Wielertransfers 2020: De Clercq, Dehaes, Team Sunweb (vrouwen)

zaterdag 7 september 2019 om 11:47
Wielertransfers 2020: De Clercq, Dehaes, Team Sunweb (vrouwen)

foto: Cor Vos

De transfermarkt is inmiddels al enige tijd open. Steeds meer renners weten waar zij komend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Bart De Clercq
Bart De Clercq houdt het na negen seizoenen als profrenner voor bekeken. Sinds een zware crash begin 2018 heeft de Belg van Wanty-Gobert een heupprothese, maar hij merkt dat het fietsen niet meer gaat zoals voorheen. “Mijn lichaam is niet helemaal hersteld. Ik zit maar op tachtig procent van mijn kunnen”, laat hij weten aan Het Nieuwsblad. Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde hij in 2011 toen hij in de Giro d’Italia zegevierde in de bergetappe naar Montevergine di Mercogliano.


Kenny Dehaes
Ook voor Kenny Dehaes is het hoge woord eruit. De Belg van Wallonie-Bruxelles kondigde via zijn social media zijn afscheid als profrenner aan. Na een carrière van veertien jaar vindt hij het nu tijd voor iets anders. “Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken en heb dankzij het wielrennen ontzettend veel mooie momenten beleefd.” Dehaes wist in zijn carrière bij de profs zestien keer te winnen, nadat hij bij de beloften de Ronde van Vlaanderen 2005 won.


Team Sunweb
Team Sunweb heeft Julia Soek (28) een jaar langer vastgelegd. De Nederlandse wordt door haar ploeg gewaardeerd om haar rol zowel op als naast de fiets en mag daardoor na komende winter aan haar zevende seizoen beginnen bij het team. “Ik ben superblij dat ik mijn contract met nog een jaar verlengd heb, ik voel me hier thuis. Ik hou van de nauwe samenwerking met de rensters maar ook met de deskundigen in het team. Dankzij hen kan ik me elk jaar verder ontwikkelen.”

Ook de contracten van Susanne Andersen (21) en Pernille Mathiesen (21) werden verlengd tot einde 2020. Andersen is aan haar eerste seizoen bezig bij Sunweb, waarin ze niet alleen liet zien zelf goed te kunnen sprinten maar ook een dienende rol als lead-out kon vervullen. Mathiesen is sinds vorig jaar in dienst bij de ploeg; aanvankelijk werd ze gezien als tijdrijdster, maar de ploeg ziet haar steeds meer ontwikkelen tot een allrounder.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 7 september 2019 om 12:52

Dat was een mooie ritzege van declercq. Is dat alweer zo lang geleden.

0
Baik-Baik 7 september 2019 om 13:40

Kenny Dehaes toch wel een naam in het Vlaamsche circuit die stopt en veel ereplaatsen bij elkaar heeft gesprint.

0
Ward 7 september 2019 om 14:29

Voor wie de heerlijke overwinning van Bart De Clercq in de Giro van 2011 nog eens wil beleven :
https://youtu.be/cO7Q1E8xz7M

Deze is me altijd bijgebleven. Eigenlijk moet je de hele slotklim opnieuw bekijken, maar daar vind ik geen beeld van…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone