkel weer rond en ben ik tevreden. Verder sans rancune.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 18:21

@Franky Vercauteren,
Pas je nu echt waar je nick aan om:
– Willem Kieft te stangen.
– Het NL-BE sfeertje op te stoken.

Mijn reacties zijn niet altijd briljant, maar tot dit niveau ben ik nog niet gezonken…..

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 19:26

@Michelangelo: ik gebruik dit pseudoniem al enig tijd hoor. Zoek maar op in eerdere topics. En wat is jouw motivatie om een pseudoniem als Michelangelo te gebruiken?

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 19:30

in ieder geval niet aan een Italiaanse Renaissance kunstenaar. Ik dacht eerder aan een meer doordeweeks beroep.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 19:34

@Franky,
Als dat inderdaad zo is: mijn excuses, het was me alleen nog nooit opgevallen tot aan deze clash met Kieft.

En mijn nick… Er was ooit iemand die mij steevast Michelangelo noemde aan de telefoon omdat ik in Italie woon. Ik vond t wel mooi, het heeft klasse, straalt iets artistieks uit.
En als het een keer bagger is wat er uit de pen komt dan ben ik gewoon even een simpele schildpad die met zijn maten Donatello, Raphael en Leonard de stoere uit hangt…

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:14

haha mooi verzonnen verhaal maar dat is niet waarom je Michelangelo noemt

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 20:24

@michelangelo: geen probleem. We zijn eigenlijk buren want ik schrijf dit vanuit mijn buitenverblijf aan het Lago Maggiore. We verblijven dus allebei in Italië .

0
Michelangelo 19 september 2021 om 20:39

@Wieuwe,
Help me dan even waarom ik hier heet zoals ik heet… want jij kunt dat blijkbaar beter uitleggen dan ikzelf.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:44

knip knip, enfin als ik mijn vrouw haar gevoel mag volgen.

0
Michiel 19 september 2021 om 20:53

Michelangelo had vele talenten, maar was toch geen kapper)

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:59

Ik zeg ook maar wat. Ik laat mijn vrouw soms ook deze onzin lezen maar ik denk dat ze niet erg geïnteresseerd is want ze antwoordde eigenlijk alleen: "ik ging vroeger bij een kapper die Michelangelo heette"

Ik reageerde meteen dat ze inhoudelijk moest blijven en kijk… nu zit ik hier alleen in de zetel.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 21:01

@Wieuwe,
Overigens presenteer je jezelf als iemand die mij al heel lang kent… terwijl ik Wieuwe Lestra hier voor het eerst zie vandaag.

Je bent toch niet de zoveelste reincarnatie van de Holle zwaardvechter….

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 21:12

Ik herken niemand hier als Hollow Knight, helaas.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 21:43

@Wieuwe,
Het feit dat je weet dat de holle zwaardvechter eigenlijk Hollow Knight was, een lid dat hier al 2 jaar dood en begraven is, maakt in ieder geval voor mij duidelijk dat je niet zo nieuw bent als je aantal berichten suggereren.

Maakt verder niet uit, welkom terug. En hopelijk mag je deze keer wat langer blijven, want dat is een teken dat je je wat beter gedraagt dan onze holle zwaardvechter of meesterdaler Mohorietsj…

0
Reiger 19 september 2021 om 21:51

@Michelangelo Wieuwe is volgens mij ook een oude bekende. Nu is de holle nicht ook van voor mijn tijd hier maar tijdens mijn tijd zijn er toch al een paar de revue gepasseerd die mij aan Lieuwe doen denken. En niet met heel veel genoegen moet ik zeggen.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 21:59

Ik ga al langer mee dan Michelangelo. Kan er misschien 5 opnoemen die hier voor mij waren en dezelfde naam hebben behouden.

0
Reiger 19 september 2021 om 22:03

Dan kun je ook gewoon je vorige namen hier noemen toch?

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 22:12

@Reiger
Waarom? Jij kan toch goed vissen? Of is je bek scheefgegroeid van al dat gebrabbel.

0
Romāns Vainšteins 19 september 2021 om 22:20

Uiteindelijk is het veranderen van naam niet tegen de forumregels maar daarentegen het achterlijk gewie-is-wie wat een klein aantal freaks kennelijk graag speelt wel. Tijd weer dus voor de redactie om eens flink te gaan snoeien in de zoveelste blorp ellende waarin volwassen mannen zitten te mijmeren welke naampjes andere volwassen mannen eerder op een anoniem forum hadden. Het is echt lachwekkend.

0
Reiger 19 september 2021 om 22:28

@Lieuwe en @RV Dan weet ik het nu zeker. Jullie hoef ik dus helemaal niet meer serieus te nemen hier. De één is een troller die wss al een paar bans op zijn naam heeft staan en niet verder komt dan wat anoniem gescheld en de ander is een soort dominee die hier net doet alsof hij boven alle partijen staat maar ondertussen een intrigant is waar de honden geen brood van lusten maar het zelf niet door heeft. En dat je na meer dan 20000 posts hier nog steeds geen zelfkennis hebt is best wel triest.

0
Romāns Vainšteins 19 september 2021 om 22:45

Het ‘duiden’ van forumleden is minimaal zo boring en off topic als ‘wie… was… wie?.?’

Maak er een forumtopic voor aan zou ik zeggen.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 22:48

Snap dat vissen ook niet. Ondertusse schep ik er plezier in ze te laten sudderen in onzekerheid.

0
Killco 19 september 2021 om 16:59

Mooie winnaar. 2e op rij. Zeer sterke WvA ook en leuk voor de Belgen om 2 landgenoten op het podium te hebben bij het wk in eigen huis.

0
Dion 19 september 2021 om 17:00

Mooie dag. Tijdrijden is normaal niet mijn kijksport naar dit was erg vermakelijk.

0
Murcia 19 september 2021 om 17:01

Tijdrijden is zo een mooie discipline! Genoten weer vandaag, Ganna is de sterkste en volgt zichzelf op. Het gevecht tussen hem en Wout was geweldig om te volgen, op het wat meer technische eerste stuk een voordeel voor Wout maar op die lange rechte stroken gaat het beest echt tekeer. Super gemiddeldes van beiden en daarachter een Evenepoel die zijn tijdrit perfect had ingedeeld wat aangeeft dat naast de motor ook het tactisch vermogen in dit werk bij hem groeit. Asgreen ook weer goed en ik werd een beetje emotioneel toen ik zag wat der Pfanzerwagen nog in zijn laatste ITT uit zijn lichaam kon toveren.

Camerawerk, commentaar en natuurlijk het publiek ook weer schitterend. Wielersport op haar mooist.

0
Reiger 19 september 2021 om 17:38

@Murcia Normaal is een tijdrit niet mijn favoriete kijksport, maar deze was geweldig. Waarschijnlijk raakte deze mij omdat er eindelijk weer eens duizenden mensen aanwezig konden zijn die voor een geweldige ambiance zorgden. Jammer dat de supporters geen regenboogtrui kunnen vieren.

0
meqadon 19 september 2021 om 17:01

spijtig voor wout weer 2e op een internationaal kampioenschap. Remco boven verwachting podium met een sterke prestatie. Ganna verdiend gewonnen. Is gewoon de beste tijdrijder van het moment.

0
Erik33 19 september 2021 om 17:07

En over een week weer tweede achter Mathieu.

0
Sjonge Jonge 19 september 2021 om 17:14

Zo langzamerhand gun je Wout toch wel een gouden medaille na al die 2e plaatsen.
Hoe mooi zou dat zijn volgende week tijdens de wegwedstrijd in eigen land (en nee, ik ben geen Belg).

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:17

Het wordt wel een beetje treurig met die 2e plekken en (op Ganna na) steeds weer andere renners, dus grotendeels pure pech.

0
Kelder is de Man 19 september 2021 om 17:33

Treurig zou ik het toch niet willen noemen. Voor hem wel als je dat bedoelt. Hoop dat Wout ‘m volgende week pakt.

0
jooprioolpijp 19 september 2021 om 17:36

Ik denk dat van Aert genoeg wint om een stapeltje tweede plekken te trekken. Dat hij als allrounder van een ultraspecialist met slechts 5 seconden verschil verliest, lijkt me reden tot trots – na initiële teleurstelling.
Zondag 2e achter ene MvdP zou denk ik heel veel meer pijn doen, maar dat zie ik niet gebeuren.

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:53

Lees net in een reactie hier ergens onder dat hij zelf nu toch ook wel wat van slag was van weer een 2e plek. Hij heeft nu in korte tijd natuurlijk gewoon veel 2e plekken op (vooral) kampioenschappen. Ook die andere prestaties halen die teleurstelling niet weg denk ik. Dat overigens niets af an hoe goed ik hem vind. Het os vooral voor hem zelf teleurstellend.

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 18:05

@meqadon: correcte analyse, met Ganna heeft de beste gewonnen, WVA mooi (maar weeral) tweede en RE knap derde.

0
Peterke 19 september 2021 om 19:32

Wout wil alles winnen. Cyclocross. Klassiekers. Massasprints. Korte rittenkoers. Hij moet misschien eens beginnen beseffen dat hij op de grote afspraken altijd moet onder doen voor een specialist en zelf ook eens beter kan kiezen voor een specialiteit…
bon, gisteren lees ik dat hij hier niet specifiek voor getraind heeft, vandaag is hij plots teleurgesteld…

0
FrankyVercauteren 19 september 2021 om 21:12

Dat is het verschil tussen een specialist (Ganna) en een allrounder (Van Aert). Van Aert kan ook nog spurten winnen (Tour de France), klimmen (Mont Ventoux), veldrijden (3 x WK) en klassiekers winnen. Dat zie ik Ganna nog niet doen. Trouwens, we hebben nog zo’n allrouder die in alles probeert uit te blinken, Mathieu Van Der Poel. Ook tegen hem zou je kunnen zeggen: kies je specialiteit.
Wat mij betreft: laat die jongens maar doen waar ze zin in hebben. Wij kunnen als supporter er alleen maar van geniet … al zullen ze af en toe wel eens de duimen moeten leggen tegen een specialist.

0
xistnc 19 september 2021 om 17:01

Mooi secondespel om de winst, de rest eigenlijk ‘niet op de foto’. De grinta van Wout tegen flyer Ganna. Ook het brons van REV was nog erg nipt.

Nette 6e plek als afscheid voor Tony Martin.

0
Franco Ballerini 19 september 2021 om 17:07

Ja, heel netjes van Martin. Van tevoren betwijfelde ik of hij top-10 zou kunnen rijden. Misschien nog een medaille in de mixed-relay.

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 18:06

En een knappe 12e plaats voor Jos!

0
Reiger 19 september 2021 om 17:03

Kan mij voorstellen dat Remco en Wout tevreden en tegelijkertijd teleurgesteld zijn.
WK in eigen land en voor het eerst sinds tijden een fantastische ambiance beleven hoop je natuurlijk dat je nog een treetje hoger eindigt in een mooie regenboogtrui.
Ganna was iig dik in orde.

0
Brent Verpaelst 19 september 2021 om 17:12

Denk dat Remco meer teleurgesteld is dan Wout, voor hem was dit een prioriteit en hij doet niet eens beter dan in 2019. Wout zit nu al met z’n hoofd bij zondag denk ik zo.

0
notriple 19 september 2021 om 17:15

Ganna was ook beter.

0
Magician 19 september 2021 om 17:23

Wout zit anders een stuk meer te balen bij Sporza dan Remco.

0
Reiger 19 september 2021 om 17:27

Remco was een lekker blij ei in de studio. Het kan de goedkeuring van de Reiger wegdragen. Hij zal wss mijn tips gelezen hebben! :)

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 18:08

@Brent: ik vermoed dat Van Aert meer teleurgesteld zal zijn dan Evenepoel. WVA was topfavoriet voor goud, voor RE was het podium al een groot succes en meer dan de meesten verwacht hadden. De reacties achteraf van WVA en RE geven me gelijk …

0
wimvl 19 september 2021 om 19:44

@Brent Verpaelst. Dan heb je waarschijnlijk de interviews en het podium niet gezien. Remco glunderde. Hij kan eindelijk terug op topniveau mooie prestaties tonen.

0
freire93 19 september 2021 om 17:03

Wout Van Aert in the last 12 months:

Silver at the ITT Worlds
Silver at the Road Worlds
Silver at the Road Olympics
Silver at the ITT Worlds

@caferoubaix

0
meqadon 19 september 2021 om 17:06

Zuur. De poulidor van de kampioenschappen.. Wtf

0
meqadon 19 september 2021 om 17:06

Je vergeet nog wk cyclocross

0
de cauwer 19 september 2021 om 17:11

Is meer Poulidor dan MvdP.

0
Stablinsky 19 september 2021 om 17:14

Poulidor heeft best veel gewonnen.

0
meqadon 19 september 2021 om 17:14

dat komt ook omdat vdp meestal zijn kopje laat hangen en laat lopen als hij merkt dat hij niet kan winnen. Bij mathieu is het alles of niks

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:18

WvA heeft ook best veel gewonnen. Maar ondertussen ook best veel 2e plekken.

0
Reiger 19 september 2021 om 17:29

Wout zei zelf dat het een zilveren medaille teveel is. En terecht denk ik want hij is onderhand aan winnen gewend geraakt en dan is een 2de plaats gewoon een teleurstelling.

0
Retro Lex 19 september 2021 om 17:48

En toch een van de allergrootste renners die ik in de afgelopen jaren heb gezien. En dat zit vooral in de veelzijdigheid .
Sagan werd Peter de Grote, hoe ver komt Wout van Aert ?

0
Ed De B 19 september 2021 om 17:03

Mooie 2e en 3e plek. Gefeliciteerd buurtjes!

0
Pascal Mortier 19 september 2021 om 17:05

Toch ff de spreekwoordelijke stok in het hoenderhok gooien: had Wout zich niet beter wat specifieker toegelegd op deze TT ipv te focussen op de wegrit?

0
Marik 19 september 2021 om 17:08

Eeeuh even nadenken. Ik ben eruit: nee

0
Franco Ballerini 19 september 2021 om 17:13

Inderdaad is het antwoord: nee. De te kloppen man volgende week.

0
boomcie 19 september 2021 om 17:16

Nee, want wegrit is 10 keer meer waard. Als je enige ambitie hebt ga je daarvoor.

0
Reiger 19 september 2021 om 17:17

@Pascal ik denk dat je zo’n discussie pas kunt starten na volgende week zondag. Wanneer Wout Wereldkampioen wordt dan is de zilveren medaille een mooie bonus en als het allemaal wat tegenvalt had hij zich beter op de tijdrit kunnen richten. Dat is dan weer het mooie van ons stuurlui die aan de wal blijven staan..

0
Deel Koeper 19 september 2021 om 18:36

Dat lijken me zinloze stellingen. Veel renners halen in de voorbereiding naar hun hoofddoel al mooie ereplaatsen in andere koersen (logisch, want in vorm), maar er kan er altijd maar eentje die hoofdprijs pakken. Dat wil niet zeggen dat al die anderen fout zaten door dan niet naar die andere koersen te pieken.

0
Sven10 19 september 2021 om 17:13

Tony Martin petje af ‍♂️. De Jumbo Visma renners doen het weer goed. En dan deden Dumoulin en Roglic

0
Sven10 19 september 2021 om 17:13

Niet eens mee !!!!

0
Willem Kieft 19 september 2021 om 17:18

Waarmee????

0
Marco 19 september 2021 om 17:24

@Willem Hij wilde het volgende zeggen..

Tony Martin petje af ‍♂️. De Jumbo Visma renners doen het weer goed. En dan deden Dumoulin en Roglic Niet eens mee !!!!

0
notriple 19 september 2021 om 17:14

Ja Ganna was ook veel beter.

0
Wheely 19 september 2021 om 17:14

Mooi podium, de echte specialist heeft gewonnen. De twee Belgjes kunnen veel meer dan alleen tijdrijden en eigenlijk heel knap dat ze ook hier om de prijzen meedoen.

0
Franco Ballerini 19 september 2021 om 17:16

Zag ik nou een traantje bij REV tijdens het Italiaanse volkslied?

0
Wheely 19 september 2021 om 17:37

Dat was nog steeds omdat ie zn flesje was verloren. ;)

0
Franco Ballerini 19 september 2021 om 18:26

Haha, hier een schaterlach! Ga zo door!

0
de cauwer 19 september 2021 om 17:18

Wie was de eerste Nederlander?
Jos of Otto-Jan?

0
notriple 19 september 2021 om 17:22

Nee Piet!!!

0
meqadon 19 september 2021 om 17:28

hahaha goeike!

0
Bontempi1962 19 september 2021 om 17:19

Mooie dag voor de Belgen ondanks dat er één sterker is.

0
Mystery Rider 19 september 2021 om 17:21

Mooi, nog een weekje wachten om te zien wie van de twee belgen volgende week wel op het hoogste schavotje staat! :)

0
Angelo Pauwels 19 september 2021 om 18:36

Ik hoop voor Wout dat het niet zal uitdraaien zoals ik denk, Remco die vooruitblijft met een solo omdat de rest niet met Wout in het wiel het gat wil dichtrijden. En Wout dan de sprint winnen voor de 2de plaats.

0
Bontempi1962 19 september 2021 om 17:22

Mooi afscheid ook voor Tony Martin.

0
Murcia 19 september 2021 om 17:27

Was ik nog het meest van onder de indruk, geweldig beeld waar de regisseur de emotie van hem liggend op de grond na zijn laatste individuele tijdrit de aandacht gaf die het verdiende.

0
Pascal Mortier 19 september 2021 om 17:34

Ik denk gewoon dat Wout statistisch gezien meer kans had op goud in de TT dan de wegrit, en dat dit mits een nog betere voorbereiding hierop ook wel was gelukt.
Of zie ik dat verkeerd?
Natuurlijk weegt een gouden medaille op de weg zwaarder dan die van TT, maar een gouden medaille op TT weegt toch zwaarder dan een zilveren of bronzen op de weg?
De vraag is toch steeds: “wie was de laatste (Belgische) wereldkampioen” en niet “wie was de laatste 2e op een wereldkampioenschap”?
Soit, ik hoop dat Wout na alle 2e plaatsen volgende week gewoon WK wordt :-)

0
Michelangelo 19 september 2021 om 17:45

Denk dat je gelijk hebt, Pascal.

Het wordt nu als excuus gebruikt voor het verlies van Wout, maar je zou het eigenlijk Wout moeten verwijten. Want je weet met Ganna als specialist dat je het je eigenlijk niet kunt veroorloven om niet ook zelf 100% voorbereid aan de start te staan.

Als Wout vannacht wakker wordt van die 5 seconden, dan moet hij niet denken aan het slippertje op de brug, maar zich de vraag stellen of hij misschien toch wat meer eieren in het tijdrit mandje had moeten leggen. Zeker als hij ook volgende week zondag geklopt wordt, of in een wedstrijdsituatie komt die hem kansloos maakt voor de zege.

0
tramontana 19 september 2021 om 18:01

Statistisch meer kans inderdaad, maar die andere trui interesseert hem meer denk ik. Verzamelt ondertussen een pak zilver op WK’s, maar heeft dit jaar toch ook al vette prijzen gereden, waaronder tijdrit, bergrit en sprint in de Tour, klassieker,… meest complete renner dit jaar.

0
Cochise 19 september 2021 om 19:19

Hij ontkende ook met klem dat die slipper hem seconden heeft gekost (net zoals Remco ook moest lachen met z’n verloren drinkbusje) en gaf alle credits aan Ganna.

Het lijkt nu alsof hij niet ontevreden mag zijn over z’n tweede plaats omdat hij op voorhand heeft gezegd dat hij vooral voor de wegrit trainde. Dat ontneemt hem het recht niet om te balen over die 5 seconden.

Natuurlijk moest hij niet alle ballen op de tijdrit zetten. De kans dat hij de komende 5 jaar een parcours op maat zal vinden in een WK-tijdrit is veel groter dan de kans dat hij een beter WK-wegparcours zal vinden dan dit jaar.

0
monsieur soixante pourcent 19 september 2021 om 19:23

Ik denk dat we met z’n allen toch aan selectief geheugenverlies lijden.

We hebben in het UK toch duidelijk gezien dat er op explosiviteit ingezet is bij van aert? Het kan gewoon niet allemaal als je op een parcours als dit rijdt. Het WK an sich en deze tijdrit zijn gewoon uitersten. Je kan mi. Niet beide winnen. Anno 2021 wordt dit als normaal gezien. Ik denk dat we realistisch moeten zijn en aanvaarden dat je simpelweg een keuze moet maken.

Persoonlijk -als wva fan- kan ik dit best aanvaarden. (Zelf zou ik niet eens gestart zijn, er was namelijk veel meer te verliezen dan te winnen). Volgende week wil ik hem zien imponeren op de hellingen. Daar heeft hij mi. Ook duidelijk op gewerkt, net hetgeen bij het begin van het seizoen nog de achilleshiel was.

Het is toch steeds het een of het ander. Eens Cancellara explosiever werd leed zijn TT werk hier ook onder.

Dit gewouwel terzijde. Ik heb tonnen respect voor jongens die vol inzetten op een doel en die ambitie durven uitspreken.

0
Nonkel Jef 19 september 2021 om 21:45

Dus Wout moet zich 200% toeleggen en voorbereiden op de Tijdrit en niet op de wegrit? Juist ja, wat een slappe praat na de vaak lulkoek.
Hij is topfavoriet WK op de weg in eigen land. Dat is de prioriteit en iedereen die gezond en wel nadenkt weet dat dat hetgeen is waar hij voor moet gaan.
Interessante vraag: werd er door de WF forum specialisten in de voorbeschouwingen geopperd om alles op de tijdrit te zetten? Benieuwd wie er hier zijn hand gaat opsteken.
En foei Wout, waarom ben je nou toch ontgoocheld met je 2e plek op 5 seconden van de winnaar. Gekker moet het niet worden.
Alsook leuk om te zien dat de Michel weer lekker aan het stoken is. Kan hij trouwens als de beste, al ziet hij dat zelf helemaal anders.

0
RLM 19 september 2021 om 17:37

Uitstekende tijdrit van beide belgen, kunnen zichzelf niet echt iets verwijten. Alleen was Ganna beter. Evenepoel is serieus verbeterd ten opzien van de OS: Toen eindigde hij achter Uran, nu heeft hij bijna 3 en een halve minuut voorsprong.

Overigens een reactie op De Cauwer die zegt dat we moeten wachten tot er een parcours komt dat wel in de belgen hun voordeel speelt: Welk dan? Een heuveltijdrit? Dan kan een 1 en 2 van hetzelfde land zeker, al lijkt me dit eerder iets voor Slovenië. Op dit moment heeft België 2 van de beste tijdrijders ter wereld, en daar moeten we (als in mijn mede-belgen) blij mee zijn. Als een land alles domineert in een discipline is de fun er wat af op een internationale wedstrijd.

Cavagna lijkt me absoluut geen kampioenschapscoureur. 14de plek voor hem is ronduit slecht.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 17:41

@RLM,
Dat was ook exact mijn gedachte. Leg er wat meer heuvels in, en je krijgt Pogacar, Roglic en Dumoulin in plaats van Ganna. Wie weet val je dan wel compleet van het podium als Belg.

0
Deel Koeper 19 september 2021 om 18:11

Toch wel jammer dat er helemaal niets zit tussen een tijdrit die biljartvlak is of een tijdrit vol heuvels. Blijkbaar zijn er wat flitsers wiens mind volledig blown is als ik hier even het volgende concept opgooi => “vlakke tijdrit met 1 serieuze heuvel in”.

Maar blijkbaar slaat de slinger op een bepaald moment over van Ganna naar Roglic naar gelang de zwaarte van de aanwezige klim(metjes) en is daar helemaal geen grijs gebied tussen.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 18:27

@Deel,
Ik denk dat ook Roglic in vorm gewoon mee doet om de prijzen in een vlakke tijdrit. Werd ooit tweede in een korte vlakke tijdrit in Apeldoorn, achter ene T. Dumoulin.

Ik denk dat er geen enkel parcours te tekenen is waarbij je zegt: dit is een zekere overwinning voor Evenepoel. Tenzij het een vlak parcours is onder allerlei bruggetjes die niet hoger zijn dan 1.20 meter….

0
Panache 19 september 2021 om 18:48

Er is vast wel een grijs gebied, maar jij zoekt exact die grijstinten die voordelig zijn voor de Belgen en nadelig voor de rest. De vraag is of die bestaan.

0
Deel Koeper 19 september 2021 om 18:48

Het gaat me niet over de capaciteiten van Roglic of Evenepoel, maar over het opportunistisch zwart-wit denken. Vlak is Ganna en als je ’t wat zwaarder wil, dan is het voor Pogacar. Alsof je zou stellen dat wegkoersen voor Merlier of Ewan zijn en als ’t wat zwaarder is, dan is het voor Pogacar of Bernal.

Terwijl je ook perfect tijdritten kan uittekenen waar Alaphilippe of van der Poel zouden schitteren.

0
Deel Koeper 19 september 2021 om 19:04
Quote:
Er is vast wel een grijs gebied, maar jij zoekt exact die grijstinten die voordelig zijn voor de Belgen en nadelig voor de rest. De vraag is of die bestaan.

OK, ik ben overtuigd. Er bestaat geen parcours waarop Van Aert een tijdrit zou winnen. En als hij wint, dan is ’t omdat er iemand afwezig was of uit vorm.

0
monsieur soixante pourcent 19 september 2021 om 19:45

Deze tijdrit met forse tegenwind was iets voor REV geweest.

0
Ed De B 19 september 2021 om 23:40

Blijkbaar hebben sommigen wat last van hun korte termijn geheugen:
https://www.wielerflits.nl/nieuws/tour-2021-wout-van-aert-wint-tijdrit-naar-saint-emilion/
Parcours op maat bestaan niet, het geeft hoogstens een indicatie van een mogelijke winnaar. Vorm van dag, weersomstandigheden, tijd van vertrek…het speelt allemaal mee. Het moet gewoon allemaal net de goede kant op vallen.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 17:40

Pure reclame voor het tijdrijden, deze wedstrijd van vandaag.

Ganna terechte wereldkampioen. Hij rekent hiermee af met twee Belgen, en wat mij betreft ook met het fabeltje dat hij alleen tot zijn recht zou komen in kortere tijdritten. Waar hij tot 2 jaar geleden nog regelmatig klop kreeg, is hij op dit moment toch echt wel degene die je moet verslaan om te winnen.

Wout is teleurgesteld om het zilver, maar sportief in de nederlaag. Gewoon geklopt door een sterkere Ganna. Benieuwd naar zijn motivatie en prestatie volgende week, want die wil maar 1 ding…

Evenepoel: voor mij niet echt een verrassing, maar wel op respectabele achterstand op goud en zilver. Maar petje af voor zijn tijdrit vandaag, maar vooral ook voor zijn interview na afloop. Als ik ga muggeziften kan ik nog zeggen dat hij zegt dat hij met een beter pacing plan vorige week het EK gewonnen had, maar in algemene zin toch echt gewoon een prima interview. Moet ie vaker doen! Net als luisteren naar coaches als het gaat om plannen en adviezen. Wordt ie denk ik een betere renner van, en ik denk ook een stuk populairder bij criticasters als ik.

0
Franco Ballerini 19 september 2021 om 17:45

Een stuk populairder? Of ietsje minder impopulair?

0
boomcie 19 september 2021 om 17:52

Kenmerkend voor de singuliere hater dat hij enkel positief kan zijn als er niet gewonnen werd. Denk dat deze derde plek comfortabel genoeg aanvoelt om eens wat te zalven, alvorens binnenkort weer vol in te hakken op de Ket. Ik kijk alvast uit naar de volgende gieter azijnzuur, dat zou vermoedelijk willen zeggen dat Evenepoel iets magistraal gewonnen heeft en daarbij uiterlijke kenmerken van blijdschap/ontlading heeft vertoond.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 17:54

Franco,
Ik maak er geen geheim van dat ik fan ben van de fietser Evenepoel en zijn nummertjes op de tweewieler. Mocht hij zijn gedrag naast de fiets wat aanpassen (zoals vandaag aan de Sporza tafel), dan denk ik dat er heel veel criticasters "om" gaan.

Echter 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Dus ik blijf vooralsnog kritisch.

En overigens ook op zijn fans. Vaak zorgen die er wel voor dat je automatisch afkeer krijgt van hun favoriete renner door hun manier van "supporteren". O.a. hier op WF*, maar ook vandaag meende ik toch echt BOE geroep te horen bij de start van o.a. Van Aert. En ik verdenk de Evenepoel fans daarvan… (en alvast oprechte excuses als dat niet zo is, en "boehoe" roepen een eeuwenoude Westvlaamse manier van aanmoedigen blijkt te zijn).

*EDIT: zeker als ze je constant in de hoek duwen van "hater" op het moment dat je niet met de wolfjes mee juicht.

0
Kelder is de Man 19 september 2021 om 17:56

Nou fijn, dat zijn interview jouw goedkeuring kan wegdragen.

0
de cauwer 19 september 2021 om 18:13

Wat gaat Remco nu gerust kunnen slapen nu hij weet dat de grote Michelangelo van wielerflits.nl vindt dat hij het vandaag zowel op als naast de fiets goed gedaan heeft.

Neem jezelf toch eens niet zo serieus man…

0
Michelangelo 19 september 2021 om 18:29

@Jose,
ik neem mezelf een stuk minder serieus dan een heel pak wielerflitsers hier…. en ja, jouw naam staat ook tussen dat pak blijkbaar.
Mijn mening is doorgaans goed voor meer reacties dan de mening van Evenepoel zelf. Zegt dat wat over mij, of over diegenen die mij te serieus nemen?

0
Chippen 19 september 2021 om 19:14

denk dat het probleem is dat michelangelo niet vaak genoeg eens serieus wordt genomen. als dat wat vaker gebeurde, zouden al die ergernissen misschien minder frequent opborrelen.

0
meqadon 19 september 2021 om 19:19

@michelangelo denk niet dat de fans van aert uitgejouwd hebben. Ik heb er niet op gelet en zal het eens terug moeten bekijken, maar het zou me sterk verwonderen. Wout heeft hier een heldenstatus ala boonen. Ik heb wel gezien dat er tekens gemaakt werden en ook gefloten werd richting ganna

0
Romāns Vainšteins 19 september 2021 om 19:25

A gossie, de meesterbetuttelaar geeft zijn haatobject een kinkieteltje..

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 19:33

@‘Michelangelo: wat een stokertje ben jij toch! Eerst zalven (ik ben een fan van RE) en dan keihard uithalen (zijn fans roepen BOE naar WVA). Ik heb de ganse uitzending gezien en ik heb niemand BOE horen roepen naar Wout Van Aert. En als het al zo was, waar haal jij de insinuatie vandaan dat het dan om een fan van Remco Evenepoel zou gaan? Stond je er tussen? Misschien was jij wel de roeper …

0
Michelangelo 19 september 2021 om 19:39

@Franky, Mequadon
Ik was ook erg verbaasd, omdat Wout volgens mij gewoon mateloos populair was. En ik dacht dat ik het verkeerd had gehoord, maar in het liveblog waren ook meerdere personen die dezelfde indruk hadden als ik. Het is niet dat ik het hier verzin, lees het blog maar terug.
En ik schrijf al: mocht ik het net als die anderen verkeerd hebben gehoord, dan oprechte excuses…

0
Reiger 19 september 2021 om 19:40

Franky is net zo agressief als Mohorietsj altijd was/is. Is niet netjes..

0
Michelangelo 19 september 2021 om 19:41

Gossie Romans,
Wat kun je heerlijk kinkietelen…. (of had je het niet over jezelf, en was dit weer eens een ouderwetse inhoudsloze op de man bedoelde opmerking richting een ander forumlid)

0
Chippen 19 september 2021 om 19:42

oeh, ik denk dat we hier een try-out zien van een nieuw anti-evenepoel argument, namelijk zijn onsportieve supporters. elke komiek moet af en toe met wat nieuw materiaal komen om het fris te houden

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 19:57

Knappe oren als je zoiets hoort in al het gejuich (want WVA kreeg de meeste toejuichingen van allemaal, zelf meer dan RE). Nog knappere ogen als je ook nog eens de “dader” kan identificeren als een fan van Remco Evenepoel. En dat allemaal in een flits van een seconde, knap!

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:07

Hij is inmiddels toch al fan geworden van de renner Evenepoel. In het begin was het ‘allemaal overroepen’. Er was dus wat aarzeling in het begin maar uiteindelijk is hij toch om. Mooi dit te mogen meemaken.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:10

Ik meende zelfs aan de finish iemand horen zeggen 'badmuts!' maar Jos was nog bijna 2 minuten voor de finish dus dat zal wel geen anti-supporteren geweest zijn.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone