Wielertransfers 2019: Hernan Aguirre, SwaboLadies, Jessica Allen, WNT-Rotor

maandag 5 november 2018 om 13:33
Wielertransfers 2019: Hernan Aguirre, SwaboLadies, Jessica Allen, WNT-Rotor

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Hernan Aguirre, SwaboLadies, Jessica Allen, Edoardo Zardini en WNT-Rotor.

Hernan Aguirre naar Interpro Stradalli Cycling
De Colombiaan Hernan Aguirre stapt van Manzana Postobon over naar het continentale Interpro Stradalli Cycling. Bij deze Japanse formatie reed Alexey Vermeulen afgelopen seizoen ook. Na twee jaar op ProContinental-niveau zet de klimmer een stapje terug. Hij won dit jaar nog de Tour of Qinghai Lake.


SwaboLadies compleet met Natalie van Gogh
Het Nederlandse SwaboLadies heeft haar ploeg voor 2019 compleet. De laatste aanwinst is Natalie van Gogh, die na vijf jaar Parkhotel Valkenburg inruilt voor SwaboLadies. Het team heeft in 2019 een selectie van negen rensters.

Selectie flag-nl SwaboLadies voor 2019
flag-nl Marissa Baks
flag-nl Teuntje Beekhuis
flag-gb Henrietta Colborne
flag-nl Natalie van Gogh
flag-nl Merel Hofman
flag-nl Roos Hoogenboom
flag-nl Melanie Klement
flag-nl Quinty Ton
flag-nl Nienke Wasmus


Lara Vieceli naar WNT-Rotor
De Italiaanse Lara Vieceli ruilt Astana Women’s vanaf 1 januari in voor WNT-Rotor. Bij de Britse ploeg rijden volgend jaar ook de Nederlandse Aafke Soet en Kirsten Wild. Ook staat Lisa Brennauer volgend seizoen in Britse loondienst.


Jessica Allen verlengt bij Mitchelton-Scott
De Australische Jessica Allen heeft haar contract met Mitchelton-Scott met een jaar verlengd. De 25-jarige Allen was onderdeel van de succesvolle Giro-ploeg van Annemiek van Vleuten. Binnen de ploeg wordt ze ook vooral geroemd voor haar ondersteunende kwaliteiten. “Ik wil me zo ontwikkelen dat ik ook later in de koers belangrijk kan zijn”, schikt Allen zich in haar rol.


Edoardo Zardini langer bij Wilier Triestina-Selle Italia
De Italiaan Edoardo Zardini heeft zijn contract bij Wilier Triestina-Selle Italia verlengd. Het was voor Zardini zijn eerste jaar in dienst van het team met de opvallende tenues. Voorheen reed hij nog vijf jaar voor Bardiani-CSF.


Androni Giocattoli-Sidermec verlengt met Marco Benfatto
Marco Benfatto, recent nog ritwinnaar in de Tour of Hainan, heeft zijn aflopende contract bij Androni Giocattoli-Sidermec verlengd. Benfatto wist dit jaar naast zijn ritzege in de Tour of Hainan ook tweemaal te zegevieren in de Tour of China I, waarmee zijn carrièretotaal op vijftien zeges op het hoogste niveau staat.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Tom Rey 5 november 2018 om 13:43

Die Alexey Vermeulen heeft toch ook een rare loop van omstandigheden in zijn carriere gehad dat het er nooit is uitgekomen. Waarom reed hij ook alweer bij Lotto destijds?

0
Viktrodriguez 6 november 2018 om 11:09

Bianchi wilde een Italiaanse en Amerikaanse renner hebben bij de ploeg vanuit commercieel oogpunt. Die Italiaan werd Battaglin, maar qua Amerikanen was de spoeling toch dunner.

0
Hoebele 6 november 2018 om 11:17

Misschien handig om erbij te vermelden dat Swabo vanaf volgend jaar een UCI-licentie zal hebben en dus na Boels, Sunweb, CCC en PHV de vijfde Nederlandse UCI-ploeg zal zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone