‘Schoenenfabrikant CCC wil BMC overnemen’

Door Nick Doup, woensdag 11 juli 2018 om 08:27

foto: Sirotti

Jim Ochowicz lijkt geslaagd in zijn missie, zij het later dan hij had gehoopt. De ploegmanager van BMC heeft volgens L’Équipe een nieuwe sponsor gevonden voor het terugtrekkende BMC. De Poolse schoenenfabrikant CCC is bereid 25 miljoen euro te investeren om de WorldTour-ploeg voort te zetten. Een fusie met de Poolse ProContinentale formatie CCC Sprandi Polkowice is niet aan de orde.

Waar de verhalen de afgelopen weken het meeste gaan over vertrekkende renners bij BMC, benaderde Ochowicz de laatste dagen actief managers van de coureurs voor zijn ploeg van 2019. Dat zou de Amerikaanse manager alleen kunnen doen als er een sponsor is gevonden om BMC op te volgen.

Het Poolse CCC is geen onbekende in de wielrennerij. De schoenenfabrikant sponsort al een ploeg op het tweede niveau en is ook geldschieter van de Poolse wielerbond. Van een fusie tussen BMC en CCC Sprandi Polkowice zou geen sprake zijn. Het budget dat Ochowicz nodig heeft om op dezelfde voet door te kunnen bedraagt 25 miljoen euro. Dat is voor CCC, dat actief is in ongeveer twintig Europese landen, geen probleem.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties