‘Succes Androni Giocattoli-Sidermec zorgt voor interesse in renners’

maandag 6 mei 2019 om 09:06
‘Succes Androni Giocattoli-Sidermec zorgt voor interesse in renners’

Fausto Masnada - foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec wist dit seizoen reeds twaalf keer te winnen. Een prestatie die de ploeg van Gianni Savio vorig jaar pas eind juni bewerkstelligd had. Vooral de maand april was met tien zeges een maand om niet snel te vergeten. Keerzijde voor de ploeg: er wordt nu al aan diverse renners getrokken door andere ploegen.

Volgens La Gazzetta dello Sport staan Fausto Masnada en Andrea Vendrame in de nadrukkelijke belangstelling. Masnada zou op de radar staan bij CCC. De Poolse WT-ploeg heeft met Alessandro de Marchi al een vergelijkbare Italiaanse aanvalsbeluste renner onder contract staan. De 25-jarige Italiaan viel de voorbije weken vooral op door zijn aanvallende rijstijl in de Giro di Sicilia en de Tour of the Alps. In de laatstgenoemde rittenkoers wist hij zelfs twee ritten te winnen door het offensief te kiezen.

Vendrame, een jaartje jonger dan Masnada, zou op zijn beurt in de belangstelling staan van het Franse Cofidis. De Franse ploeg met WorldTour ambities zag Vendrame dit jaar reeds tweemaal op Franse bodem winnen. Zowel in de vierde rit van de het Circuit Cycliste Sarthe als in de Tro-Bro Léon was de 24-jarige Italiaan de sterkste.

Zowel Masnada als Vendrame staat komende zaterdag namens Androni Giocattoli-Sidermec aan de start van de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Random wielerliefhebber. 6 mei 2019 om 15:09

Er is ook interesse getoond in Cattaneo door Bahrein en Trek.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone