Simon Geschke naar CCC

woensdag 15 augustus 2018 om 09:50
Simon Geschke naar CCC

Simon Geschke verlaat Sunweb. De 32-jarige Duitser wordt volgend seizoen ploeggenoot van Greg Van Avermaet bij de opvolger van BMC, zo meldt manager Jim Ochowicz.

Geschke gold als een vaste waarde binnen het team van Iwan Spekenbrink. Hij was al sinds 2009 aan de ploeg verbonden en reed vorige maand namens Sunweb nog de Tour de France.

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ik tien jaar voor dezelfde ploeg heb gereden”, vertelt Geschke in een persverklaring. “Ik wilde minimaal één keer in mijn loopbaan van ploeg wisselen en ik denk dat dit jaar het goede moment is. Deze kans kwam voorbij, dus ik besloot hem te grijpen”, aldus de routinier.

Hij richt zich vooralsnog op de Ardennenklassiekers. “Ik zal zien hoe het volgend jaar zal gaan. Ik kijk uit naar de Ardennenklassiekers. Dat zijn altijd al mijn favoriete voorjaarskoersen geweest. Maar ik ben vooral enthousiast om met een nieuwe groep mensen te gaan werken.”

Dit artikel delen:

90 Reacties

Romāns Vainšteins 15 augustus 2018 om 09:54

We zijn allemaal zeer benieuwd hoe Sunweb zich precies gaat klaarstomen voor aankomende jaargang. Zoals het nu gaat komen ze uit op een team dat alle mogelijkheden tot weggeven van startrecht zal moeten benutten.

0
Arema Pro Cycling Team 15 augustus 2018 om 14:39

Zijn gewoon WT…Dus alle recht om te starten in WT koersen…

0
Grobbel 15 augustus 2018 om 09:54

Oef, dat was toch wel echt een kernwaarde binnen de ploeg. Jammer!

0
Jandepandaman 15 augustus 2018 om 10:00

Sunweb verliest toch wel meer en meer (beperkte) klimmers. Tom moet zich misschien toch eens achter de oren gaan krabben.

0
jvh93 15 augustus 2018 om 10:01

Wederom een belangrijke renner weg bij Sunweb. Na Teunissen en Hofstede is dit al de 3e. Daarnaast gaat Curvers ook nog eens met pensioen. Blijft weinig over daar bij Sunweb

0
KimJungPoels 15 augustus 2018 om 10:05

Blijf bij mijn kritiek op Sunweb, ze geven mannen van de tweede lijn veel te weinig kans. Alles is voor Dumoulin/Matthews een de overblijfseltjes voor Kelderman/Oomen. Kleinere koersen rijden ze nauwelijks door te weinig coureurs, en als ze al rijden met onderbezetting.

Dan raak je je betere knechten als Geschke/Teunissen etc. gewoon kwijt, die willen terecht ook een keer voor zichzelf kunnen koersen.

0
Tutu888 15 augustus 2018 om 10:06

Dit is toch wel een flinke aderlating voor Sunweb. In principe kunnen ze met Kelderman, Oomen, Haga, Andersen, Tusveld en wellicht Vervaecke nog een prima team neerzetten voor Dumoulin maar dat kunnen ze dan maar voor één grote ronde in het jaar doen.

0
Grobbel 15 augustus 2018 om 10:11

@KimJungPoels: op zich kan ik me wel vinden in die woorden; de selectie is gewoonweg te smal op dit moment om wat vaker in kleinere koersen aan de start te staan (ze rijden bijna uitsluitend WT-koersen). Geschke heeft overigens 10 jaar bij de (verschillende incarnaties van) de ploeg gereden, dus op zich is het ook weer niet zo heel erg vreemd dat ie nog een keer een financiële klapper wil maken. Hij gaat nu naar een ploeg waar extreem veel toptalent gaat vertrekken, dus wellicht kan hij in het vacuüm aldaar inderdaad wat vaker voor eigen kans gaan.

0
Arema Pro Cycling Team 15 augustus 2018 om 10:11

Ai..The beardman,hoort toch bij meubilair van Sunweb. Waarschijnlijk riante aanbieding gekregen en hij kan nu nog mooi cashen. Nu dus al 5 uit..Iwan waar blijven de versterkingen?

0
Magikdatzeggen 15 augustus 2018 om 10:11

Het team wordt er in de breedte niet beter op.

0
wulu 15 augustus 2018 om 10:13

Dit jaar al gebleken dat hun basis veel te smal is, hebben al koersen moeten laten schieten door onderbezetting. Als ze zich niet gaan roeren op de markt dan kan Dumoulin fluiten naar zijn gewenste tour ploeg.

0
Thijs1999 15 augustus 2018 om 10:14

Verwacht wel dat Hirschi overkomt van de opleidingsploeg. Die kan dit gat prima opvullen.

0
ghostwriter 15 augustus 2018 om 10:25

@Thijs1999
Hirschi is een groot talent en qua type misschien vergelijkbaar met Geschke maar dat maakt hem nog geen geschikte opvolger. Geschke was namelijk ook belangrijk door de persoonlijkheid die hij is en de ervaring die hij heeft. Ik denk dat als Sunweb er niet een paar ervaren klimknechten bij zal halen Dumoulin daar niet blij mee zal zijn.

Het risico is nu dat Sunweb een soort tweede Sky wordt waar kopmannen als Matthews, Kelderman en Oomen zich een groot deel van het seizoen moeten opofferen voor Dumoulin. Bij Sky vind ik dat een verschikking en bij Sunweb zal ik dat net zo erg vinden of misschien wel erger (omdat Kelderman en Oomen Nederlanders zijn).

0
Niklas 15 augustus 2018 om 10:28

Inmiddels kun je toch wel van een leegloop spreken, lijkt me. Het is vooral opmerkelijk, omdat iemand als Geschke al z’n hele professionele wielerleven bij Sunweb rijdt. De neo’s die zijn binnengehaald, pakken ook hun biezen. Ik heb een beetje te doen met Cees Bol en Joris Nieuwenhuis…

0
krypton 15 augustus 2018 om 10:31

Sunweb doet niet anders dan talent doorschuiven, maar daar heeft Dumoulin de komende twee jaar dus niets aan. Je moet renners hebben die er nu staan om hem in de bergen serieus te ondersteunen.

Maar goed, Dumoulin heeft zich vorig jaar voor vijf jaar vastgelegd dus hij kan ook geen kant op nu en heeft geen enkel drukmiddel om iets voor elkaar te krijgen.

0
Scott Sunderland 15 augustus 2018 om 10:32

Weer een transfer die ik niet zag aankomen. Zeer verrassend. Waarmee gaat Sunweb zich nog versterken ? Jos van Emden misschien ?

0
boehoe 15 augustus 2018 om 10:32

Ik heb vooral te doen met Dumoulin. Zo’n talent en dan een ploeg van niks.
Wie kunnen er daar nog meer vertrekken met aflopende contracten?

Ook zorgelijk dat er helemaal geen nieuws of geruchten rond transfers bij sunweb zijn. De spoeling wordt elke dag dunner.

0
Chaba 15 augustus 2018 om 10:34

Nu raakt Sunweb wel een paar belangrijke knechten kwijt. Ik benieuwd hoe ze dit gaan opvangen. Ik weet niet of er nog een paar goede renners beschikbaar zijn voor Sunweb ter ondersteuning van Dumoulin of Kelderman.

0
elrio 15 augustus 2018 om 10:35

Misschien komt Thomas wel ;)

0
Wielrennertje 15 augustus 2018 om 10:42

Dan mogen ze wel een vervanger gaan zoeken.

0
dikkechaap 15 augustus 2018 om 10:45

Oef inderdaad onverwachts. Ik ben heel benieuwd wie Subweb gaat aantrekken komende maanden.

0
josi 15 augustus 2018 om 10:48

Da’s toch wel een serieuze aderlating, toch een vaste waarde binnen de ploeg en een man die in de bergen aardig lang steun kan bieden aan Dumoulin. Ik ben nu wel erg benieuwd wat voor versterkingen ze op het oog hebben. Er rijden daar weliswaar de nodige jonge talenten rond, maar als je volgend jaar voor het geel in de Tour wilt gaan heb je renners nodig die er nu al staan.

0
kampie 15 augustus 2018 om 10:53

Amai! Bruut budget moet CCC hebben …. kan Sunweb niet tegenop. Geld is niet alles, maar iedereen hier voelt terecht aan dat er meer nodig is voor het team van Tom.

0
GP Blanco 15 augustus 2018 om 10:53

Ze kunnen misschien aan het doorselecteren zijn. Een serieus klassementsteam zou niet wakker moeten liggen van het vertrek van een Geschke of een Hofstede. Er moeten inderdaad wel goede vervangers komen.

0
Martino87 15 augustus 2018 om 10:57

Er moet ook weer niet te dramatisch gedaan worden over het team. Als je in de tour een ploeg opstelt met Dumoulin, Kelderman, Oomen, Matthews, Kragh, Arndt en Hindley/Theuns/Haga/Hamilton dan beschik je gewoon over een sterk team.

0
ghostwriter 15 augustus 2018 om 11:06

@Martino87
Maar dan offer je een groot deel van het jaar van Kelderman en Oomen op aan het klassement van Dumoulin in de Tour. Sunweb zal naast de Tour ook in andere wedstrijden iets moeten laten zien en dat wordt zo erg lastig. Zeker voor een jonge wielrenner als Oomen zal het teveel gevraagd zijn om naast het knechten in de Tour ook de Giro of Vuelta als kopman een goed klassement te rijden. Dat kan hij misschien over een paar jaar wel maar dat moet je een 23 jarig talent niet aandoen. Kelderman kan zelf top vijf rijden in grote rondes en het zou verschikkelijk zijn als het knechten voor Dumoulin in de Tour één van zijn hoofddoelen van het jaar wordt. De meeste mensen (inclusief ik) vinden het een verschikking dat Sky dat doet en Sunweb moet geen Sky 2.0 worden. Dan zullen ze snel heel veel sympathie verliezen van de neutrale wielerliefhebber.

0
Martino87 15 augustus 2018 om 11:23

Ja, maar dat is wel inherent aan goede knechten hebben (dat ze niet of minder voor eigen kans kunnen gaan).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone