Wielertransfers 2020: Frederik Backaert, Rafael Valls

zondag 1 september 2019 om 08:05
Wielertransfers 2020: Frederik Backaert, Rafael Valls

foto: Cor Vos

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Frederik Backaert 
Frederik Backaert koerst nu nog voor Wanty-Gobert, maar volgens Ouest-France zal de 29-jarige Oost-Vlaming volgend jaar uitkomen voor Vital Concept-B&B Hotels, dat vanaf 2020 door het leven gaat als B&B Hotels-Vital Concept. Ook WielerFlits hoorde in de wandelgangen dat Backaert op weg is naar de Franse formatie.

Backaert werd in 2014 prof bij Wanty-Gobert, maar begin dit jaar leek al een einde te komen aan de samenwerking tussen beide partijen. De renner kreeg pas op 5 januari het goede nieuws te horen dat zijn contract werd verlengd. Backaert reed dit seizoen nog de Tour de France namens de Belgische formatie.


Rafael Valls 
Backaert lijkt dus op weg naar Vital Concept-B&B Hotels, terwijl Rafael Valls volgens La Gazzetta dello Sport zal tekenen bij Bahrain Merida. De 32-jarige Spanjaard is bezig aan zijn tweede seizoen bij Movistar. Valls won dit jaar nog de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika.

Eerder wist Bahrain Merida al twee landgenoten van Valls aan te trekken: Mikel Landa (ploeggenoot bij Movistar) en Pello Bilbao.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair