Wielertransfers 2019: Farazijn, Israel Cycling Academy, Van de Ree

woensdag 21 november 2018 om 19:36
Wielertransfers 2019: Farazijn, Israel Cycling Academy, Van de Ree

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste transfergeruchten en bevestigingen op een rijtje. Vandaag over Maxime Farazijn, Israel Cycling Academy en Monique van de Ree. 

Farazijn doet twee stappen terug
Maxime Farazijn is onder de pannen. De 24-jarige zoon van ex-prof Peter zag zijn contract bij Sport Vlaanderen-Baloise niet verlengd, maar kan per 1 januari aan de slag bij het Franse amateurteam CC Villeneuve Saint-Germain. In zijn laatste seizoen bij de beloften won Farazijn een rit in de Triptyque des Monts et Châteaux (2.2U).

Daarnaast pakte hij ereplaatsen in de belofteversies van zowel Parijs-Tours (derde), Parijs-Roubaix (vijfde) als de Omloop het Nieuwsblad (zesde). Het leverde hem een contract op bij het ProContinentale Sport Vlaanderen-Baloise. Na drie jaar moet hij nu andere oorden opzoeken.


Israel Cycling Academy versterkt zich met Alex Cataford
Israel Cycling Academy blijft zich roeren op de transfermarkt. De ProContinentale formatie heeft namelijk Alex Cataford opgevist. De 25-jarige Canadees zat zonder ploeg, nadat zijn werkgever UnitedHealthcare de stekker eruit trok. Cataford werd dit jaar nog derde in de Tour of Taihu Lake en tiende in de Colorado Classic.

De Israëlische ploeg heeft daarnaast het contract van Ben Perry verlengd. De 24-jarige Canadees zal zijn derde seizoen ingaan bij Israel Cycling Academy. Hij werd dit jaar onder meer zesde in de Tour of Korea. Eerder trok de formatie onder meer Riccardo Minali, Davide Cimolai en Rudy Barbier aan.


Monique van de Ree in Sloveense dienst 
Monique van de Ree koerst volgend seizoen in Sloveense dienst. De 30-jarige Nederlandse verruilt WaowDeals voor BTC City Ljublana. Van de Ree greep dit jaar meerdere ereplaatsen. Zo eindigde ze als tweede in de Trofee Maarten Wynants.

Dit artikel delen:

7 Reacties

tdcbolide 21 november 2018 om 22:08

Wie vertrekt er eigenlijk bij Israël cycling academy?

0
Scott Sunderland 21 november 2018 om 22:43

Er is misschien nog een kans dat Van Winden mag blijven ? We horen er niets over. Maar zijn contract is vooralsnog niet verlengd. Dus mogelijk moet hij vertrekken…

0
WCEendT 21 november 2018 om 23:09

https://cqranking.com/men/asp/gen/transfers.asp?year=2019&teamcode=ICA

ANDEMESKEL Awet Gebremedhin
DIAZ GALLEGO Jose Manuel
GOLDSTEIN Roy
SAGIV Guy
SCHREURS Hamish
VAN WINDEN Dennis
LEMUS DAVILA Luis Enrique
WILLIAMS Tyler
YECHEZKEL Aviv

0
Scott Sunderland 22 november 2018 om 00:17

Ah bedankt. Dus inderdaad exit Van Winden. Zuur als je bedenkt dat hij de Giro selectie wel leek te halen maar door een blessure niet kon starten. Het zal niet makkelijk worden voor hem nog onderdak te vinden. Onwaarschijnlijk zelfs.

0
Gdeleu 22 november 2018 om 08:46

Behalve Lemus, Williams en Yechezkel staan ze in dat lijstje op CQ Ranking allemaal onder het kopje ‘STAY or OUT?’

CQ Ranking weet het dus voorlopig ook nog niet, het is noch bevestigd dat ze mogen blijven noch dat ze moeten vertrekken.

Al vrees ik persoonlijk voor Van Winden.

0
Chasse_patate 22 november 2018 om 07:31

3 van de 5 Israëliërs moeten dus vertrekken whahaha

0
kelderfan 22 november 2018 om 14:37

Kenny Elissonde heeft zijn contract verlengd bij SKY, dat nu 28 renners heeft voor 2019.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone