Wielertransfers 2019: Pirrone, Lemus, Cardona

dinsdag 11 december 2018 om 12:00
Wielertransfers 2019: Pirrone, Lemus, Cardona

Elena Pirrone - foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Elena Pirrone, Luis Lemus en Julián Cardona.

Elena Pirrone verlengt bij Astana-vrouwen
De vrouwenploeg van Astana behoudt Elena Pirrone. De 19-jarige Italiaanse renster behaalde in 2017 de dubbel op het WK wielrennen en werd daarop beloond met een contract bij Astana. Bij die ploeg, die op een Italiaanse licentie rijdt, blijft ze dus tot eind 2019. De selectie is daarmee nog niet rond. Volgende week worden de laatste twee rensters bevestigd.

Luis Lemus (26) stopt ermee
Voor Luis Lemus uit Mexico zit zijn loopbaan erop. De 26-jarige Mexicaan kreeg geen contractverlenging bij Israel Cycling Academy, waar hij vorig jaar debuteerde als prof. De drievoudig nationaal kampioen van Mexico op de weg reageert in een open brief. “Ik dacht dat ik dit nooit zou schrijven, omdat ik dacht dat het niet nodig was”, schrijft Lemus in het begin. Hij probeerde in eigen land de nieuwe uitdaging te vinden. “Maar ik heb besloten dat het tijd is om te vertellen dat ik niet langer profwielrenner ben. Ik zal niet geregistreerd worden in een UCI-ploeg, dus we kunnen zeggen dat ik met pensioen ga. Ik blijf niet fietsen op hetzelfde niveau als de laatste jaren.”

Lemus heeft in zijn loopbaan meerdere vooroordelen tegengesproken. “Ik heb een niveau bereikt waarvan iedereen zei dat het onmogelijk was. Wat begon als een droom, werd realiteit”, aldus een dankbare Lemus.

Julián Cardona maakt overstap naar Androni Giocattoli-Sidermec
De ploeg van Gianni Savio hoop op een zo snel mogelijke rentree van Julián Cardona. EF Eduaction First-Drapac liet de Colombiaan gaan, waarna Androni Giocattoli-Sidermec de landgenoot van Ivan Ramiro Sosa een verbintenis aanbood. De bedoeling is dat Cardona, die kampt met een knieblessure, namens Androni van start gaat in de Vuelta al Táchira, Tour de San Juan en de Tour Colombia.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 11 december 2018 om 11:20

edit redactie: het nieuws is toegevoegd!

0
Verweggistan 11 december 2018 om 12:11

Als het goed is, had Cardona als neoprof een tweejarig contract bij EF, maar had EF er geen moeite mee dat hij overstapt naar Androni.

0
kelderfan 11 december 2018 om 22:31

Er is nieuwe CT-ploeg in de maak olv Landis met een paar leuke renners, zoals Travis McCabe, Jonny Clarke, Serghei Tvetcov en talent Keegan Swirbul. bron: cyclingnews
Keegan Swirbul in zijn tweet:"YEAAA WE STILL BIKING NEXT YEAR!!!"

0

Headlines

Populair

Materiaalzone