Pools ziekenhuis stelt verkeerde diagnose bij Mike Teunissen

Door , zaterdag 11 augustus 2018 om 10:38
Pools ziekenhuis stelt verkeerde diagnose bij Mike Teunissen

foto: Sirotti

Mike Teunissen kwam in de vierde etappe van de Ronde van Polen zwaar ten val, toen hij in een afdaling vol op een ploegleiderswagen botste. Met een scheurtje in zijn sleutelbeen, enkele gekneusde ribben en de nodige snijwonden valt de schade mee. Al kwam het Poolse ziekenhuis waar Teunissen lag tot een heel andere diagnose.

In een interview met De Limburger laat de Sunweb-renner weten dat de Poolse doktoren tot een veel zwaarder verdict kwamen: een gebroken nekwervel, sleutelbeen én een klaplong. Deze diagnose bleek na aanvullend onderzoek in Hengelo echter niet te kloppen.

“Bij de nekwervel was weinig te zien, en van een klaplong was eveneens geen sprake. Het was een Pools ziekenhuis met bijbehorende kwaliteiten”, merkt Teunissen dan ook fijntjes op.

Stille hoop voor Vuelta: “Ben nu optimistischer”
De daadwerkelijke schade bleek een stuk minder erg. De 25-jarige renner hield aan zijn crash uiteindelijk een gebroken sleutelbeen, snij- en schaafwonden en enkele gekneusde ribben over. Teamarts Anko Boelens liet eerder weten dat Teunissen binnen afzienbare tijd de training weer mag hervatten.

“De verwachting is dat hij binnen een week weer op de roller mag trainen. Als alles volgens plan verloopt, zal hij binnen vier tot zes weken weer volledig hersteld zijn”, aldus Boelens. Teunissen hoopt zo alsnog de Vuelta te halen, die op 25 augustus start in Málaga. “Ik ben optimistischer dan een paar dagen geleden.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Fort 11 augustus 2018 om 10:41

Dit zou betekenen dat hij dus half hersteld aan een zware ronde van 3 weken begint? Lijkt me erg gezond inderdaad.

josi 11 augustus 2018 om 10:46

De Vuelta halen, lijkt me wel wat erg optimistisch. Misschien dat de Tour of Britain mogelijk is.

xistnc 11 augustus 2018 om 10:51

Het stucwerk in het Poolse ziekenhuis zag er echter picobello uit.

ikbenprocycling 11 augustus 2018 om 11:12

Ik zou als Theunissen die RvP voortaan maar skippen als hij de medische stand er zo dubieus vindt. (Met goede reden, lijkt in dit geval). Een volgende keer krijgt hij mss het andere uiterste: een riskante onderdiagnose.

ghostwriter 11 augustus 2018 om 11:41

Goed nieuws voor Teunissen, Sunweb en LottoNL. Hopelijk kan hij de Vuelta rijden aangezien hij dan ook fitter zal zijn voor de eendaagse wedstrijden in het voorjaar. Het zou me niet verbazen als Teunissen volgend jaar een vaste waarde is in de top 10 van de klassiekers.

peervaneynthoven 11 augustus 2018 om 11:47

Gaat hij nu wel/niet naar TLJ? En zo ja, waarom wordt dit dan nog niet bekend gemaakt? Het is toch al 1 Augustus geweest? Zelfde vraag ook over DePlus. Of was alle informatie daarover slechts speculatie?

vlek 11 augustus 2018 om 11:52

Nieuwe renners worden ieder jaar nog maanden na 1 augustus gepresenteerd. Ik heb nog nooit meegemaakt dat op 1 augustus (of vlak erna) iedere transfer die daarvoor eigenlijk al bekend was, bekend wordt gemaakt.

Niklas 11 augustus 2018 om 12:08

@peervaneynthoven, ploegen en renners hebben er (o.a. publicitair) belang bij om niet alle transfers in één keer bekend te maken. Soms moeten er ook nog details in de overeenkomst uitgewerkt worden.

peervaneynthoven 11 augustus 2018 om 12:18

Conclusie is dus dat deze renners kennelijk nog niets hebben getekend of zaken nog niet definitief zijn, toch? Want anders kan dit toch bekend worden gemaakt. Zijn er dan redenen om een transfer die al bekend is niet officieel bekend te maken? De enige reden er kennelijk nog “obstakels” zijn van welke aard dan ook.

vlek 11 augustus 2018 om 12:23

@peervaneynthoven;

Quote:
ploegen en renners hebben er (o.a. publicitair) belang bij om niet alle transfers in één keer bekend te maken.
woutersluis 11 augustus 2018 om 13:10

Die klaplong kan zich weer ontplooid hebben dus ze hebben alleen de nekwervel gemist. Valt mee!!

Jean Dumas 11 augustus 2018 om 17:42

Dus hij heeft een week om op de rollen te trainen, als onderdeel van 4 tot 6 weken herstel, en hoopt op 25 augustus aan de start te staan van de Vuelta?

t731 11 augustus 2018 om 18:34

Een klaplong kan je haast niet verkeerd diagnosticeren, dus ik denk dat die gewoon weer teruggeplooid is onderweg. Die kleine breuk in de nekwervel is dan wel een verkeerde diagnose, maar dat is ook soms zeer moeilijk te zien met alleen Röntgenfoto’s. In Hengelo hebben ze het denk ik met een MRI gecheckt. Ik denk dat ze in dat ziekenhuis dus eerder de better-safe-than-sorry mentaliteit hadden met die nekwervel-diagnose. En dat is natuurlijk logisch in dat geval.

Ik vind het een nogal racistische opmerking van Teunissen. “Pools” is dus “incompetent” of iets dergelijks? Ironisch, zo’n blijkbaar nogal zwakzinnig wielrennertje die even een paar doorgeleerde artsen de les tracht te lezen. Misschien moet hij even wat meer respect voor de gezondheidszorg opbrengen, of deze nou Pools is of niet…

HJJH 11 augustus 2018 om 18:59

@t731 Helemaal met je eens!

DonQuijote 12 augustus 2018 om 08:40

“Ironisch, zo’n blijkbaar nogal zwakzinnig wielrennertje die even een paar doorgeleerde artsen de les tracht te lezen. ”

WF laat zich ook niet onbetuigd in de kop trouwens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.