Wielertransfers 2018: Alex Turrin, Ilia Koshevoy, Alicia Franck

zaterdag 8 december 2018 om 12:12
Wielertransfers 2018: Alex Turrin, Ilia Koshevoy, Alicia Franck

Alex Turrin - foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Alex Turrin, Ilia Koshevoy en Alicia Franck.

Alex Turrin (26) zet er een punt achter
Alex Turrin (26) heeft het einde van zijn wielercarrière aangekondigd, nadat zijn contract niet werd verlengd bij Wilier Triestina-Selle Italia. De Italiaan ziet het niet zitten om zijn loopbaan voor te zetten in het continentale circuit. “Er was geen perspectief meer om door te gaan”, zei hij in de Italiaanse krant Corriere delle Alpi. “Dan zeg ik liever vaarwel en ga ik concreet nadenken over de toekomst.” Turrin reed dit jaar zijn enige grote ronde, namelijk de Giro d’Italia – in de achttiende etappe naar Prato Nevoso eindigde hij negende, nadat hij deel uitmaakte van de lange vlucht.


Ook Ilia Koshevoy keert na de winter niet terug
Ook Turrins ploeggenoot Ilia Koshevoy (27) stopt ermee. “Ik sloeg in 2006 deze weg in”, schrijft de Wit-Rus op zijn social media bij een foto, waarop hij al zijn shirts aan een kledingrek heeft gehangen. Hij bedankt de wielersport. “Wat een levensschool is het. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.” Koshevoys carrière begin als stagiair bij Androni Giocattoli-Venezuela en Lampre-Merida. Bij die laatste ploeg bleef hij hangen tot zijn transfer naar Wilier Triestina-Selle Italia, twee jaar geleden. Een ritwinst in de Tour of Qinghai Lake van 2015 is zijn enige profzege.


Alicia Franck vindt onderdak bij Experza-Footlogix
Alicia Franck koerst met ingang van het nieuwe jaar voor Experza-Footlogix. De 24-jarige Belgische veldrijdster komt over van Marlux-Bingoal, waar ze te horen kreeg dat haar contract niet werd verlengd. Franck kent vooralsnog een moeizaam seizoen. Een mycoplasma-infectie hield haar al enkele weken aan de kant. “Ik heb lang gezocht naar een reden”, liet ze onlangs weten. “Blijkbaar zit die mycoplasma-infectie al langer in mijn bloed.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 8 december 2018 om 12:40

Ondertussen trainen de renners die overblijven van Wilier op eigen kosten, ze betalen zelf hun trainingskamp, zonder dat enig staf van de ploeg mee is. Ziet er niet echt goed uit….

0
Verweggistan 8 december 2018 om 13:52

Turrin is toch een goede coureur. Net als Koshevoy en Zhupa goede renners en steunpilaren binnen de ploeg. Inderdaad Willier gaat niet goed. Ook Visconti nog steeds niet aangekondigd.

0
ah-ja 8 december 2018 om 14:31

Triestina

0

Headlines

Populair

Materiaalzone