Wielertransfers 2019: Jonathan Hivert, Greg Daniel, Johann van Zyl

donderdag 3 januari 2019 om 10:30
Wielertransfers 2019: Jonathan Hivert, Greg Daniel, Johann van Zyl

foto: ASO/Alex Broadway

Nog niet alle ploegen hebben hun selectie compleet voor 2019 en nog niet alle renners hebben een team kunnen vinden. WielerFlits blijft de laatste veranderingen in de gaten houden in de rubriek Wielertransfers 2019. Dit keer met aandacht voor Jonathan Hivert, Greg Daniel en Johann van Zyl.

Jonathan Hivert tot en met 2020 bij Direct Energie
Jonathan Hivert heeft zijn contract verlengd bij Direct Energie. De Fransman van 33 jaar oud zal de komende twee seizoenen uitkomen voor de ProContinentale ploeg. 2019 wordt het derde jaar dat de voormalig renner van Skil-Shimano in dienst rijdt van Direct Energie. Hivert hoopt dit jaar op minstens één overwinning. De laatste zege die Hivert behaalde was op 14 april 2018, in de Tour du Finistère.

Greg Daniel doet stap terug
Greg Daniel koerst dit jaar op continentaal niveau. De Amerikaans kampioen van 2016 vond na zijn vertrek bij Trek-Segafredo een nieuwe uitdaging in DC Bank. Met dit Canadese team zal de 24-jarige Daniel ook wedstrijden in Europa gaan rijden. Daniel zal een mentorrol gaan vervullen voor Canadese en Mexicaanse talenten, daarnaast mag hij in diverse koersen de rol van kopman op zich nemen.

Zuid-Afrikaan Johann van Zyl emigreert naar Amerika
Johann van Zyl gaat in dit nieuwe jaar rijden voor een ambitieus project in de Verenigde Staten, 303Project. De 27-jarige renner uit Kaapstad reed de afgelopen zes seizoenen in dienst van de grootste ploeg uit zijn moederland, MTN-Qhubeka en later Dimension Data. Van Zyl reed in 2018 de Vuelta uit op een 122e plaats.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone