Vuelta 2018: Lotto Soudal met Benoot en De Gendt op jacht naar dagsucces

woensdag 15 augustus 2018 om 11:03
Vuelta 2018: Lotto Soudal met Benoot en De Gendt op jacht naar dagsucces

Lotto Soudal heeft via Instagram zijn selectie voor de komende Ronde van Spanje geopenbaard. Tiesj Benoot maakt eind deze maand voor het eerst zijn opwachting in de Spaanse rittenkoers. De ploeg richt zich met name op dagsucces.

De selectie bestaat uit zeven Belgen. Als achtste renner selecteerde de ploeg de Pool Tomasz Marczynski. Lotto Soudal kende vorig jaar een buitengewoon succesvolle Vuelta met vier ritzeges.
Naast Marczynski (twee ritzeges) zijn ook Sander Armée (ritzege in Santo Toribio de Liébana) en Thomas De Gendt (ritzege in Gijon) er dit jaar weer bij.

Bjorg Lambrecht maakt zijn debuut in een grote ronde. Hij zal de Vuelta vooral rijden om zich voor te bereiden op het WK. “Hij rijdt de ronde normaal niet uit en zal tien tot veertien ritten aan de start staan en proberen goede resultaten te leveren”, vertelt ploegleider Mario Aerts op de site van de ploeg.

Selectie Lotto Soudal voor Vuelta a España
flag-be Sander Armée
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Thomas De Gendt
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-pl Tomasz Marczynski
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

12 Reacties

Magnus Cort Nielsen 15 augustus 2018 om 11:08

Hebben jullie een hyperlinkje naar de officiële bekendmaking?

Sagan=hulk 15 augustus 2018 om 11:40

Ik had Campenaerts toch meegenomen in plaats van Marczynski. Ook al was het maar voor een week, hij had een dikke kans op de rode trui in de proloog.

Rhohan 15 augustus 2018 om 11:45

Sterkere selectie dan die van de Tour.

WernerFranke 15 augustus 2018 om 11:56

Benieuwd naar Lambrecht. Ik hoop dat ie Madrid haalt.

Sjonge Jonge 15 augustus 2018 om 12:28

@ Werner Franke: volgens nieuwsbericht van Lotto stapt Lambrecht tussen etappe 10 en 14 af ivm WK.

Joachim 15 augustus 2018 om 13:15

Voor Armee hopen ze op top 20 in het klassement en Van der Sande wordt uitgespeeld in de spurt zegt Aerts ook, op dat vlak zullen ze bij de zwakste teams horen deze Vuelta. Maar een grote kans op ritzeges hebben ze wel. Ik ben vooral benieuwd naar Benoot en Lambrecht in zijn eerste grote ronde.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 20:01

Armee de nieuwe Montfoort die zn hele cariere voor top 15 gaat?

Jori 15 augustus 2018 om 14:19

Gaat Campenaerts vol voor het WK? Een grote ronde is dramatisch immers voor zijn tijdrit, zie de tijdrit in de giro, maar met deze proloog had hij er gewoon bij moeten zitten.

Verder verwacht ik eigenlijk wel behoorlijk wat van deze selectie. Benoot heeft een paar mooie etappes, Marczynsky heeft duidelijk ook al het 1 en ander uitgestippeld en De Gendt moet vooral doseren, anders rijdt hij elke etappe in de aanval. Lambrecht ter ontdekking, Armee moet vooral voor het bergklassement gaan, Van der Sande mikte zelf vooral op een ritzege uit ontsnapping of uitgedunde massasprint waar hij ook paar kansen voor krijgt en Monfort voor de Zubeldia award.
Had verder enkel graag Wellens nog gezien, maar ws wil die via Canada naar het WK

Moreno Hofland lijkt nu wel definitief mislukt?

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 20:03

Montfort is al 4 jaar niet goed genoeg meer en haalt zelfs zn 16 de plaats niet meer. Zubeldia is toch echt onopvallend meerijden maar dan wel top 10 staan.

Ab Normaal 15 augustus 2018 om 15:12

In ieder geval een team met volkomen andere belangen dan de meeste andere teams die of voor een klassement gaan of voor de sprint.

Een beetje meer zoals de wild card teams. Alleen dan met beduidend meer kwaliteit.
Ze zullen iig de koers gaan kleuren.

koos1 15 augustus 2018 om 17:00

Een aanvallende ploeg. Ze kunnen zoals verleden jaar meerdere etappes winnen, maar ook kans dat ze zonder overwinning weer naar huis gaan.
Monfort gaat weer voor z’n vaste 15e plek in het klassement?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.