Wielertransfers 2019: Kamil Malecki, Michael Carbel, Rasmus Guldhammer

zondag 25 november 2018 om 10:24
Wielertransfers 2019: Kamil Malecki, Michael Carbel, Rasmus Guldhammer

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Kamil Malecki, Michael Carbel en Rasmus Guldhammer. 

Kamil Malecki in 2019 bij CCC Development
Kamil Malecki koerst komend seizoen voor CCC Development, nadat hij de afgelopen vier seizoenen uitkwam voor CCC Sprandi Polkowice. Dat maakte zijn ploeg bekend. De pas 22-jarige Pool eindigde dit jaar onder meer als tweede in de Ronde van Hongarije, die werd gewonnen door Manuel Belletti. Zelf won hij de GP Doliny Baryczy. “Ik ben erg blij dat ik mijn loopbaan kan voortzetten bij CCC Development”, reageert Malecki. “Ik hoop dat ik volgend seizoen kan promoveren naar het WorldTour-team.”


Michael Carbel keert terug naar zijn thuisland
Waoo heeft zich voor komend seizoen versterkt met Michael Carbel (23), die na één seizoen Fortuneo-Samsic alweer verlaat. De winnaar van WK U23-brons in 2017 kijkt ernaar uit om zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven in zijn thuisland. “Ik kijk ernaar uit om thuis te komen bij Waoo”, zegt Carbel. “Daar ken ik de ploegleiders en veel andere stafleden. Het was leerzaam om een jaar in het buitenland te rijden, maar ik haalde er geen grote resultaten. Bij mijn nieuwe ploeg kan ik me sportief ontwikkelen en bijdragen aan de ontwikkeling van andere jonge renners.”


Rasmus Guldhammer blijft werkgever trouw
Over Waoo gesproken: de Deense ploeg heeft eveneens het contract van Rasmus Guldhammer verlengd. De 29-jarige Deen koerst ook in 2019 voor het team van manager Bjarne Riis. Guldhammer – in het verleden actief voor HTC-Columbia – wist dit jaar geen aansprekende resultaten te boeken. Vorig seizoen wist hij nog wél enkele mooie wedstrijden te winnen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 26 november 2018 om 06:21

Thuisland? Apartheid terug?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone