Astana Qazaqstan houdt Felline, Martinelli, Boaro en Tejada aan boord

vrijdag 29 oktober 2021 om 11:17
Astana Qazaqstan houdt Felline, Martinelli, Boaro en Tejada aan boord

Fabio Felline - foto: Cor Vos

Astana Qazaqstan kan ook volgend seizoen rekenen op de diensten van Fabio Felline (31), Davide Martinelli (28), Manuele Boaro (34) en Harold Tejada (24). De Italianen en de Colombiaan tekenen allemaal een nieuw tweejarig contract, dat hen tot eind 2023 aan de ploeg bindt.

“We zijn een sterke en ambitieuze groep aan het samenstellen”, aldus ploegmanager Alexander Vinokourov. Felline en Martinelli koersen sinds 2020 voor de Kazachstaanse ploeg. “Fabio is een erg ervaren renner en we kunnen in allerlei koersen op hem rekenen. Davide zal onderdeel zijn van onze versterkte klassiekerkern. Van hem kunnen we wel mooie dingen verwachten in het voorjaar.”

Boaro heeft op zijn beurt al drie Astana-jaren achter de rug. “Hij is een sterke en loyale teamplayer. Hij staat altijd klaar om een kopman te ondersteunen en kan de ploegbelangen verdedigen vanuit de kopgroep”, prijst Vinokourov, die hoopt dat Tejada in zijn derde seizoen bij Astana een volgende stap kan maken. “Hij is nog steeds jong en als hij zijn gezondheidsproblemen achter zich kan laten, ben ik er zeker van dat hij een belangrijk onderdeel wordt van onze groterondeploeg.”

Frisse wind
Astana Qazaqstan ondergaat deze winter een flinke verandering. De komst van onder meer Vincenzo Nibali, Miguel Ángel López, Gianni Moscon, David De la Cruz, Joe Dombrowski en Valerio Conti moet daar aan bijdragen. Daarentegen vertrekken onder anderen Jakob Fuglsang (Israel Start-Up Nation), Luis Léon Sánchez (Bahrain Victorious), Ion Izagirre (Cofidis), Gorka Izagirre (Movistar) en Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe).

Dit artikel delen:

5 Reacties

hartstikkebedankt 29 oktober 2021 om 11:24

Fraile, Contreras en Perry hebben nog een aflopende verbintenis. Astana heeft nu 28 renners bevestigd.

0
Kerstie 29 oktober 2021 om 11:30

Fraile gaan naar Ineos denk ik. Perry gaat waar naar Israël mis ( zie Premier tech ) anders kan ie stoppen. Contreras doet er goed aan om de Colombiaan van vorig jaar van Astana achterna te gaan terug naar Colombia de Tierras Atlas continentaal niveau of hopen op Drone Hopper

0
IlPirata 29 oktober 2021 om 13:27

Davide Martinelli (28) is natuurlijk niet zo raar, zoon van de sportief directeur.

0
DonSelf 29 oktober 2021 om 17:08

Wat een klungels. Vergane glorie, allemaal.

0
Chaba Jimenez 29 oktober 2021 om 18:11

Tejada echt een degelijke klimknecht. Boaro wegkapitein op z’n retour, echt de poer om een gat dicht te rijden heeft ie nie meer. Martinelli, tja, zoon van. En Fellini ook een beetja tja, eens om de 3 jaar spectaculair koersen met een ereplaats als resultaat. Op zich geen slechte fundering om een ploeg op te zetten maar Gianni Moscon hoeft niet op hen te rekenen in de finale van klassiekers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone