WK 2015: Kwiatkowski kent helpers voor titelprolongatie

WK 2015: Kwiatkowski kent helpers voor titelprolongatie
dinsdag 1 september 2015 om 07:00

Uittredend wereldkampioen Michal Kwiatkowski weet welke vijf renners hem gaan helpen zijn regenboogtrui te verdedigen. Vorig jaar leverde Polen in het Spaanse Ponferrada voor het eerst in de geschiedenis de wereldkampioen op de weg af. Hoe wel Kwiatkowski’s voorjaar veelbelovend was, was er na de door hem gewonnen Amstel Gold Race zeker sprake van de vloek van de regenboogtrui. Met vijf sterke landgenoten gaat hij nu op jacht naar een tweede wereldtitel.

Kwiatek krijgt in het Amerikaanse Richmond steun van het Tinkoff-Saxo duo Rafal Majka en Maciej Bodnar. Daarnaast zijn Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Tomasz Marczynski (Torku Şekerspor) en Kwiatkowski’s teamgenoot Michal Golas (Etixx-Quick-Step) de Poolse afvaardigingen voor het WK. Bodnar en de Poolse tijdritkampioen Marcin Bialoblocki (One Pro Cycling) komen daarnaast uit op de tijdrit.

Polen voor het WK op de weg 2015 in Richmond 
flag-pl Maciej Bodnar
flag-pl Michal Golas
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-pl Rafal Majka
flag-pl Tomasz Marczynski
flag-pl Maciej Paterski

Tijdrit
flag-pl Marcin Bialoblocki
flag-pl Maciej Bodnar

Dit artikel delen:

24 Reacties

Vic413 1 september 2015 om 07:10

Kwiatkowski, een fenomeen.
Sukkelen in de tour maar vervolgens wereldkampioen worden in 2014.
Dwars door Vlaanderen, de wereldkampioen laat zich ringeloren door Van Baarle, Wallays en Theuns.
Lossen op de Cauberg en toch de Amstel winnen.

0
zoetepap 1 september 2015 om 08:24

Ik heb het niet echt voor deze jongen. Ik heb er geen goed gevoel bij. Talent en ambitie dat denk ik wel.

0
west 1 september 2015 om 08:55

Majka en Bodnar in de ploeg opnemen, dan moet je als Poolse coach wel hele duidelijke afspraken gemaakt hebben…. (Duidelijker dan Oleg)

0
chavanelfan 1 september 2015 om 09:30

Kwiatkowski presteert maar 4 a 5 dagen in een seizoen echt top. Dit jaar alleen nog maar in de proloog van Parijs-Nice en de Amstel. Misschien ook nog op het wk. Hij is in ieder geval geen 4 mjn waard, zoals sky gaat betalen.

0
Orakel 1 september 2015 om 10:16

De commerciële waarde van een wielrenner is niet altijd gelijk aan de sportieve waarde. Bovendien is de commerciële waarde voor het ene team anders dan voor het andere team (afhankelijk van de doelstellingen van de sponsor).

Kwiatkowski is uiteraard een fenomeen. Zo jong al zo goed. Alleen dat onvoorspelbare, daar is nog veel winst te behalen. Juiste training, op de juiste momenten rusten. Om langer (en gerichter) goed te zijn, heeft Kwiatkowski begeleiding nodig.

Vorig jaar was de Pool niet 'ineens' weer goed op het WK, hij kondigde een topvorm aan in Engeland en maakte gebruik van zijn afdaalcapaciteiten om het verschil te maken. Slim en gebruik makend van de goede benen. Volgens mij kan hij in Richmond ook meedoen om de knikkers.

0
Brummel 1 september 2015 om 10:24

geweldige renner met een goed stel benen die koerst om te winnen

0
Wheely 1 september 2015 om 10:38

Schrijf hem niet af hoor voor het WK. Op een parcours als Dwars door Vlaanderen ging hij ook goed mee.

0
albertooo 1 september 2015 om 10:43

@chavanelfan
Daar doe je Kwiat erg te kort mee. T/m de Amstel reed hij een uitstekend seizoen.

0
LinusGerdemann 1 september 2015 om 11:11

@redactie de derde zin begint met Hoe wel. Dit is natuurlijk Hoewel….

0
Jan Blokland 1 september 2015 om 11:39

@chavanelfan

Ben het met je eens als je zegt dat het dit jaar wat tegenvalt. Maar 4 á 5 dagen in een heel seizoen alleen maar top is wel erg magertjes. Is verleden jaar en het jaar daarvoor de hemel ingeprezen omdat het een topper (in wording) is. Liet dat ook zien. Nu is het dit jaar wat minder (hoort blijkbaar bij wereldkampioen zijn). Uitzonderingen daargelaten presteert een wereldkampioen altijd wat minder het jaar daarop. Ook Kwiatkowski overkomt dat. Een grote ronde winnen zal misschien wat moeilijk worden maar kleine etappe koersen zie ik hem nog wel winnen en zeker zal hij nog klassiekers gaan winnen. Daar ben ik van overtuigd. Dat kan haast niet uitblijven met zijn kwaliteiten. Het is daarom dan ook jammer dat er na een wat "minder" seizoen weer gelijk een stempel aangehangen wordt.

0
chavanelfan 1 september 2015 om 12:12

@albertoo
Hij reed idd een degelijk seizoen tot en met de Amstel, maar eigenlijk is de belangrijkste wedstrijd voor kwiatkowski toch luik-bastenaken-luik en daar stelde hij zwaar teleur. Van de ene zondag (amstel) op de andere (lbl) leek zijn vorm compleet verdwenen.
Ook in de tour trok het echt op niets. Dat vind ik vervelend: als je hem niet bij de grote favorieten zet, dan durft ie te verrassen en als je dat wel doet, stelt hij vaak teleur. Hoe kan je als ploeg nu op zo’n renner bouwen? Nibali is ook zo’n type renner. Dan heb je bijvoorveeld meer aan een renner als Valverde of stybar. Van hen weet je dat ze er altijd staan.

0
heuvelcolombia 1 september 2015 om 12:13

Idd mager seizoen voor Kwiatek. Ik denk ook niet dat Etixx bij hem past. In de AGR was hij ook eigenlijk tezwak, maar het wk kan net zo goed ook zo lopen als de Amstl.
Paterski was goed vorig jaar, evt. reserve kopman.

0
Ivanoviclover 1 september 2015 om 12:15

Is het niet vreemd dat de transfer nog niet rond is?
Het lijkt me toch sterk dat Sky nog steeds 4 miljoen wil betalen. Dat is hij momenteel echt niet waard. Dat is Nibali money. Zouden ze onder het voorcontract willen uitkomen? Na de Amstel heeft hij helemaal niets meer gepresteerd.

0
Orakel 1 september 2015 om 13:43

“Dan heb je bijvoorveeld meer aan een renner als Valverde of stybar. Van hen weet je dat ze er altijd staan”.

Valverde oké, dat is buitencategorie. Maar noem eens een tweede allrounder in het peloton waar je altijd op kan bouwen?

Je noemt Stybar. Maar Stybar is 5 jaar ouder dan Kwistkowski, terwijl de Pool al een klassieker won en WK op de weg werd. Stybar is een topper, maar heeft nog geen prijzen op het hoogste niveau. Veldrijden is knap, maar een kleine sport. De Strade is een mooie koers, maar geen World Tour. Het palmares van Kwiatkowski is indrukwekkender ondanks zijn jonge leeftijd.

0
delgado 1 september 2015 om 13:59

@chavanelfan

Quote:
Van de ene zondag (amstel) op de andere (lbl) leek zijn vorm compleet verdwenen.

Hoe hij gelost werd op de Cauberg deed al niet het beste vermoeden voor Luik, aangezien de Cauberg hem in principe uitstekend moet liggen. Ja, hij won natuurlijk wel, maar dat kwam eerder door omstandigheden dan dat zijn vorm zo denderend was.

0
Erkanermaar1dewinnaarzijn 1 september 2015 om 15:06

Waarom neemt Polen niet een zevende renner mee voor de wegrace? Met andere woorden een extra ondersteunende renner.

0
nielsvdg 1 september 2015 om 16:16

@Erkanermaareendewinnaarzijn
Je mag niet zoveel renners meenemen als je wil. Volgensmij mogen alleen de eerste 10 landen op de landenranking 9 renners meenemen, daarna een aantal landen 6 en 3.

0
Erkanermaar1dewinnaarzijn 1 september 2015 om 17:33

@nielsvdg
Polen heeft recht op 6 renners, maar de uittredende wereldkampioen mag altijd rijden.
Dus 6 + 1 = 7.

Kan mij vergissen.

0
Knaljaas 1 september 2015 om 18:24

@Erkanermaar1dewinnaarzijn: Ik meen mij te herinneren dat die regel een paar jaar geleden werd afgeschaft, en dat het land van de uittredende winnaar geen extra renner meer mag sturen. Ben niet zeker.

0
Erkanermaar1dewinnaarzijn 1 september 2015 om 18:39

@Knaljaas
We zien wel. Als het maar een mooi WK wordt.

0
chavanelfan 1 september 2015 om 19:57

@delgado
In de Amstel kwam ie wel nog als derde boven op enkele tientallen meters van Gilbert en matthews, maar net voor Valverde bijvoorbeeld. Dat wees er toen toch helemaal niet op dat hij in Luik zou tegenvallen.

0
DerPantzerwagen 1 september 2015 om 22:16

@Orakel
greg Van Aevermaet.

0
DerPantzerwagen 1 september 2015 om 22:18

@Orakel
Stybar won o.a een tourrit en dat hij ouder is kan je niet vergelijken aangezien Stybarnog maar een kort wegcarrière heeft.

0
delgado 2 september 2015 om 10:41

@chavanelfan

Hij kwam helemaal niet voor Valverde boven. Daarnaast zat Kwia in het wiel van Matthews toen Gilbert aanging, maar moest passen. Valverde kwam van veel verder en reed echt een indrukwekkende klim.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone