Frison en Malecki verlost uit ziekenboeg Lotto Soudal, hervatten in Heistse Pijl

Frison en Malecki verlost uit ziekenboeg Lotto Soudal, hervatten in Heistse Pijl

Foto: Cor Vos

woensdag 1 juni 2022 om 16:18

Heuglijk nieuws vanuit het Lotto Soudal-kamp: Kamil Małecki en Frederik Frison keren terug in competitie in de Heistse Pijl van komende zaterdag. Dat bevestigt de ploeg aan WielerFlits.

De rentree van Małecki is opvallend: de 26-jarige Pool, die ook vorig seizoen amper voor Lotto Soudal in actie kwam, werd veel langer buiten strijd verwacht. Bij de laatste update van de ploeg, een tweetal weken geleden, werd gesproken over een moeilijke revalidatie na zijn knieoperatie in maart. Er werd verwacht dat hij nog twee maanden geen koersen zou rijden, maar in Heist is hij er dus weer bij.

Ook de 29-jarige Frison zal blij zijn. Voor de Kempenaar is de Heistse Pijl een halve thuiskoers. Frison brak zijn sleutelbeen in Dwars door Vlaanderen, en juist toen hij klaar was om zijn rentree te maken, botste hij in Andorra op een auto. Het leverde hem een gebroken rib en een ingeklapte long op.

Lotto Soudal mikt in de Heistse Pijl overigens op Arnaud De Lie, met ondersteuning van onder andere Reinardt Janse van Rensburg en Brent Van Moer. Bij winst kan de Waal zijn ploeg weer 125 belangrijke UCI-punten opleveren.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dikke Vrouw 1 juni 2022 om 16:24

Wat een titel ..

0
Thoin 1 juni 2022 om 16:28

Hoe vat ik het artikel samen in één zin?

0
Poeksel 1 juni 2022 om 16:39

Ik snap de titel nog steeds niet. "Rentree Frison en Malecki in Heistse Pijl" was te simpel?

0
Thoin 1 juni 2022 om 16:27

Malecki is echt een goeie renner, maar o zoveel pech…
Kan gerust mee met een Vanmarcke, Gesink of Kelderman, als ze vallen, breken ze. Al heeft hij zelfs de kans nog niet gehad om zijn talent te benutten…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone