Wielertransfers 2019: Tronet, Pinto, Errazkin, Manzana Postobon
foto: ASO (archief)
donderdag 8 november 2018 om 15:13

Wielertransfers 2019: Tronet, Pinto, Errazkin, Manzana Postobon

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Steven Tronet, Edgar Pinto en Xuban Errazkin.

Tronet blaast af: punt achter carrière met gigantische uitschieter
Voor Steven Tronet zit zijn wielerloopbaan erop. De 32-jarige coureur zal volgend jaar geen deel uitmaken van de selectie van Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole. Dat schrijft DirectVelo. De verrassende Franse kampioen op de weg van 2015 heeft een carrière van twaalf jaar achter de rug. Tronet gaat mogelijk nog wel aan de slag bij een nationale ploeg, maar wil zich eerst richten op het WK voor militairen in het Chinese Wuhan. Tronet is namelijk militair en reed in die hoedanigheid ook één jaar voor Armée de Terre.

Tronet begon zijn loopbaan in 2007 voor Roubaix Lille Métropole. Na vijf seizoenen trok hij naar Big Mat-Auber 93, om in 2015 in het shirt van Auber 93 de grootste zege uit zijn loopbaan te boeken: hij won het Frans kampioenschap door een late valpartij van de topfavorieten, waaronder Nacer Bouhanni. Het jaar erop werd hij prof bij Fortuneo-Vital Concept, maar daar kon hij na een seizoen al vertrekken. De legerploeg ving hem op, maar daar werd eind 2017 de witte vlag gehesen. In 2018 maakte Tronet de cirkel rond door te eindigen waar hij begon, namelijk de Roubaix-ploeg.

Op zijn palmares staan naast de nationale titel ook profzeges in de Route du Sud (eerste etappe, 2015) en het Circuit de Lorraine (vijfde etappe, 2012).


Edgar Pinto kiest voor avontuur bij W52-FC Porto
Edgar Pinto heeft gekozen voor een nieuw avontuur bij W52-FC Porto. Dit laat de 33-jarige Portugees weten aan de krant O Jogo. Pinto reed dit seizoen voor het eveneens continentale Vito-Feirense-BlackJack. De ervaren klimmer won dit jaar de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid, en eindigde als vierde in de Volta a Portugal. Pinto kon volgens de geruchten ook rekenen op de belangstelling van Burgos-BH en Euskadi-Murias.


Vito-Feirense-BlackJack verlengt met veelbesproken Errazkin
Over Vito-Feirense-BlackJack gesproken: de Portugese continentale ploeg heeft zijn selectie voor 2019 compleet. Het team verlengde namelijk het contract van de veelbesproken Spaanse klimmer Xuban Errazkin, die de afgelopen maanden onder vuur lag na een – naar wat later bleek niet bestaande – positieve dopingtest.

Errazkin twijfelde de voorbije weken openlijk over zijn toekomst, nadat zijn huidige ploeg hem een verbeterde aanbieding deed. De 22-jarige Spanjaard blijft de ploeg dus toch trouw. Vito-Feirense-BlackJack heeft ook nog twee renners aangetrokken voor komend seizoen: Spanjaard Oscar Pelegrí en Portugees Filipe Cardoso. De formatie zal het nieuwe seizoen met 14 renners beginnen.


Riccardo Stacchiotti blijft werkgever trouw 
Riccardo Stacchiotti rijdt ook komend seizoen voor het continentale MsTina-Focus. De 27-jarige Italiaanse sprinter maakte aan het einde van 2017 de overstap van Nippo-Vini Fantini. Stacchiotti kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Zo won hij etappes in de Tour of Bihor en de Gran Prémio de Portugal N2. Het meeste succes genoot hij echter in de Volta a Portugal, door liefst twee ritten te winnen.


Manzana Postobon komt met volgende aanwinst 
Manzana Postobon heeft na Carlos Quintero een volgende transfer bekendgemaakt. De Colombiaanse ploeg – die onlangs met goed nieuws naar buiten kwam – heeft Nicolás Saenz weten aan te trekken. De 21-jarige Colombiaan eindigde dit seizoen in de top-15 van de Giro d’Italia U23 én de Giro Valle d’Aosta.

De verwachting is dat Manzana Postobon de komende periode nog meer transfers zal aankondigen, waaronder die van Jhonatan Restrepo en Daniel Jaramillo.