Wielertransfers 2019: Martinez, Pozdnyakov, Stassen, Brown

vrijdag 19 oktober 2018 om 18:31
Wielertransfers 2019: Martinez, Pozdnyakov, Stassen, Brown

Yannick Martinez tijdens de Gp Industria - foto: Sirotti

Nu we in de maand oktober zijn aanbeland, zijn er bij de profteams nog maar weinig plekken beschikbaar. Wie weet er nog een profcontract te bemachtigen voor volgend seizoen? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Yannick Martinez
Na drie seizoenen bij Delko Marseille Provence KTM, lijkt Yannick Martinez zijn wielerloopbaan te vervolgen bij de amateurs. Volgens DirectVelo komt de 30-jarige Fransman in 2019 uit voor het Franse clubteam Guidon Chalettois. Zijn beste resultaten dit jaar waren een derde plaats in de Tour of Taihu Lake, een zevende in La Tropicale Amissa Bongo en een elfde in de GP de Denain. Voor hij bij Delko Marseille Provence KTM kwam, reed hij voor Europcar en La Pomme Marseille.


Kirill Pozdnyakov
Tarteletto-Isorex – de ploeg van Rob Ruijgh – kan het komende seizoen rekenen op de diensten van Kirill Pozdnyakov. De 29-jarige Rus – die tegenwoordig op een Azerbeidzjaanse licentie koerst – komt over van het eveneens continentale Synergy Baku. Dit seizoen won Pozdnyakov de Grand Prix Alanya. Daarnaast won hij etappes in de Tour de Mersin en de Five Rings of Moscow. Daarnaast werd hij Azerbeidzjaans kampioen op de weg.


Julien Stassen
Julien Stassen heeft zondag na de Presidential Cycling Tour of Turkey een punt gezet achter zijn carrière. “Ik ben blij dat ik profrenner ben geweest”, zei de 29-jarige Belg van WB Aqua Protect Veranclassic op de website l’Avenir.net. “Ik was graag nog twee of drie jaar doorgegaan, maar de huidige economische omstandigheden zijn moeilijk. Veel ploegen krimpen in of moeten zelfs stoppen.” Zonder zijn huidige ploeg zou hij nooit zo lang renner zijn geweest, denkt hij. “Bij de jongeren was ik nooit het grootste talent. Ik heb echter hard gewerkt en ik had geluk dat Wallonie-Bruxelles op het juiste moment op mijn pad kwam.”


Grace Brown
Opnieuw een nieuwe ploeggenote voor Annemiek van Vleuten; nadat eerder al bekend werd dat landgenote Moniek Tenniglo de overstap maakte van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope naar Mitchelton-Scott, werd vandaag de komst van de Australische Grace Brown aangekondigd. De 26-jarige renster eindigde begin dit jaar derde tijdens de wegwedstrijd op het Australisch kampioenschap en werd vijfde in de Santos Women’s Tour. Tijdens het kampioenschap van Oceanië won ze de individuele tijdrit. “Ik ben verheugd dat ik de stap maak naar het profpeloton met Mitchelton-Scott. Het zal een echte leerschool voor me worden, maar ik kijk ernaar uit om mezelf uit te dagen”, aldus Brown.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jowinho 19 oktober 2018 om 17:10

Ze moeten bij de taartjesploeg wel nog het verschil leren tussen een Oezbeekse vlag en een vlag van Azerbeidjan.

0
Dario 19 oktober 2018 om 18:09

Pozdnyakov is tegenwoordig Azeri, en geen Oezbeek, dus de fout ligt hier bij WF. ;)

Edit redactie: Bedankt, aangepast!

0
Scott Sunderland 19 oktober 2018 om 18:57

De ploeg van Rob Ruijgh ja. Maar Ruijgh heeft zover bekend toch nog niet bijgetekend bij de ploeg ??

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone