Wielertransfers 2020: Dan Martin, Consonni, Vendrame, Fuentes

donderdag 1 augustus 2019 om 16:00
Wielertransfers 2020: Dan Martin, Consonni, Vendrame, Fuentes

foto: Cor Vos

Update

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag laatste nieuws over onder meer het gerucht van Daniel Martin naar Total Direct Energie en Elia Viviani die nog een Italiaan meeneemt naar Cofidis.

Total Direct Energie denkt aan Dan Martin
Volgens L’Équipe is Daniel Martin op weg naar Total Direct Energie. De 32-jarige klimmer heeft twee jaar achter de rug bij UAE Emirates, waarin hij twee zeges wist te boeken. Vorig seizoen won Martin ritten in de Dauphiné en de Tour de France. Vorige maand wist de Ier niet te overtuigen in de Ronde van Frankrijk. Hij kon snel zijn klassementsambities opbergen en werd uiteindelijk achttiende.


Simone Consonni op weg naar Cofidis
Elia Viviani trekt volgend seizoen naar Cofidis en hij neemt enkele Italianen mee. Dat zijn vaste lead-out Fabio Sabatini mee zou gaan, was al bekend. Volgens TuttoBiciWeb gaat nu ook Simone Consonni de overstap maken naar de Franse ploeg. De 24-jarige Italiaan is een sprinter van de tweede lijn. Consonni loopt na drie seizoenen uit zijn contract bij UAE Emirates.


Vendrame kan ook naar AG2R La Mondiale
Dat Lawrence Naesen van Lotto Soudal naar zijn broer Oliver Naesen gaat bij AG2R La Mondiale, lag al in de lijn der verwachting. Nu is volgens het Franse Le Télégramme die deal rond. AG2R La Mondiale zou ook dicht bij het aantrekken van Andrea Vendrame zijn. De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec was dit jaar al twee keer succesvol op Franse bodem. Zowel in de vierde rit van het Circuit Cycliste Sarthe als in de Tro-Bro Léon was de 24-jarige Italiaan de sterkste. Eerder werd zijn naam gelinkt aan Cofidis.


Ángel Fuentes naar Burgos-BH
Burgos-BH heeft de komst van Ángel Fuentes officieel bekendgemaakt. Sterker nog, de 22-jarige Spanjaard treedt per direct toe tot de selectie. Fuentes tekent een contract dat hem tot eind 2020 aan de ProContinentale ploeg verbindt. Hij wordt er ploeggenoot van Nederlander Jetse Bol. Vorig seizoen was Fuentes al actief als stagiair bij Burgos-BH. De eerste maanden van dit seizoen reed hij bij de amateurploeg Gomur-Cantabria Infinita.


Bardiani-CSF versterkt zich met twee Italianen 
Tot slot hebben we ook nog nieuws over Bardiani-CSF. De ProContinentale ploeg heeft zich namelijk versterkt met twee Italiaanse renners. Het gaat om sprinter Giovanni Lonardi (22) en klimmer Alessandro Monaco (21). Die eerste komt over van Nippo-Vini Fantini-Faizanè, dat naar alle waarschijnlijkheid zal verdwijnen. Monaco is nog actief als belofte. Hij werd dit seizoen achtste in de Vredeskoers en elfde in de Giro d’Italia U23.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Charlie33 1 augustus 2019 om 14:19

Ik dacht even dat dokter Fuentes een transfer gemaakt had. Maar het blijkt zijn wielrennende neefje of een andere naamgenoot.

0
Laurens de + 1 augustus 2019 om 16:04

Dokter Fuentes heeft meerdere bloedtransfers gedaan!

0
Kevin Lowagie 2 augustus 2019 om 08:56

Simone Consonni lijkt me een heel sterke aanwinst in de trein van Elia Viviani.
Hij is nog vrij jong en heeft reeds een aantal sterke resultaten gereden, enkel winnen is moeilijk voor hem. Hij zou wel eens een goede spurtloods kunnen zijn in de toekomst!

0
Covadonga 2 augustus 2019 om 11:53

Ik zou het juist jammer vinden als Consonni in de sprinttrein komt. Hij is nog jong en kan zeker nog groeien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone