Vuelta 2018: Wilco Kelderman voert Sunweb aan in Vuelta a España
foto: Sirotti
Koen Middendorp dinsdag 21 augustus 2018 om 11:30

Vuelta 2018: Wilco Kelderman voert Sunweb aan in Vuelta a España

Update Sunweb heeft als tweede WorldTour-ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende Vuelta a España. De Duitse formatie start met Wilco Kelderman als kopman voor het klassement, terwijl de vertrekkende Phil Bauhaus de honneurs moet waarnemen in de sprints. Opvallend is de aanwezigheid van Mike Teunissen, die in de voorbije Ronde van Polen nog zwaar ten val kwam.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 25-jarige Teunissen kwam op 7 augustus zwaar ten val in de vierde etappe van de Ronde van Polen, nadat hij in een afdaling botste op een ploegleiderswagen. Met een scheurtje in de sleutelbeen, enkele gekneusde ribben en de nodige snij- en schaafwonden kwam de Limburger er genadig vanaf, maar op tijd fit geraken voor de Vuelta leek niet mogelijk.

Teunissen zelf hield echter hoop. “Ik ben optimistischer dan een paar dagen geleden”, zo liet hij een kleine week geleden nog weten. De klassiekercoureur blijkt nu dus fit genoeg om aan de start te verschijnen. Hij krijgt het gezelschap van knechten Johannes Fröhlinger en Martijn Tusveld.

Kelderman krijgt gezelschap van Australische klimtalenten 
Zij zullen waarschijnlijk Phil Bauhaus naar een sprintoverwinning moeten piloteren. De 24-jarige Duitser – die onlangs een tweejarig contract heeft getekend bij Bahrain Merida – is de sprinter van dienst. Voor de bergen rekent de ploeg dan weer op Wilco Kelderman, die vorig jaar nog als vierde eindigde in La Vuelta.

De 27-jarige ronderenner – die dit seizoen vooral veel pech kent door valpartijen en blessures – zal bergop kunnen rekenen op Michael Storer (21) en Jai Hindley (22). De twee jonge Australiërs zullen hun debuut maken in een grote ronde. “Het is een klein mirakel dat Wilco kan starten, na een moeilijke periode. Het is op dit moment gissen naar zijn vorm”, aldus ploegleider Aike Visbeek.

“We weten niet of hij al drie weken lang kan presteren. We zullen het dag per dag bekijken, om vervolgens te zien hoe goed hij is in de derde week.” De selectie wordt vervolledigd door allrounder Simon Geschke, die woensdag nog liet weten aan het einde van het seizoen naar de nieuwe CCC-ploeg te verkassen.

Update 21 augustus: Wissel bij Sunweb
Sunweb maakte bekend dat Phil Bauhaus niet in staat is om zaterdag aan de start te verschijnen. Door ziekte moet de Duitse sprinter thuisblijven. De ploeg vervangt hem door een andere snelle man afkomstig uit Duitsland, Max Walscheid.

https://twitter.com/TeamSunweb/status/1031824227589152768

Selectie flag-de Sunweb voor flag-es Vuelta a España
flag-de Max Walscheid
flag-de Simon Geschke
flag-au Jai Hindley
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Storer
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Martijn Tusveld

 
54 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2018
Kelderman mag 't weer alleen opknappen. Wel gaat Sunweb op dezelfde tour, als TLJ vorig jaar. Dus die Storer en Hindley krijgen de kans om zich te tonen. Eigenlijk wel een goede ontwikkeling.
  21 augustus 2018
  Nou... wil je een hele ploeg gaan bouwen rond een onzekere kopman die niet precies weet hoe het staat met z'n voorbereiding? Dat slaat toch ook nergens op? Prima ondersteuning voor Kelderman in deze vorm. Storer en Hindley zijn echt geen onaardige klimtalenten en zie ik best lang meegaan.
16 augustus 2018
*Martijn Ik ben benieuwd naar de mening van Kelderman over deze selectie.
16 augustus 2018
Kelderman heeft hier met Geschke, Tusveld, Hindley en Storer prima ondersteuning.
16 augustus 2018
Is nog superfris, dus een evenaring van vorig jaar kan misschien.
16 augustus 2018
Lijkt een typische left-over selectie. Zou best leuk uit de hoek kunnen komen, maar ik verwacht er niet heel veel van eerlijk gezegd.
16 augustus 2018
Verrassend dat Teunissen blijkbaar alweer voldoende hersteld is om hier aan de start te staan. Wilco heeft in ieder geval alle ruimte om te laten zien dat hij er weer helemaal is. Benieuwd hoe hij de eerste week gaat verteren zonder wedstrijdkilometers in de benen, het is meteen al pittig.
16 augustus 2018
Ik ben heel benieuwd naar Kelderman. Mocht hij in goede vorm steken zou hij zomaar mee kunnen doen om winst. Bauhaus voor een paar ereplaatsen in de sprint en de 2 jonge Australische talenten die bergop kunnen kijken hoe ver ze komen. Prima, me dunkt. Overigens opvallend dat deze selectie 3 (!) renners bevat die volgend jaar voor een andere ploeg rijden. Dit toont misschien ook aan hoe zwak Sunweb in de breedte is.
  21 augustus 2018
  Meedoen voor winst na alle gedoe? Vorig jaar een goede voorbereiding en 4de.
16 augustus 2018
Vind het op papier helemaal niet zo'n slecht team voor de Vuelta eigenlijk. Hindley en Storer is even afwachten, en vaak zie ik neos liever pas in hun tweede jaar in een grote ronde, maar in dit geval denk ik niet dat het veel kwaad kan. En wie weet kunnen ze verrassen, Storer heeft in ieder geval een aardige punch voor zo'n jonge gast.
16 augustus 2018
Toch goed om te zien dat Sunweb, in tegenstelling tot veel andere ploegen Geschke gewoon wel blijven opstellen, zowel in de Tour als de Vuelta.
  16 augustus 2018
  Zie de laatste zin van jvh93.
16 augustus 2018
Toch wel opvallend dat er 3 man meegaan die zullen vertrekken. Geschke Bauhaus en Teunissen. Al hebben ze niet veel andere opties
16 augustus 2018
Benieuwd hoeveel dichte ereplaatsen Wilco uit het vuur kan slepen na zijn blessure. Hij weet zelf niet hoever hij op het moment is in zijn herstelcyclus. Hij mag zichzelf en mij derhalve gaan verrassen!
16 augustus 2018
Sunweb lijkt me de goede ploeg voor Kelderman en zijn kwaliteiten. Na de Vuelta wordt het tijd dat hij het vertrouwen terugbetaalt met knechtenwerk voor Tom.
  21 augustus 2018
  heh? Kelderman was al wereldtop in het rondewerk toen Tom nog de pure tijdrijder was. Ze hebben evenveel talent. Kelderman moet zoveel mogelijk voor eigen kansen rijden.
16 augustus 2018
Teunissen heeft het dus toch gered? Van de week sprak hij nog de hoop uit en nu staat -ie gewoon in het lijstje. Zal wel niet 100% zeker zijn, maar als het niet goed ging hadden ze de selectie nu ook nog niet geopenbaard. Ohja: Go Wilco! :)
16 augustus 2018
De grote twijfel overheerst mbt Kelderman. In maart gevallen, in juli gevallen en een gecompliceerde schouderoperatie achter de rug... Hoeeveel tijd heb je normaliter nodig om te herstellen en weer in topvorm te geraken? Soort van shot in the dark die de Sunweb-ploegleiding hier doet. En dan ook nog icm de net herstelde Teunissen? Mmmm. Ik heb m'n twijfels of deze gok nu zo slim is.
  21 augustus 2018
  Of teunissen nog even opbranden zolang ie in dienst is. Een renner wil wel, of het verstandig is... hebben ze bij van der Haar ook gedaan.
16 augustus 2018
Waarom zo'n Fröhlinger nog in de WT rijdt is toch ook een raadsel. En daar zit je dan nog een jaar aan vast...
  16 augustus 2018
  Frohlinger kun je altijd opstellen om te knechten, zonder dat hij bij slechtste renner van zo'n peloton zit (het is zeker geen Stamsnijder) of je daarna een tijd niets meer aan hem hebt. Prima renner om erbij te hebben, helemaal wanneer je het seizoen in wil gaan met een kleine en jonge selectie.
  16 augustus 2018
  Op welk vlak heb je er een goede knecht aan dan? Ik zie het niet in ieder geval... Misschien om de eerste vijftig tot honderd kilometer bidons te halen, maar dat kun je ook jongens met wat talent laten doen.
  16 augustus 2018
  Frohlinger is prima voor het standaard knechtwerk (bevoorrading en in de wind rijden) gedurende meerdaagse wedstrijden. Dat kun je niet enkel aan jonge renners overlaten, zeker niet met zo'n kleine selectie.
16 augustus 2018
Waarom zou je renners die gaan vertrekken niet opstellen? Contract is contract, het zijn toch professionals? Je kunt ze ook juist wel opstellen, zodat ze er een mooi afscheid van kunnen maken. Zal mijn werkgever ook leuk vinden, als ik naar een nieuwe baan ga en 3 maanden voor mijn vertrek alvast op zijn kosten uit mijn neus ga zitten eten.
16 augustus 2018
Ik zou thuisblijven als ik hen was, scheelt een hoop gedoe.
16 augustus 2018
Had soren kragh andersen en matthews verwacht. Deze jongens kunnen mee gaan sprinten voor overwinningen (amper sprinters in the vuelta) en steken ze toch aardig in vorm (zie de binck bank).
16 augustus 2018
Interessant om te zien hoe die jonge Australiërs het zullen doen. Verder geen idee wat we van Kelderman kunnen verwachten. Hij zal nog fris genoeg zijn, maar dan wellicht weer een wat te smalle basis hebben.
16 augustus 2018
Ook geen Sam Oomen? Of is twee grote rondes teveel voor hem?
16 augustus 2018
Bauhaus rijdt wel verschrikkelijk slecht dit jaar. Verwacht ik niet veel van. Mis inderdaad ook een Oomen voor Wilco.
16 augustus 2018
Goed dat Oomen niet opgesteld wordt. En heel fijn dat Teunissen zijn blessures meevallen. Kelderman gun ik het allerbeste. Gezien al zijn valpartijen (iedereen spreekt over dit seizoen, maar kijk eens naar laatste jaren) is het misschien wel goed absolute kopman te zijn. Als knecht en schaduwkopman teveel in het gedrang en op de grond, en soms te onoplettend. Nu wordt hij beschermd als kopman.
16 augustus 2018
Heel goed dat ze Oomen geen twee rondes laten rijden. Ik vind dat we nu wel heel vaak hebben gehoord dat sunweb zo n kleine selectie heeft. En gewoon heel goed om jongens op te stellen die vertrekken. Altijd die flauwekul dat je die renners dan afdankt. Sunweb heeft in twee rondes het podium gehaald. Ik weet niet hoeveel ploegen dat dit jaar gaan lukken. En wie weet komt Kelderman nog verder dan we denken.
  21 augustus 2018
  En lag dat aan sterk ploegwerk of aan de kopman? Cannondale was vorig jaar 2 in tour bijvoorbeeld, ook niet echt sterk team. Sunweb goed in ttt maar verder?
16 augustus 2018
Kelderman heeft vandaag een KOM (2:21) op de Eyserbosweg neergezet. 5 sec sneller als de vorige KOM van Sam Oomen. Met de vorm zit het dus wel goed, nu nog afwachten hoe hij de lange beklimmingen en 3 weken koers verteert.
16 augustus 2018
Krijgt hier betere ondersteuning dan Dumoulin in de tour

Reacties zijn gesloten.