Tarteletto-Isorex kan na reglementswijziging met 9 renners van start in Ronde van Valencia

Tarteletto-Isorex kan na reglementswijziging met 9 renners van start in Ronde van Valencia

© Cor Vos

zaterdag 10 april 2021 om 18:25

Opmerkelijk: Tarteletto-Isorex, het Belgische continentale team van Peter Bauwens, gaat volgende week woensdag in Elche met maar liefst negen renners van start in de Ronde van Valencia. “Met dank aan een recente wijziging in het UCI-reglement”, vertelt Bauwens.

Minimun zes renners per team, maximum negen. Dat zegt het onlangs gewijzigde UCI-reglement over het aantal renners dat teams mogen afvaardigen in zowel rittenkoersen als eendagswedstrijden van het niveau ProSeries. De organisatoren van de Ronde van Valencia maken handig gebruik van het reglement.

Tarteletto-Isorex gaat graag in op het aanbod. “Onze jongens hebben de voorbije maanden nog maar weinig kunnen koersen”, aldus teammanager Peter Bauwens. “Ik heb dan ook niet getwijfeld om twee extra renners aan de selectie toe te voegen. We gaan ons zeker proberen tonen.”

Daarna Rwanda
Ylber Sefa, Gil D’Heygere, Maxime De Poorter, Gianni Marchand, Lennert Teugels, Enzo Wouters, Brent Van De Kerckhove, Julien Van Den Brande en Alfdan De Decker zijn de mannen die straks naar Spanje afreizen. Later deze maand staat voor Tarteletto-Isorex ook nog de ronde van Rwanda op de agenda.

De Ronde van Valencia begint dus woensdag in Elche en eindigt volgende zondag in Valencia. Onder meer Caleb Ewan, John Degenkolb, Arnaud Demare en Alejandro Valverde zijn aangekondigd als belangrijkste namen. Het is nog niet bekend of – net als Tarteletto – nog andere teams met meer dan zeven renners van start gaan.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Aerosolo 10 april 2021 om 18:38

Is de Brabantse Pijl ook pro series? En moeten zowel organisatie als ploeg het willen of mag een ploeg het zelf beslissen?

0
Joachim 10 april 2021 om 18:39

Ow, dat is het eerste dat ik daarvan hoor. Sinds 1 april is aantal renners die een ploeg mag opstellen verhoogd van 7 naar 9? En enkel bij .Pro, niet in World Tour of .1 dus?

0
Nico Dick 10 april 2021 om 18:47

Men Elite events of the UCI ProSeries:
Organisers may increase the number of riders per team to eight or nine riders per teams provided that this increase is not made to the detriment of the number of teams usually invited to the race.
If the organiser sets the number of riders at eight or nine, the teams may start with nine, eight, seven or six riders, without being penalised in the sense of Article 2.2.003.
In all cases, the number of riders per team must be clearly indicated in the technical guide for the event and communicated to the teams sufficiently in advance. The maximum number of 176 riders taking part in a race must be respected

0
ChefSpijker 10 april 2021 om 18:53

Kortom, er hadden minder dan 20 ploegen interesse (anders kom je over de 176 renners) om in Valencia te starten en dus nu mogen er 9 per ploeg meedoen. Voorlopig zijn er ook nog maar 11 ploegen aangekondigd. Zou wel treurige opkomst zijn voor dit rondje.

0
Polleke 10 april 2021 om 19:26

In februari moeten ze teams weigeren, inclusief die van de WT, nu mogen ze gelukkig aanvullen om tot een acceptabel peloton te komen, corona hakt er stevig in…maar goed dat ze alsnog organiseren…volgend jaar weer met alle toppers

0
Duvel 10 april 2021 om 19:35

Teugels heeft Zwift uitgespeeld, die gast wint daar zo ontzettend veel, wint daar vandaag nog een ritje waar hij over 20minuten 6.4 W/KG trapt. (5.4 w/kg over ruim een uur) Kijken of Zwiftend de winter doorkomen resulteert in een goede seizoenstart.

0
David Janssens 10 april 2021 om 20:19

Ik betwijfel het: thuis op de rollen is toch net even anders dan in een peloton….

0
Timster 10 april 2021 om 22:32

Marchand is de bastaardzoon van Oscarito!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone