Wiggins: “Van der Poel kan een grote ronde winnen”

dinsdag 23 april 2019 om 14:58
Wiggins: “Van der Poel kan een grote ronde winnen”

foto: Cor Vos

Er is al veel gezegd en geschreven over het fenomenale voorjaar van Mathieu van der Poel, maar ook Bradley Wiggins is onder de indruk van de Nederlandse kampioen. “Ik denk zelfs dat hij een grote ronde kan winnen”, zo stelt de oud-Tourwinnaar in zijn eigen podcast.

‘Merckxiaans’ is een van de superlatieven waarmee het rijden van Mathieu van der Poel is uitgedrukt. De wielerwereld raakt maar niet uitgesproken over zijn prestatie in de Amstel Gold Race. “Hij is op dit moment de meest begeerde renner in het peloton”, aldus Wiggins.

“Samen met Julian Alaphilippe, maar Van der Poel heeft nog meer potentieel”, is de Brit van mening. “Ik denk zelfs dat hij ooit een grote ronde kan winnen. Het is eigenlijk vreemd om hem een belofte te noemen, aangezien hij nu al grote wedstrijden wint”, doelt Wiggins ook op Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

Toekomst 
Het is niet gek dat vele WorldTour-ploegen geïnteresseerd zijn in de 24-jarige alleskunner. “Ik zou hem halen als ik Team Sky was”, aldus Wiggins. “Wellicht dat Van der Poel én Alaphilippe in de toekomst voor die ploeg zullen rijden, al ontstaat er dan een soort Manchester City. Het is goed dat de toppers voor verschillende teams koersen.”

Van der Poel heeft echter al meerdere keren aangegeven dat hij zijn contract bij Corendon-Circus zal uitdienen. Dit betekent dat hij nog tot 2023 zal koersen voor de ProContinentale formatie.

Dit artikel delen:

72 Reacties

jan kadaver 23 april 2019 om 21:27

Ja daag!!!!!! Wiggins slaat een beetje door denk ik.
Ik snap zoiezo niet waarom mensen dit soort dingen durfen te schrijven.
Zeker geweldig wat mvdp laat zien op het moment maar deze man is absoluut niet geschikt voor bijvoorbeeld de tour of giro..
#doorgedraaidewereld#

Fietsman 23 april 2019 om 22:04

Het zou heel misschien kunnen ja. Denk alleen dat Van Der Poel dit ooit gaat doen. Om te klimmen moet je heel veel in de bergen trainen en daar heel veel tijd in steken. Dat zie ik hem zeker niet doen.

Dolledriesoldebroek 23 april 2019 om 22:44

Er was eens een slungelige blanke keniaan, die op zijn 24e bij de barloworld ploeg reed en geen serieus klassement bij elkaar reed.. later won die wonderwel viermaal de gele trui in de tour de france..

In dat licht gezien, zou die met dezelfde obscure britse begeleiding als deze barloworld man en wiggo best een grote ronde kunnen winnen.

Please matthieu, don’t!

Mwielerfan 24 april 2019 om 00:44

Zo obscuur is die begeleiding toch niet. Er is doping op kantoor van de manager gevonden. Dat is toch duidelijk en open

bocht 13 23 april 2019 om 22:59

Bocht 13 denkt dat onze Matje WK BMX-en kan worden en WK puntenkoers natuurlijk

toke 24 april 2019 om 06:17

Volgens mij gaat hij nog eerder in het circus op een eenwieler rijden dan dat hij de tour gaat rijden.

Romāns Vainšteins 24 april 2019 om 07:45

Die rijdt gewoon, zoals het hoort, de tour straks. op zijn laatst 2021. De eerste x met het volle oog op ritwinst en een schuin oog richting groen. Sagan – stijl

toke 24 april 2019 om 09:18

@RV
Durf je er een weddenschap op aan te gaan?

mtber_1978 24 april 2019 om 14:21

@RV, waarom zoals het hoort? Overdreven koers wat enkel komt door de mediaaandacht

Sonsbach Allstars 24 april 2019 om 07:38

Uitspraken uit andere media citeren en er dan een beetje over gaan speculeren. Lijkt voetbalzone wel. Zucht

Ainu 24 april 2019 om 08:11

Hij zou zich dan volledig moeten omscholen, behoorlijk wat gewicht kwijtspelen en een volledig seizoen afstemmen op het rondewerk. Ik kan me niet voorstellen dat hij daar ooit zin in zal hebben.

Brummel 24 april 2019 om 09:48

Hij doet wat hij leuk vindt. Nu is dat klassiekers winnen. Misschien dat hij in de toekomst andere doelen gaat stellen omdat hij in andere zaken plezier vindt. Zou wel mooi zijn, maar hoeft niet.

Joop Zoetemelk 24 april 2019 om 10:15

Alles kan, maar waarom?

Elk jaar voor de klassiekers meedoen en wat koersen naast het wielrennen. (Veldrijden, MTB )
Gewoon lkkr je eigen plan trekken.

Laat dat joch met rust!

  • 1
  • 2

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone