WK 2021: Ganna is opnieuw wereldkampioen tegen de klok, zilver en brons voor België
foto: Cor Vos
zondag 19 september 2021 om 16:54

WK 2021: Ganna is opnieuw wereldkampioen tegen de klok, zilver en brons voor België

Filippo Ganna mag zich nog een jaar lang wereldkampioen in het tijdrijden noemen. De Italiaan klopte in Brugge na een spannende strijd Wout van Aert, die net als vorig jaar in Imola genoegen moet nemen met een zilveren medaille. Remco Evenepoel werd derde en bezorgde België nog een tweede medaille.

De koers komt thuis! Vlaanderen is de komende week het decor van het WK wielrennen en vandaag was het wereldkampioenschap tijdrijden voor elite mannen de opener van een drukke en feestelijke koersweek. Tussen Knokke-Heist en Brugge stonden s’ werelds beste tijdrijders aan de start, al schitterden olympisch ITT-kampioen Primož Roglič, oud-wereldkampioen Tom Dumoulin en tweevoudig WK-winnaar Rohan Dennis door afwezigheid. Het was met name uitkijken naar een ‘vierkoppig’ duel tussen titelverdediger Filippo Ganna, Stefan Küng en thuisfavorieten Wout van Aert en Remco Evenepoel.

Panamees Jurado Lopez rolt als eerste van het startpodium
De 58 deelnemers kregen aan de kust en in de binnenlanden van West-Vlaanderen een vrijwel biljartvlakke tijdrit voorgeschoteld van 43,3 kilometer. Dit was op papier een voordeel voor powerhouses als Ganna en Van Aert, maar eerst was het aan – met alle respect – de mindere goden om het spits af te bijten. Christofer Jurado Lopez had de eer om het WK tijdrijden af te trappen. Om exact 14.40 uur rolde de Panamees van het startpodium voor zijn onderneming van 43,3 kilometer, maar Jurado Lopez was verder geen serieuze gegadigde voor een goede eindklassering.

Na een minuut stilte voor de zaterdag verongelukte Chris Anker Sørensen begon Jurado Lopez aan zijn tijdrit. In het eerste blok gingen er met Jurado Lopez, Ali Jawaid, Ventantas Lasinis en Akramjon Sunnatov heel wat nobele onbekenden van start, maar tegelijkertijd keken we ook uit naar de tijd van de als tweede gestarte Matteo Sobrero. De jonge Italiaan veroverde dit jaar de nationale titel in zijn land door af te rekenen met niemand minder dan Ganna. Dat Sobrero voor even de snelste tijd wist te klokken aan het eerste tussenpunt na 13,8 kilometer, was dan ook geen verrassing.

Remco Evenepoel in actie – foto: Cor Vos

Met 16m25s wist Sobrero een eerste interessante richttijd neer te zetten, maar renners als Brandon McNulty en Max Walscheid bewezen al snel dat het nog sneller kon. Meerdere renners wisten dus onder de tijd van Sobrero te duiken, maar pas bij de doorkomst van Remco Evenepoel kregen we een eerste indicatie van wat er mogelijk was op het vlakke West-Vlaamse parcours. Evenepoel, een van de favorieten op de wereldtitel, bleek zeven seconden sneller dan Edoardo Affini, dook elf seconden onder de tijd van Walscheid en was daarmee ook dertien tellen rapper dan de Zwitserse schaduwfavoriet Stefan Bisegger.

Van Aert snelste na eerste tussenpunt 
Vervolgens was het wachten op de doorkomst van Rémi Cavagna, Kasper Asgreen, Van Aert, Küng en Ganna, om zo de onderlinge verhoudingen in kaart te brengen tussen de grote kanonnen na het eerste meetpunt. Cavagna moest zes seconden prijsgeven na 13,8 kilometer, maar Asgreen wist met 15m41s een nieuwe toptijd te realiseren en was zes seconden sneller dan Evenepoel. Ook Küng was goed onderweg en noteerde met 15m37s een nog snellere tussentijd, maar Van Aert was duidelijk niet onder de indruk van de tijd van de Zwitser en zette met 15m19s een nieuwe standaard. En Ganna? Die was met 15m26s zeven seconden trager dan Van Aert.

Tussentijden na 13,8 kilometer

1. flag-be Wout van Aert – 15m19s
2. flag-it Filippo Ganna – 15m26s
3. flag-ch Stefan Küng – 15m37s
4. flag-dk Kasper Asgreen – 15m41s
5. flag-be Remco Evenepoel – 15m48s
6. flag-gb Ethan Hayter – 15m51s
7. flag-de Tony Martin – 15m53s
8. flag-fr Rémi Cavagna – 15m54s
9. flag-it Edoardo Affini – 15m55s
10. flag-de Max Walscheid – 15m59s

Evenepoel was intussen al gepasseerd aan het tweede meetpunt en de vice-wereldkampioen van Innsbruck wist, ook al verloor hij onderweg vroeg zijn bidon, zijn voorsprong op Bissegger en Affini aan het tweede tussenpunt (37m17s) nog wat verder uit te diepen. Evenepoel werd vervolgens in de laatste kilometers voortgestuwd door het dolenthousiaste Vlaamse publiek. Aan de finish klokte de man uit Schepdaal 48m31 en bleek bijna driekwart minuut sneller dan Bissegger, die voorlopige nummer twee aan de finish, tot grote vreugde van de wielerliefhebbers langs de kant van de weg.

Van Aert in opperste concentratie – foto: Cor Vos

Van Aert wist aan het eerste tussenpunt dus een eerste tik uit te delen, maar er kon nog veel gebeuren in deel twee van de tijdrit. Eerst moesten de renners nog passeren aan het tweede tussenpunt. Asgreen en Küng bijvoorbeeld, maar beide renners verloren in het tweede deel van hun pluimen en moesten zelfs tijd toegeven op Evenepoel, die blijkbaar goed had ingedeeld. Van Aert wist zijn inspanning wel door te trekken en was iets meer dan een halve minuut sneller dan Evenepoel. Toch was Van Aert nog lang niet zeker van de wereldtitel, aangezien Ganna wat wist te versnellen richting het tweede en laatste tussenpunt.

Ganna laat Belgen met een kater achter
Aan het eerste tussenpunt was het verschil tussen beide kemphanen nog acht seconden in het voordeel van Van Aert, maar aan het tweede meetpunt na 33,3 kilometer bedroeg de voorsprong van de thuisfavoriet minder dan één seconde. Ganna wist zijn achterstand dus bijna volledig om te buigen en dus leken we af te stevenen op een nagelbijtende apotheose. Van Aert wist nog het onderste uit de kan te halen in de laatste kilometers, dook aan de finish ruim een halve minuut onder de eindtijd van zijn landgenoot Evenepoel, maar het bleek niet genoeg voor de wereldtitel.

Ganna bleek namelijk nog beter te hebben ingedeeld en wist in de slotkilometers een extra versnelling uit de benen te persen. Het bleek genoeg om Van Aert van de wereldtitel te houden, want aan de finish was het verschil iets meer dan vijf seconden in het voordeel van Ganna. Die wist zo zijn titel uit Imola met succes te prolongeren. Van Aert moest opnieuw tevreden zijn met een zilveren medaille, Evenepoel veroverde na een sterke slotfase alsnog het brons. Asgreen en Küng vervolledigen de top-5. Tony Martin, die vandaag heeft aangekondigd zijn fiets aan de wilgen te hangen, werd in zijn allerlaatste WK tijdrijden knap zesde.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
206 Reacties
Sorteer op:
19 september 2021 17:41
Leuke wedstrijd. Ik heb ervan genoten. Tijdritten zijn mooi.
Mooi podium ook. Asgreen kwam nog dichtbij. Die had ik het ook gegund.
Volgende week zie ik Asgreen als medaillekandidaat.
19 september 2021 17:45
2e worden zonder veel training op tijdrit, kan je mee thuiskomen hoor. Laat gana alles op weg zetten en wout op de TT, en je kan de uitslag omdraaien.

Op termijn zie ik gana dit ook doen btw. Zo'n Paris Roubaix, zou mooi duel worden..
19 september 2021 17:46
Remco bewijst idd dag zon langere tijdrit hem beter ligt ja.
19 september 2021 17:49
Met deze uitslag zeg ik geen oranje hemden voor Jos van Emden. Het is niet goed genoeg. Volgend jaar maar zelfde soort rol als Tim Declerq maar dan bij Jumbo, eventueel voor de uren dat de uitzending nog niet begonnen is.
Nederland heeft niet eens een plaatsje in de top 10 ...
    19 september 2021 18:00
    Gezien dat Pogaçar slechts 10de is lijkt het deelnemersveld me niet zo slecht. Dat en jullie beste tijdrijder is geblesseerd. Als je daar nog eens aan koppelt dat Jos een aanvaring had met Vermeersch en misschien door zijn oude knoken niet meer zo vlug fit raakt, denk ik dat hij het niet slecht heeft gedaan.
19 september 2021 18:56
Evenepoel: indrukwekkende prestatie voor een 21-jarige.

Van Aert: indrukwekkend vormpeil, als je op 5 luttele seconden eindigt van de hyperspecialist die piekte naar dit moment.

Ganna: indrukwekkend tout court.
    19 september 2021 19:23
    Ik ben wel een keer een beetje klaar met dat "leeftijd-gedoe". Evenepoel is al enkele jaren profrenner, net als de meeste van zijn leeftijdsgenoten. En ook daarvoor leefde hij het leven van een goed begeleide jeugdsporter in het voetbal. Er zijn in allerlei sporten, en ook in het wielrennen, atleten die gewoon al heel goed zijn en tot de wereldtop behoren op 20-22 jarige. Kijk naar Nadal of Federer, en waar die stonden op die leeftijd.

    Bij zijn eerste WK medaille was de leeftijd/ervaring kaart 100% terecht, aangezien hij toen echt net kwam kijken. Maar nu... hij noemt het zelf niet als excuus of extra factor, en dat is het m.i. ook niet meer.

    Wat wel een factor van betekenis is, dat is zijn valpartij. En hoe hij daarvan is terug moeten keren. Dat geeft hij zelf wel aan als belangrijk punt. Ik denk dat hij nu echt weer op zijn oude niveau is (en waarschijnlijk kunnen zijn trainers dat ook aan zijn waarden zien). Maar het is voor mij de vraag hoeveel progressie of marge er nog op zit. Of hij in tijdritten de stap kan zetten die o.a. Ganna en Van Aert hebben gezet de laatste 2 jaar. Of hij in het rondewerk de stap kan zetten van "Ronde van Polen" naar "Parijs Nice" of misschien zelfs ook wel richting podium in grote rondes.
    19 september 2021 19:27
    ik denk dat Ganna van geluk mag spreken dat hij een Evenepoel van 21 mag treffen in plaats van een van 25 jaar oud.
    19 september 2021 19:30
    Ach ja, bij MvdP en van Aert was het hier in de eerste jaren 1 grote lange vermoeiende guppybewierroking, ‘ooh zooooo jong, zoooo jong nog, oh jong jong’ en die waren nog dik 2 jaar ouder dan REVKET nu.

    Waanzinnig goede prestatie van hem die ook meteen laat zien dat lange platte tijdritten in ieder geval geen probleem voor hem zijn als ronderenner, sterker nog kan hij er gewoon winst pakken. En wk tijdrijden zie ik hem ook nog wel eens worden puur op basis van vorm en niet zozeer parcours oid.
    19 september 2021 20:01
    Michelangelo, dat Nadal of Federer er op jonge leeftijd al stond, is evenzeer indrukwekkend… Overigens is het wielrennen en het tijdrijden in het bijzonder toch een sportdiscipline waar je zelden of nooit iemand op zo een jonge leeftijd ziet excelleren (als ik me niet vergis was de laatste decennia enkel Remco jonger dan Remco om het podium te halen op het WK).

    Dus ja, ik vind het indrukwekkend en er mag best wel nog eens de nadruk op gelegd worden want je zou bijna vergeten hoe jong hij nog is, net omdat hij al even meedraait in het peloton.
    19 september 2021 20:23
    Ook nogal een overschatting van het leven als "topsporter" als je bij de U16 van KV Mechelen voetbalt. Elke clubrenner die goed genoeg is om wedstrijden uit te rijden bij de nieuwelingen moet daar meer voor doen (en vooral laten) dan een "elite"-voetballer.
    En van zijn leeftijdsgenoten is er eentje die meedoet bij de profs (Carlos Rodriguez, vandaag 25e), eentje die het al goed doet bij de profs maar toch nog bij de beloften rijdt dit WK (Ghirmay), eentje die al blij is als hij per 3 maand een kermiskoers mag rijden (Van Wilder) en een paar die zichzelf nog voltijds bij de beloften aan het bewijzen zijn. (Healy, Tulett, Plapp, Frigo, Waerenskjold, Hessman, Vandenabeele, Pluimers).
    Dus misschien is het toch wél nodig om af en toe nog eens die klemtoon te leggen want zelfs een kenner als jij vergist zich van generatie.
    19 september 2021 20:54
    @Cochise,
    Ook ik heb voetbal als "sport met ijzeren discipline" niet hoog zitten. Maar de huidige profclubs zijn met hun jonge voetballers al wel degelijk bezig met gericht eten, gericht trainen, meten van prestaties, mentaal begeleiden etc. En ook met het keihard langs de meetlat leggen en goedkeuren/afkeuren. Te dikke of niet afgetrainde jongetjes kunnen ook daar niet mee, hoe goed ze ook zijn.

    Er is op dat vlak veel veranderd. Kijk met welke bagage en achtergrond jonge toptalenten 10-15 jaar terug in het wielrennen kwamen, en vergelijk dat met de begeleiding die hele jonge gasten nu al krijgen. Als je oud genoeg bent en lang genoeg wielrennen kijkt, dan weet je waar ik het over heb.

    En dat maakt het gewoon een stuk minder vanzelfsprekend om op je 22e of 23e nog heel veel stappen te zetten als je al 4-5 jaar lang leeft als een prof, al 4-5 jaar lang op het randje balanceert qua gewicht en voeding, al 4-5 jaar lang omgeven bent met topmateriaal, toprenners en topbegeleiding. Ik zou er niet raar van opkijken als we inmiddels het beste gezien hebben van jonge renners als Bernal, Pogacar en wie weet ook Evenepoel. Terwijl dat 10 jaar terug ondenkbaar was om dat te zeggen over een 22 jarige.
    19 september 2021 21:18
    Ik weet toevallig redelijk exact hoe er met die voetballers op dat moment gewerkt werd bij z'n twee Belgische clubs (bij PSV weet ik niet hoe het er aan toeging, maar ik gok dat z'n professionalisering als sporter daar niet begonnen is tussen z'n 11e en 13e levensjaar). Dus je kan echt wel stellen dat er nog niet echt professioneel gewerkt was met Evenepoel-de-topsporter vooraleer hij in het wielrennen stapte (en ook niet in z'n eerste jaar als junior).
    Ik pretendeer daarmee niet dat ik kan inschatten dat er nog gigantisch veel marge op zijn prestaties zit, maar je kan het niet uitsluiten op basis van veronderstellingen en zeker niet op basis van zijn voorgeschiedenis in het voetbal.

    Dat de kans groot is dat Pogacar en Bernal niet veel marge meer hebben ter verbetering wil ik onderschrijven. Zij staan dan ook wel een stap of drie verder in hun ontwikkeling dan Evenepoel die itt de andere twee zelfs nog geen grote ronde heeft uitgereden. Maar ook hier durf ik geen voorspellingen te maken waar en wanneer het zal eindigen voor Evenepoel.

    Wat je wel niet kan ontkennen (of negeren) is dat hij op dit moment prestaties levert die zijn leeftijdsgenoten nog van bijlange niet evenaren en die hem zelfs nog nooit zijn voorgedaan (WK-podia tijdrijden op z'n 19 en 21 - ik kan me enkel Taylor Phinney herinneren die in de buurt kwam maar die was blijkbaar al 22).
    19 september 2021 21:37
    Cochise,
    Ik denk dat we het ook eens zijn over de prestaties die Evenepoel op heel jonge leeftijd al laat zien. Hij is als een komeet binnengekomen, en heeft op zijn 21e een heel indrukwekkend palmares bij elkaar gereden. Bijna ongezien, ook dat ben ik met je eens. Hoewel ik daar meteen de prestaties van de jonge Bernal en Pogacar naast wil zetten; iets minder zeges in kleine rondjes en eendagswedstrijden, maar wel op hele jonge leeftijd al winst in een grote ronde.

    Maar dat neemt niet mijn twijfel weg over hoeveel beter dan "heel goed" iemand uiteindelijk kan worden. Als je de normale ontwikkeling van een belofterenner van 15 jaar geleden zou plakken op Bernal, Pogacar of Evenepoel, dan kom je uit bij onwaarschijnlijke prestaties; prestaties die zoveel beter zijn dan alles wat ooit heeft rondgefietst. En daar geloof ik dus niet in. Alsof er ineens een sprinter zou opstaan die de 100 meter in 9 seconden blank loopt, terwijl er jaren is gedaan over de stap van 10.00 naar 9,5 seconden, met meerdere supertalenten (en her en der een spuit testosteron).

    Een dergelijke redenatie, gekoppeld aan het al meerdere jaren leven en begeleid worden als prof, maakt dat ik niet geloof dat er nog heel veel rek op zit. Wel qua ervaring en in geval van Evenepoel nog stuurvaardigheid, maar een stuk minder in het nog groeien qua wattages of uithouding.

    Maar een mens mag hopen natuurlijk... (of vrezen ;-))
    19 september 2021 21:51
    Maar jij projecteert dan een vrees/interpretatie die helemaal niet vernoemd is. De initiele insteek was "indrukwekkende prestatie voor een 21-jarige". Je geeft nu ongeveer toe dat het ongezien is op die leeftijd (op Pogacar en Bernal na dan maar die hadden hun grote ronde op deze leeftijd ook nog niet gewonnen).
    Jij gaat er daarna van uit dat de insteek dan is "als hij dit al kan op z'n 21 dan wint hij zeker 8x de Tour", om daarna dat dan ook als argument te gebruiken "alle Vlamingen denken dat hij 8x de Tour gaat winnen". Maar dat staat er dus helemaal niet, dat denk jij er gewoon bij, en dat is heel vermoeiend want zo wordt er een (wat mij betreft) frustrerend sfeertje gecreëerd.
    19 september 2021 23:10
    ik ben een beetje klaar met het "voetbal-gedoe" bij evenepoel

    waar is de rest van wf klaar mee?
    19 september 2021 23:43
    @Chippen ik ben een beetje klaar met die veranderende nicknames.
    19 september 2021 23:59
    @Chippen En ik ben een beetje klaar met WF’ers die mijn visvergunning naar vorige nicknames willen intrekken. Als je de geschiedenis van WF niet kent, begrijp je heden noch toekomst.
19 september 2021 20:54
Wout is de beste allrounder van de afgelopen 30-40 jaar in het wielrennen. Maar als allrounder zijnde verlies je regelmatig wel eens van een specialist. Toch weegt dit nadeel bij lange niet op tegen hoe mooi een allround palmares is. Wout doet mij denken aan de grote kleppers uit de jaren 60 en 70. Dit waren ook complete renners die meededen in heel veel disciplines van de wielersport.

Alvast veel mooier dan de renners uit de jaren 90 en 2000 die piekten naar 1 bepaalde type wedstrijd. Ik herinner mij nog renners die enkel piekten naar de Ronde en Roubaix en daarna was hun seizoen al gedaan bij wijze van spreken.

Als persoon is hij ook absoluut top, dit mag toch ook wel eens gezegd worden. Altijd sportief in overwinning en nederlaag.
    19 september 2021 23:21
    Nou, dan moet je toch maar eens de erelijst van Jalabert en Kelly bestuderen.
    19 september 2021 23:52
    Mooie vergelijkingen wat mij betreft. Wil ik er wel nog bij zeggen dat ik Kelly toch nog van een ander niveau vind dan Jalabert.

    Wil ik er ook nog bij zeggen dat WvA eigenlijk vrij lang is blijven hangen in zijn bestaan als fulltime crosser. Om nu nog een erelijst uit te bouwen op de weg waarmee hij in de gallerij van de groten komt, zal hij nog tot diep in zijn dertiger jaren op topniveau moeten blijven presteren.

    En uiteindelijk zijn het toch die prestaties op de weg waar hij op zal beoordeeld worden. 3x WK in het veld is mooi, maar het is eigenlijk maar een side note in de wielersport.

    Idem voor al die 2e plekken. Die reeks oogt stilaan zeer indrukwekkend, maar uiteindelijk onthouden de mensen binnen een paar jaar enkel de (grote) overwinningen.
19 september 2021 20:59
Een tijdrit liegt nooit, Evenepoel bewijst dat hij de aansluiting met de absolute wereldtop opnieuw heeft gemaakt. Geef hem een goede winter (zeer belangrijk dit) en hij kan de ereplaatsen inruilen voor winst.
19 september 2021 21:11
Opmerkelijk het vele eremetaal op kampioenschappen voor onze twee grote kampioenen, spijtig genoeg vaak maar ereplaatsen:

Remco Evenepoel :
2019 : BK tijdrit (podium), EK tijdrit (winst), WK tijdrit (podium)
2021 : podium op BK tijdrit, BK wegrit, EK tijdrit, EK wegrit, WK tijdrit

Wout Van Aert :
2019 : podium BK wegrit, winst BK tijdrit, podium BK veld,
2020 : winst BK tijdrit, podium WK tijdrit en WK wegrit
2021 : winst BK veld en wegrit, podium WK tijdrit, podium WK veld
19 september 2021 21:28
Hayter (eergisteren nog 22) de revelatie van de dag. Heeft ook nog eens punch en sprint in huis. Wordt een beste allrounder.
19 september 2021 22:18
Ik was er live bij en het was fantastisch. De kolkende massa die een eerste keer bij Evenepoel en pas helemaal bij van Aert (die op dat moment nog op weg leek naar het goud) helemaal gek werd. Je hoorde het geloei van honderden meters ver aanzwellen.

Geweldig ook om grootmeester Pogacar eens live op Vlaamse bodem aan het werk te zien. Het ontzag van het (kenners)publiek was groot voor de Sloveense wonderboy.

Prachtige winnaar ook met Ganna, wat een atleet. Schitterende tijdrijder, en waar wij stonden zag je ook dat de tank nog zeker niet leeg was terwijl het bij Wout echt al vechten was (hoewel hij ook nog steeds enorm hard vooruit ging).
    19 september 2021 22:30
    Lefevere was er overduidelijk ook bij... wat een aanfluiting om een straalbezopen ploegleider bij sporza aan tafel te zetten.
    19 september 2021 22:33
    Haha die heeft stevig staan hijsen in de VIP ja! ‘Extra Time Koers: corona’ in het kwadraat dit.

    Ganna-achtig nummertje als hij hier nog het eind van de uitzending haalt.
    19 september 2021 22:38
    zit Patje straalbezopen in de studio? had dat eerder gezegd!
    19 september 2021 22:39
    Ik zit ook te kijken. Het is werkelijk ongelooflijk. Hij is gewoon ladderzat. Normaal is hij verbaal redelijk sterk maar nu versta je hem af en en toe totaal niet!
    19 september 2021 22:41
    @Alfons Haha ja. Als hij het einde van de uitzending zittend aan tafel haalt moet hij een regenboogtrui krijgen!
    19 september 2021 22:51
    oh jeetje tis weer de grote Tom Dumoulin blittershow. Ik had 'm er graag bijgehad langs maar dat 'mmm jaah medeleven zielsgenoten in mentale struggles


    edit: wahaha patje praat op halve snelheid, hahaha kostelijk

    edit: hij verdronk bijna in "... de andere zijd van de medailjjj
    19 september 2021 22:58
    Ik wilde al een ambulance naar de studio sturen vanwege een ernstige TIA maar toen ik hem aan zijn (zoveelste) glas zag lurken was ik gerustgesteld. Gelukkig niets ernstigs maar wel kachellam. Hilarisch!
    19 september 2021 23:00
    Ik heb het maar af gezet. Beschamend gewoon. Patje zit maar wat te lallen en is amper verstaanbaar. Carl zou hem beter negeren ipv zich strak aan zijn vragenlijstje te houden.
    19 september 2021 23:02
    Wie wordt er wereldkampioen volgende week zondag, Patrick?
    “Ssseennesjalll”
    19 september 2021 23:17
    Ik snap overigens niet dat sporza hem in deze toestand aan tafel zet. Is trouwens niet voor het eerst. Zo zat als een kachelpijp. Niet te verstaan. Echt een aanfluiting van zowel lefevere als sporza zelf.

    Verder ben ik benieuwd hoe serieus de dqs renners hun baas nog nemen als hij zich op deze manier voor joker zet. En ook de sponsoren muv de wijnleverancier zullen dit niet de beste reclame vinden.
    19 september 2021 23:25
    ik ben er gerust in dat heel Vlaanderen (dus ook de renners en sponsorpiefen die zelf ook goed beschonken zullen zijn) heel goed gelachen hebben daarnet.
    19 september 2021 23:28
    @Michelangelo Wel een goede uitzending om in de P.R. Portfolio te stoppen voor potentiële sponsoren. Goed voor de langetermijnplanning. Wist jij trouwens al dat Patje een wijnkelder heeft? Volgens hardnekkige geruchten heeft hij ook een glasbak in de tuin voor persoonlijk gebruik. Wordt dagelijks geleegd.
    19 september 2021 23:34
    Inderdaad een gênante vertoning. Misschien zoekt Vini Zabù nog een manager voor volgend jaar?
    19 september 2021 23:38
    Zo'n flutjeswijn drink Patrick niet hoor. 't is onderhands een grote amateur wijnkenner heb ik me laten vertellen. Die drinken voornamelijk frans.
    20 september 2021 00:19
    Het rare vond ik dat een dronken Pat de hele tijd zijn glas zag worden bijgevuld door de VRT staf, nu moeten ze straks ook nog op een cursus om drankmisbruik niet te faciliteren en dat nadat Eddy Demarez ze ook al een paar vrije avonden door de neus geboord heeft. Hoogtepunt was wel de uitspraak van de Don over zijn teleurstelling mocht Asgreen diezelfde Asgreen terughalen. Wat een uitzending LOL
    20 september 2021 00:50
    Volgende keer kunnen ze beter gewoon de flessen op tafel laten staan....

    Benieuwd ook wat Tom dacht toen hij die kegel rook...
    20 september 2021 06:50
    Is dit ergens terug te kijken?
    20 september 2021 08:11
    Normaal vis de sporza site. Maar misschien enkel in België.
20 september 2021 01:17
Hayter in the top 10. zit veel potentie in zo een jonge gast. atm soort van WVA light, ben benieuwd hoe dat doorzet!
20 september 2021 08:51
Sporza zet normaliter VlV integraal op de site, maar de gewraakte Lefevere-episode is nergens te vinden.
    20 september 2021 09:36
    Ik denk dat Sporza zich ook kapot schaamt. Tenminste dat hoop ik.

    Ze moeten zich echt achter de oren krabben. Lefevere als gast staat natuurlijk leuk in de aankondiging, maar als hij vervolgens op deze manier aan tafel verschijnt is het gewoon schandalig (ja, het is ook entertainment, maar niet zoals je dat wilt in een wielerpraatprogramma). En het is niet de eerste keer (en ook niet de tweede keer).

    Als ze ballen hadden, dan hadden ze gezegd: "Patje, draai maar om richting de VIP of ga naar huis", en hadden ze in de uitzending gezegd dat hij weer eens te bezopen was om verstaanbaar en zinvol over wielrennen te praten.

    Dan was ome Pat waarschijnlijk verschrikkelijk boos geworden, en hadden ze waarschijnlijk geen renners van DQS meer voor de micro gekregen het komende jaar. Maar het zou een veel strakker statement geweest zijn dan hem laten zitten en tot 4 keer toe opnieuw zijn glas vullen...
    20 september 2021 09:43
    Wat een idee ook om bourgondiër pur sang Lefevere op zo’n dag naar de studio te vragen. Het is een hele week Vive le vélo, vraag hem dan op een maandag of een dinsdag zou ik denken.

    Bij Sporza weten ze toch ook dat zo’n dag in zijn eigen West-Vlaanderen uitdraait op een bacchanaal met sponsors en andere genodigden?

    Ik vind Patje in nuchtere toestand bijna altijd een interessante gast. Recht voor de raap en met kennis van zaken, maar toch wat charmanter dan op papier in 1 van zijn columns. In het echt zijn veel wielerflitsers waarschijnlijk ook een stuk aangenamer dan achter het toetsenbord, maar dat terzijde.

    In plaats van een interessant programma met Patje op maandag of dinsdag, heb je nu een schertsvertoning. Dat hadden ze bij Sporza zelf toch ook beter kunnen inschatten.
    20 september 2021 09:52
    Precies dat Alfons.

    Ook ik vind normaal gesproken een uitzending met Lefevere bijna altijd interessant, ook al mag ik hem niet (dat kan prima samen gaan).

    Maar dit was te verwachten. Zelfs mijn vrouw, toch een fanatiek DQS fan, Westvlaamse van geboorte en groot Lefevere verdediger, kroop onder de bank van plaatsvervangende schaamte.

    Ik ben benieuwd wat Dumoulin en Elodie dachten toen ze Patje binnen zagen waggelen en omver werden geblazen door zijn drankkegel....
    20 september 2021 10:36
    Aan de ene kant snap ik best dat Patje, samen met de rest van wielerminnend België, zich stevig laat gaan deze week. Het lijken verdorie wel bevrijdingsfeesten uit 1944! Geweldig dat dat na bijna 2 jaar weer kan. En normaal hoor ik Patje graag over koers praten. Deskundig met hier en daar wat borstklopperij vanaf de bovenste apenrots. Prima.
    Maar gisteren was het echt hemeltergend. Lam als een orgel en het leek ook net alsof hij zijn gebit niet in had. De leeg-vol bediening van het studiopersoneel deed er ook al geen goed aan want hij kwam écht niet uit zijn woorden. Eens met Alfons en Michelangelo,
    ze hadden hem lekker de bevrijdings/WKfeesten moeten laten blijven vieren en hem niet aan het woord moeten laten.
    20 september 2021 10:53
    Je kunt er ook heel anders tegenaan kijken, sinds gisteren ben ik er redelijk zeker van dat sommige verhalen door Lefevere zelf of door de pers bewust worden opgeklopt.

    De man die hier constant verweten is dat hij niet deugt met zijn uitspraken lijkt ineens poeslief.

    Oke, bepaalde stukken waren niet te volgen maar de stukken die je wel kon volgen waren helemaal niet verkeerd.. Ik heb zelfs tussen al het gesis door begrepen dat Remco voor Van Aert mag rijden.

    Stel dat ik Karl was geweest had ik gewoon gevraagd hoe het nu staat met Bennett..

    Kwestie van schaamte en sponsors enz enz.. zal het allemaal wel meevallen omdat in België dit soort dagen volksfeesten zijn en je dus kan verwachten dat er een keer een volle vip tent doorzakt.. Waarschijnlijk heeft daar een straalbezopen eigenaar van Soudal gestaan die al slissend Patje heeft uitgenodigd om bij hem eens wijn te komen proeven.

    Update: nieuwsblad
    Maar volgens Lefevere had het niets te maken met zijn alcoholconsumptie. Hij betreurt dan ook het feit dat er zo veel getweet wordt over de aflevering. “Ik heb diabetes en tijdens de aflevering had ik een hypo (een sterke daling van de bloedglucosespiegel, red.) maar dat kon ik niet zomaar eventjes gaan meten tijdens de uitzending. Als je zo iets voorhebt, dan kom je wel eens moeilijk uit je woorden”, klinkt het.
20 september 2021 10:27
SYMONDS Christopher Ghana 10 18:09 39.403

Dit moet Otto-Jan Ham ook moeten kunnen toch?

Reacties zijn gesloten.