Wielertransfers 2019: o.a. Stetina, Vaugrenard, Thurau, Movistar (vrouwenploeg)
Peter Stetina - foto: Sirotti
woensdag 24 oktober 2018 om 16:30

Wielertransfers 2019: o.a. Stetina, Vaugrenard, Thurau, Movistar (vrouwenploeg)

Nu de meeste renners na een lang seizoen genieten van een welverdiende vakantie, neemt de druk om nog een plekje voor 2019 voor sommige toe. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Wie kan eindelijk opgelucht ademhalen? Vandaag onder meer Peter Stetina, Benoît Vaugrenard en Björn Thurau.

Peter Stetina langer bij Trek-Segafredo
Peter Stetina verdedigt ook in 2019 de kleuren van Trek-Segafredo. De 31-jarige Amerikaan maakte in 2015 de overstap van concurrent BMC. In dienst van de Amerikaanse formatie werd hij dit seizoen achtste in de Adriatica Ionica Race en tiende in de Tour of Utah. “Ik ben enorm blij dat ik langer bij de Trek-familie kan blijven. Ze stonden achter me in een moeilijke periode. De ploeg gelooft nog altijd in mijn kwaliteiten en dat is inspirerend. Nu neem ik eerst totale rust in lichaam en geest, om zo hopelijk terug te keren op het beste niveau dat ik ooit gehaald heb.”


Het naderende einde(?) van Benoît Vaugrenard
Benoît Vaugrenard rijdt al sinds zijn debuut in 2003 voor Groupama-FDJ. De kans is echter groot dat 2019 zijn zeventiende en laatste seizoen zal zijn voor de Franse WorldTour-ploeg. “Ik maak over enkele weken meer bekend. Ik denk op dit moment nog na”, zo laat hij weten aan Ouest France. 

“Misschien wel”, antwoordt Vaugrenard echter op de vraag of 2019 zijn laatste seizoen als prof zal zijn. De bijna 37-jarige Fransman won in het verleden onder meer La Poly Normande en de Tour du Poitou-Charentes. “Ik weet echter dat mijn beste jaren achter me liggen. Daarom stel ik me tegenwoordig dienstbaar op”, zo besluit hij.


Opvallende transfer Björn Thurau
Wie kent de naam van Björn Thurau nog? De lange Duitser reed van 2012 tot en met 2014 bij het Franse Europcar, maar is de laatste jaren flink weggezakt. In 2016 transfereerde hij van Wanty-Groupe Gobert naar het continentale Kuwait-Cartucho.es. Dit seizoen reed hij voor het eveneens continentale Holdsworth Pro Racing.

In 2019 zal de 30-jarige Duitser – zoon van voormalig kampioen Didi Thurau – zijn geluk beproeven bij Vito-Feirense-BlackJack. Dit is een Portugese ploeg die dit jaar deelnam aan de Volta a Portugal, met onder meer Edgar Pinto en de beloftevolle Spaanse klimmer Xuban Errazkin.

Overigens zal de 33-jarige Pinto volgend jaar waarschijnlijk niet meer de kleuren verdedigen van de continentale ploeg. De Portugees – dit seizoen winnaar van de Volta Ciclista Comunidad de Madrid – zou in de belangstelling staan van Burgos-BH en Euskadi-Murias.


Cofidis bevestigt profcontract Emmanuel Morin
Cofidis heeft vandaag bevestigd dat Emmanuel Morin een tweejarig contract heeft getekend. Franse media hintten vorige week al op een profcontract voor de 23-jarige Fransman, die al sinds 1 augustus actief was als stagiair voor de ProContinentale formatie. “Eerlijk gezegd begrijp ik nog altijd niet helemaal wat me is overkomen”, reageert de renner, die bekendstaat als puncheur. “De opofferingen hebben zich uitbetaald en ik kan niet wachten tot ons eerste trainingskamp.”


Jolanda Neff stapt over naar Trek
Jolanda Neff maakt na dit seizoen de overstap naar Trek Factory Racing. De 25-jarige Zwitserse, die zowel op de mountainbike als op de weg actief is, blijft zich hoofdzakelijk richten op de Wereldbeker mountainbike. Indrukwekkend is haar erelijst in het mountainbiken, waarop onder meer een wereldtitel en meerdere Europese titels staan. Ook won ze al driemaal het eindklassement van de Wereldbeker. Daarnaast zal ze ook in het veldrijden en in het wegwielrennen te zien zijn namens Trek-Segafredo, waar ze de ploeggenote wordt van onder anderen Ellen van Dijk. Op de weg won Neff in 2016 de Tour de Pologne voor vrouwen en werd ze dit jaar voor de tweede keer Zwitsers kampioene.


Quinty Ton vijfde aanwinst voor Swabo
Quinty Ton is de nieuwste aanwinst van Swabo, de nieuwe UCI-vrouwenploeg van de Zuid-Hollandse wielerverenigingen LRTV Swift, WV Avanti en RTV De Bollenstreek. De 20-jarige renster wordt door haar nieuwe ploeg omschreven als ‘een talentvolle jonge renster, van wie we verwachten dat ze de komende jaren zal doorgroeien’. Ton is de vijfde aanwinst voor Swabo, dat eerder al de namen van Merel Hofman, Nienke Wasmus, Marissa Baks en Melanie Klement bekendmaakte.


Vrouwenploeg Movistar rond na aantrekken Paula Patiño
Paula Patiño komt komend jaar uit voor de vrouwenploeg van Movistar. Volgens de ploeg wordt met haar één van de grootste aanstormende talenten uit de Colombiaanse wielersport aan boord gehaald. De 21-jarige renster maakte deel uit van de UCI-opleidingsploeg, waar jonge talenten uit groeiende wielerlanden worden getraind. Afgelopen seizoen eindigde Patiño onder meer als vierde in de Grand Prix de Plumelec en veertiende in de Tour de l’Ardèche. Het hoogtepunt was wellicht haar ritzege in de Vuelta a Colombia, waarin ze zesde werd in het eindklassement.

Met het aantrekken van Patiño completeert de vrouwenploeg van Movistar de selectie voor 2019, die twaalf renners telt.

Selectie Movistar (vrouwenploeg) 2019
flag-fr Aude Biannic
flag-fr Roxane Fournier
flag-es Margarita Victoria García
flag-es Alicia González
flag-es Sheyla Gutiérrez
flag-pl Malgorzata Jasinska
flag-es Lorena Llamas
flag-es Eider Merino
flag-es Lourdes Oyarbide
flag-co Paula Patiño
flag-es Goria Rodríguez
flag-es Alba Teruel

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2018 09:11
Ik weet niet, wat er met Thurau aan de hand is. Afgelopen seizoen heeft hij volgens mij geen enkele wedstrijd voor Holdsworth gereden. Hij lijkt wel heel ver afgegleden, terwijl hij toch nog maar 30 is.....
    24 oktober 2018 13:11
    Ik vond dat een hele leuke renner. Moet dan fout zijn gegaan in zijn Wanty-periode. Daar staat me namelijk niets van bij dat-ie daar fietste. Het blijft maar vrij vaag. Was toch een attractieve renner met potentie mijns inziens
24 oktober 2018 10:17
Extraatje: Stefan Denifl gaat naar CCC (https://www.bmc-switzerland.com/int-en/experience/the-feedzone/stefan_denifl_returns_to_the_worldtour_with_ccc_team/). Handige ploeg voor hem, kan hij lekker los gaan in z'n up in de bergen zoals hij vorig jaar in de Vuelta deed.
24 oktober 2018 14:18
Het artikel gaat over wat ie na 2019 doet
24 oktober 2018 17:00
Trek zet wel hoog in. Das gelijk 1 van de toonaangevende vrouwenploegen zo
24 oktober 2018 17:29
Gaviria gaat naar de Emiraten...
24 oktober 2018 17:52
Gaviria naar Emirates bevestigd

Reacties zijn gesloten.