Wielertransfers 2018: Dimension Data, Mamykin, Martinelli, Cieślik…
Foto: Sirotti
zaterdag 30 september 2017 om 09:35

Wielertransfers 2018: Dimension Data, Mamykin, Martinelli, Cieślik…

Nu het wielerseizoen op zijn laatste benen loopt, beginnen ook de selecties voor 2018 steeds meer vorm te krijgen. Wie weet nog een aantrekkelijke transfer te versieren? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Dimension Data
Waar de laatste weken al (met succes) werd getrokken aan de grootste wielerbeloften van dit moment, is ook Dimension Data erin geslaagd een talent aan te trekken. Scott Davies heeft namelijk een tweejarig contract ondertekend bij de Zuid-Afrikaanse formatie. De 22-jarige Brit komt over van de opleidingsploeg van Bradley Wiggins. Davies wist zich dit seizoen in de kijker te fietsen in de Ronde van Italië voor beloften, die hij op een knappe vierde plaats wist af te sluiten. Ook eindigde hij als vijfde in de Tour Alsace. De Welshman liet ook zien uit het goede tijdrithout gesneden te zijn, door zich onder meer te kronen tot nationaal beloftenkampioen in deze discipline en een top-tien plaats te versieren op de WK in het Noorse Bergen.

Overigens is Dimension Data niet alleen druk bezig met het uitbreiden van de selectie voor komend wielerjaar. Het heeft ook een sterkhouder langer aan zich weten te binden in de persoon van Igor Anton. De inmiddels 34-jarige Bask rijdt ook in 2018 voor de Zuid-Afrikaanse formatie. Twee jaar geleden maakte de frêle klimmer de overstap van Movistar. Dit seizoen wist hij nog naar een top-tien plaats te fietsen in de Ronde van Burgos.

Matvey Mamykin
Volgens El Correo de Burgos is er een verrassende transfer in de maak. Matvey Mamykin – de beloftevolle Russische klimmer – zal naar verluidt de overstap maken van Katusha-Alpecin naar de kleine Spaanse formatie Burgos-BH. De transfer van Mamykin is een voorbode van groter nieuws dat op korte termijn bekend zal worden gemaakt: namelijk dat de op dit moment op continentaal niveau uitkomende Spaanse ploeg de sprong zal maken naar ProContinentaal niveau.

De 22-jarige Mamykin maakte vorig seizoen zijn debuut in de WorldTour, en wist meteen indruk te maken met onder meer een achtste stek in de Ronde van Burgos en een top-twintig notering in de Ronde van Lombardije. De nummer drie van de Ronde van de Toekomst van 2015 herstelt op dit moment van een bekkenbreuk, opgelopen na een zware val in de voorbije Vuelta a España.

Davide Martinelli
Fernando Gaviria zal ook de komende twee seizoenen in de sprints kunnen rekenen op het beulswerk van Davide Martinelli. De 24-jarige Italiaan – die in de afgelopen Giro d’Italia een hoofdrol vertolkte als lead-out man voor de pijlsnelle Colombiaan – is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Belgische sterrenformatie. Naast zijn werk als knecht liet hij vorig seizoen ook zien over het winnende gen te beschikken door boeketten te veroveren in de Tour La Provence en de Ronde van Polen. De Italiaan wil zich komend seizoen ook gaan richten op de voorjaarsklassiekers.

Pawel Cieślik
Pawel Cieślik mag zich op 31-jarige leeftijd weer opmaken voor een seizoen op ProContinentaal niveau. CCC Sprandi Polkowice heeft zich namelijk verzekerd van de diensten van de Pool, die de sprong maakt van het kleine Elkov-Author. Hij tekent een verbintenis voor één seizoen. In 2016 stak de ervaren Cieślik voor het eerst zijn neus nadrukkelijk aan het venster met een veertiende plaats in de Ronde van Zwitserland. Dit jaar trok de klimmer de goede lijn door onder meer als achtste te eindigden in de goed gestoffeerde Ronde van Slovenië.

Euskadi Basque Country-Murias
De Baskische formatie Euskadi Basque-Country Murias heeft de jonge Cyril Barthe weten te strikken. De 21-jarige Fransman was al sinds de eerste van augustus als stagiair aan de ploeg verbonden, die in 2018 door het leven zal gaan als ProContinentale-formatie. Barthe wist in juli twee etappes te winnen in de Ronde van Portugal voor beloften.

Caja Rural
Ook die andere Spaanse ProContinentale formatie, Caja Rural, verwelkomt enkele nieuwe gezichten. Zowel Álvaro Cuadros (22) als Gonzalo Serrano (23) zullen de komende twee seizoenen het zo kenmerkende groene tricot dragen. Cuadros veroverde dit jaar zilver op het Spaans kampioenschap tijdrijden. De één jaar oudere Serrano staat vandaag aan de start van de Giro dell’Emilia.

Monkey Town en Volker Wessels 
Tot slot is er ook nog nieuws te melden uit het continentale circuit. Monkey Town heeft namelijk zijn eerste aanwinsten voor 2018 binnen. Het gaat om Wim Kleiman (24), Joey van Rhee (24), Peter Schulting (30) en de jonge Martins Pluto. De 19-jarige Let maakt de sprong van het clubteam van de formatie van manager Paul Tabak.

Waar Pluto de overstap maakt van het clubniveau naar het continentale circuit, zijn er ook twee renners die de omgekeerde weg bewandelen. Gert-Jan Bosman (25) en sprinter Jeff Vermeulen (28) stappen namelijk over van Destil-Jo Piels naar Volker Wessels.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
11 Reacties
Sorteer op:
30 september 2017 09:42
Martin Pluto, Joey van Rhee, Peter Schulting en Wim Kleiman naar Monkeytown CT.
Bron: http://monkeytownct.nl/
30 september 2017 09:49
Na James Knox het tweede grote Britse talent, dat niet voor Sky kiest. Scott Davies is Brits tijdritkampioen, maar kan daarnaast ook nog eens erg goed klimmen. Dat lijkt een garantie voor een heel goede toekomst. Aan hem kan Dimension Data nog heel veel plezier gaan beleven.
30 september 2017 09:52
Edit: sterkhouder. Scheelt een r ; )
30 september 2017 10:18
Martin Pluto met Paul Tabak in Monkey Town, het wordt steeds beter!

Vreemde move trouwens van Mamykin - veronderstel dat die nog wel heel wat andere - WT - aanbieden op zak heeft
30 september 2017 10:22
Vaag dat Dimension Data toch Anton weer laten bijtekenen. Vergane glorie in mijn beleving.
30 september 2017 10:24
Mooo dat een jongen als Mamykin voor eigen kanssn gaat en niet voor de grote schijn. Kuch kuch Poels kuch kuch Thomas kuch kuch..
30 september 2017 10:26
Igor Anton haha,hou toch op... pffff.
30 september 2017 12:04
Anton een sterkhouder ...
Wat is daar de definitie van dan?
30 september 2017 12:31
PHILIPSEN Jasper naar AXEON HAGENS BERMAN confirmed volgens bron: cyclingfever
30 september 2017 12:49
Oei, hoop eigenlijk dat Katusha Mamykin nog kan behouden. Nuttige knecht bergop in GT, en voor eigen kansen gaan in de kleinere rondes lijkt me vooralsnog een prima uitgangspunt voor een 22 jarige.
30 september 2017 14:51
Mooi nieuws dat Spanje weer wat meer ploegjes krijgt in de hogere regionen (Burgos, Euskadi). Zouden die genoeg versterkingen aantrekken dat ze ook kandidaat zijn voor de Vuelta, vraag ik me dan af.

Reacties zijn gesloten.