Wippert: “Wil volgend seizoen vaker om overwinningen kunnen sprinten”

maandag 18 september 2017 om 08:52
Wippert: “Wil volgend seizoen vaker om overwinningen kunnen sprinten”

Roompot-Nederlandse Loterij heeft de komst van Wouter Wippert bevestigd. De 27-jarige sprinter maakt de overstap van Cannondale-Drapac.

“Volgend seizoen wil ik nog vaker om overwinningen kunnen sprinten. Mijn keuze voor Roompot–Nederlandse Loterij is daarom een zeer bewuste” vertelt hij in een persbericht. “Het veelzijdige wedstrijdprogramma dat zij rijden, biedt veel kansen voor mij. De afwisseling met zowel WorldTour-wedstrijden als kleinere koersen gaat hopelijk zorgen voor perfecte mogelijkheden om de volgende stap in mijn carrière te zetten”, geeft hij aan. “Ik denk dat wij volgend jaar een sterke ploeg krijgen die in meer wedstrijden om de zege kan gaan strijden”.

Ploegleider Jean-Paul van Poppel is blij met zijn komst. “Een snelle renner met ervaring op het hoogste niveau, die zeker een versterking zal betekenen. Ik zie Wouter een beetje als een missing link voor ons team. Een afmaker die in de afgelopen seizoenen echt gegroeid is als renner. Zo overleeft hij veel beter op parcoursen met klimmetjes en kan dan nog sprinten om de zege. Absoluut een aanwinst dus, waar wij heel blij mee zijn”, aldus van Poppel.

Wippert is de derde aanwinst van de ProContinentale formatie. Eerder strikte de ploeg Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam) en Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy). Waarschijnlijk komt Robbert de Greef (Babydump) daar als winnaar van de Topcompetitie op korte termijn nog bij.

Dit artikel delen:

9 Reacties

rkfiets 18 september 2017 om 09:10

mooie renner voor Roompot; die kan vast een paar mooie overwinningen binnenhalen in kleinere koersen.

0
Secondant 18 september 2017 om 09:47

Wippert is een topaanwinst voor Roompot. Past niet geheel in de folosofie van het opleiden van jong talent, maar pakt wel de nodige exposure en vast ook de nodige overwinningen. Daarnaast leren de jongen talenten wel goed om voor een kopman een sprint voor te bereiden op deze manier.

Top!

0
Spinergy 18 september 2017 om 09:53

Zoals Boogerd ook al 100 keer heeft gezegd: Roompot is geen opleidingsploeg

0
Verweggistan 18 september 2017 om 10:17

Roompot doet, vooral dit jaar, erg goed mee in de finales van .1 en HC koersen, maar dat resulteert vaak in (meerdere) top10 plaatsen per wedstrijd. Een pure sprinter erbij zal zorgen voor meer overwinningen en een doel om voor te rijden in de vlakke koersen. En met mannen als Kreder, Vermeltfoort en Looij kunnen ze een mooi treintje maken.

0
Arry1337 18 september 2017 om 10:36

Ik hoop dat ze volgend seizoen zo’n stap zullen zetten dat ze in 2019 ‘eindelijk’ een grote ronde mogen rijden. Ik weet zeker dat ze een mooie rol kunnen vervullen met een aanvallend team in de Vuelta.

0
Secondant 18 september 2017 om 10:56

@spinergy,

Even twee quotes van de website van Roompot:
‘een sportief twee sporen beleid: jonge talenten de kans geven zich te ontwikkelen als beroepsrenner én scoren met de wat meer ervaren coureurs uit eigen land’

‘Naast het zo goed mogelijk begeleiden van Nederlandse talenten en het aanbieden van een aantrekkelijk programma wil onze organisatie ook een bijdrage leveren in het creëren van doorstroming naar een hoger niveau.’

Kan Boogerd nog roepen wat hij wil, maar volgens mij geeft Roompot hier aan dat één van de twee topprioriteiten is, het tillen van de jeugd naar een hoger plan. Oftewel: opleiden.

0
Paling99 18 september 2017 om 11:02

@Secondant

Kan Secondant roepen wat hij wil, maar volgens mij geven de quotes juist precies aan wat er bij Roompot gebeurt. "NAAST het zo goed mogelijk begeleiden van Nederlandse talenten…". Onderdeel van wat ze doen is dus begeleiden/opleiden van talenten. Maar dat maakt van Roompot nog geen opleidingsploeg. Een opleidingsploeg focust zich enkel en alleen op het opleiden van talenten, Roompot probeert met een mix van talent en ervaring het beste uit beide werelden te combineren.

0
betonmolen 18 september 2017 om 11:17

Om goed op te leiden is een mooi programma wel meegenomen met de eventuele wildcards. Die krijg je alleen als je ook iets presteerd dus een ploeg om alleen op te leiden is niet echt logisch. Er moeten ook resultaten gehaald worden en wie weet wat wippert hierin kan betekenen.

0
Sebas 18 september 2017 om 17:44

Secondant kan roepen wat hij wil, maar volgens mij heeft hij nergens geroepen dat Roompot een opleidingsploeg is, of wel? Opleiden van jongeren is gewoon een heel belangrijk aspect van de ploeg. Dat ze daarnaast nog wat extras willen uitdragen, is goed voor de wildcards en frappant genoeg ook goed voor de ontwikkeling van jonge renners.

Noem het wat je wil, maar het blijft opleiden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone