Wielertransfers 2020: Rasmus Guldhammer, Damien Gaudin

donderdag 12 september 2019 om 14:56
Wielertransfers 2020: Rasmus Guldhammer, Damien Gaudin

foto: Cor Vos

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Rasmus Guldhammer 
Rasmus Guldhammer was ooit een groot talent, maar de Deen wist nooit echt door te breken bij de profs. De 30-jarige allrounder heeft nu in een interview met Feltet.dk laten weten een punt te zetten achter zijn carrière. Guldhammer kwam in het verleden uit voor het grote HTC-Columbia, maar hij reed de afgelopen seizoenen op continentaal niveau. Hij finishte dit jaar nog als vijfde in de Volta Limburg Classic.

Guldhammer – die kampt met een hardnekkige knieblessure – won exact tien jaar geleden de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. Hij werd dat seizoen ook tweede in de U23-versie van de Ronde van Vlaanderen, maar bij de profs wist Guldhammer slechts enkele bescheiden koersjes te winnen. Zijn laatste zeges dateren alweer van twee jaar geleden.


Damien Gaudin 
Total Direct Energie en Damien Gaudin gaan langer met elkaar door. De Franse kasseienvreter heeft zijn aflopende contract namelijk verlengd met twee seizoenen. De 33-jarige Gaudin is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Franse formatie. Hij wist dit jaar nog geen overwinningen te boeken, maar hij werd onlangs nog negende in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine.

Gaudin is niet de eerste renner die zijn contract heeft verlengd, aangezien Adrien Petit eerder al bijtekende tot en met 2021. Teammanager Jean-René Bernaudeau wist daarnaast Julien Simon en Lorrenzo Manzin aan te trekken.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 12 september 2019 om 19:42

Guldhammer leverde zijn contract bij HTC in omdat hij liever voor z'n plezier koerste op lager niveau en af en toe eens won, dan een helper te zijn bij een WT ploeg waar er veel druk is om te presteren. Dapper besluit destijds.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair