Kamil Małecki doet stap terug naar conti-team na twee jaar bij Lotto Soudal

maandag 14 november 2022 om 19:30
Kamil Małecki doet stap terug naar conti-team na twee jaar bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Kamil Małecki rijdt in 2023 niet langer voor Lotto Soudal. De 26-jarige Pool, die twee jaar voor de Belgische ploeg reed, zal in 2023 acteren op continentalniveau. Hij heeft een eenjarig contract getekend bij het Duitse Santic-Wibatech.

Santic-Wibatech maakte de komst van Małecki bekend op sociale media. “De eerste nieuwe renner voor 2023 zal een van onze kopmannen worden. Welkom, Kamil Małecki van het WorldTour-team Lotto Soudal. We kijken uit naar het nieuwe seizoen met jou!”

Małecki werd op 18-jarige leeftijd prof bij CCC Sprandi Polkowice. Voor deze Poolse ploeg, die eind 2020 ophield te bestaan, reed hij zes jaar. Vervolgens kreeg Małecki een kans bij Lotto Soudal, maar het seizoen bij zijn nieuwe werkgever begon al met pech. In de winter van 2020 op 2021 kwam hij zwaar ten val, waarna hij twee maanden in het ziekenhuis lag. Pas in augustus kwam hij weer in actie. Het afgelopen seizoen liet Małecki geen korte uitslagen noteren, maar hij was wel meermaals te zien in kopgroepen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dikke Vrouw 14 november 2022 om 21:20

Gelijk kopvent bij ze n nieuwe team flinke stap vooruit ! :P

0
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 08:38

Leek mij bij uitstek een geschikte renner voor Lotto. Die rijden in heuvel- en bergetappes altijd een beetje voor de kat z’n voorbips mee. Naast de oude De Gendt en Kron een mannetje of 3-4 max die in een bergetappe op een goede dag een bijrol kunnen spelen. Dan lijkt mij dat zo’n multi-inzetbare niet al te dure jongen van waarde kan zijn?

0
Polleke 15 november 2022 om 11:36

Als Lotto zijnde ga je zo’n multi-inzetbare niet al te dure jongen van waarde toch in Belgie zoeken…nog een erfenis van John L. die zijn Poolse minnares een pleziertje wou doen, de trieste waarheid over het verhaal Malecki…

1
Thoin 15 november 2022 om 15:10

De Polen waren vooral een pleziertje voor Soudal die in Polen van de markt wouden geraken. Zie sponsering Ronde van Polen. Marczynski en Malecki moesten Soudal op de buis brengen. Nu met twee ritzeges in de Vuelta heeft Marczynski dat wel gedaan. Malecki heeft veel talent, maar valt jammer genoeg te vaak.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone