Wielertransfers 2019: Marc Biver, Greg Van Avermaet, Alexander Evans, Mark Cavendish

vrijdag 13 juli 2018 om 15:05
Wielertransfers 2019: Marc Biver, Greg Van Avermaet, Alexander Evans, Mark Cavendish

foto: ASO

Hoewel het nog tot 1 augustus duurt voordat transfers officieel bekendgemaakt mogen worden, draait de transfercarrousel in het peloton alweer op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

‘Project-Marc Biver jaar uitgesteld’
Volgens Cyclingnews is de kans aanwezig dat de nieuwe ploeg van Marc Biver pas in 2020 ten tonele verschijnt. Volgens het Engelstalige nieuwsmedium worden de plannen vooruitgeschoven vanwege de UCI-regels voor 2019. De internationale wielerunie heeft voor komend seizoen namelijk geen plek voor een extra WorldTour-ploeg, een status die wordt nagejaagd door Biver.

De Luxemburger – voormalig teammanager van Astana – heeft al wel enkele renners op het oog die de nieuwbakken ploeg, die gefinancierd moet worden door Belgische en Israëlische zakenmensen, moet komen versterken. Greg Van Avermaet is er één van.


Alexander Evans krijgt stageplek bij BMC
Ondanks de donkere wolken boven BMC, is de Amerikaanse formatie wel bezig met de toekomst. Het heeft namelijk besloten om Alexander Evans een stageplek aan te bieden. De 21-jarige Australiër komt uit voor het continentale Mobius-BridgeLane. Hij zal in de Tour of Utah voor het eerst de kleuren van de Amerikaanse formatie dragen.

Evans – die te boek staat als een klimmer – maakte dit seizoen goede sier in de Herald Sun Tour. Naast een achtste stek in het eindklassement eindigde hij als tweede in de koninginnenrit naar Lake Mountain, achter latere eindwinnaar Esteban Chaves. Daarnaast eindigde hij als derde in de koninginnenrit van de Tour of the Gila.


‘Greg Van Avermaet heeft nog één optie over’
De ploegen die in de markt zijn voor Greg Van Avermaet vallen stuk voor stuk weg. Volgens Velonews had de geletruidrager drie teams die interesse toonden in zijn diensten, maar daar is er nog maar één van over. Het project van Marc Biver (zie hierboven) wordt naar verluidt met een jaar uitgesteld en ook de toekomst van het BMC van Jim Ochowicz is nog ongewis. De Amerikaan wil niet reageren op de geruchten rondom CCC.

“Uiteindelijk zal hij moeten accepteren wat op tafel komt van Dimension Data. Misschien een contract van twee miljoen euro, maximaal”, zegt een ploegmanager die graag anoniem blijft. Dimension Data-baas Doug Ryder laat niets los over de interesse. “Zou dat niet geweldig zijn?! Maar ik geef verder geen commentaar”, aldus Ryder.


‘Dimension Data praat met BMC, Deloitte en Cavendish’
Doug Ryder heeft wel gesproken over de situatie rondom de nieuwe fietssponsor. “Cervélo zal niet met ons vernieuwen. Dat is al zeker. We hebben meerdere opties en BMC is daar een van, maar we hebben ons nog aan niemand verbonden”, zegt de manager van de Zuid-Afrikaanse formatie. Een connectie tussen BMC als fietsensponsor en de transfer van Greg Van Avermaet ligt voor de hand. “Dat zijn verschillende zaken. De BMC-deal en Van Avermaet zijn gescheiden, daar is geen link.”

Daarnaast maakte Velonews bekend dat Dimension Data gesprekken voert met belangrijke co-sponsor Deloitte, terwijl ook met Mark Cavendish gepraat wordt over een nieuw contract. De Britse sprinter heeft een aflopende verbintenis.


Maxence Moncassin stagiair bij Wilier Triestina-Selle Italia
De Italiaanse formatie van Wilier Triestina-Selle Italia heeft in Maxence Moncassin een stagiair gevonden. Volgens DirectVélo mag de 21-jarige Fransman zich bewijzen bij de ploeg van Pippo Pozzato. Hij zal aan de start staan in de Vuelta a Burgos, de Tour du Limousin, de Tour au Poitou-Charantes, de Brussels Cycling Classic en de GP de Fourmies. Moncassin behaalde dit seizoen een vierde plaats in de slotrit van de Ronde de l’Oise (2.2). Normaliter komt hij uit voor het kleine Franse GSC Blagnac Vélo Sport 31. Maxence is de zoon van oud-prof Frédéric Moncassin.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Timster 13 juli 2018 om 15:26

Is Maxence bordeelsluiper de zoon van?
edit redactie: Jazeker, we hebben het toegevoegd

west 13 juli 2018 om 15:38

@Timster
Nee, de zoon van Marc Biver heet Justin..

Maar serieus; mbt Biver, een nieuwe WT ploeg “invoegen” gaat met het systeem dat gaat komen toch gewoon niet meer kunnen? Of een licentie overnemen of promoveren uit de proconti’s is toch de bedoeling?

castroviejo 13 juli 2018 om 15:46

De volgende topsprinter uit de jaren 90 wiens zoon / familie ook op de fiets zit. Straks weer sprints met Minali; Steels; Zabel; Van Poppel & Moncassin. Nu nog Cippo; Blijlevens; Museeuw en Abdu.

Polleke 13 juli 2018 om 16:14

Oei Abdu… zet maar een ambulance klaar…

Titaantje 13 juli 2018 om 17:32

Van Avermaet zou beter 1-1.5m kunnen vragen en eisen dat die extra 0.5-1.0m geinvesteerd wordt in een deftige extra knecht voor hem (Roelandts?). Zonder omkadering heeft hij weinig te zoeken bij DDD. EBH gaat waarschijnlijk weg, dan zou Thwaites zijn beste knecht zijn?

IlPirata 13 juli 2018 om 18:43

Die nibali (broer van de ‘haai’) kan in eens heel goed klimmen. Late doorbraak.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone