Helen Wyman (37) hangt crossfiets aan de wilgen

maandag 18 februari 2019 om 16:44
Helen Wyman (37) hangt crossfiets aan de wilgen

foto: Photopress.be (archief)

Helen Wyman stopt met veldrijden. De 37-jarige Britse heeft er een loopbaan van ruim vijftien jaar opzitten. Ze blijft verbonden aan haar huidige ploeg Experza-Footlogix en wil met het project Helen 100 jonge veldrijdsters helpen.

Wyman kijkt terug op 77 zeges, zestien gereden WK’s veldrijden en drie WK’s op de weg. “Dat is not too bad in mijn woordenboek”, aldus Wyman. “Ik heb elke kans gegrepen en zelfs meer dan dat. Ik heb het kleine beetje talent dat ik had gepakt en daar het meeste uit gehaald. Ik heb geprobeerd, gefaald en weer geprobeerd, elke dag maar weer. Ik weet dat ik die houding meeneem in mijn toekomst, wat dat ook mag zijn.”

Verantwoordelijkheid
In haar verklaring geeft Wyman aan dat ze de jeugd wil helpen. “Ik heb nu een spannende rol in de ploeg en een verantwoordelijkheid naar de sport om mijn ervaring over te dragen, via trainingskampen, clinics, koersdagen en tactieken. Ik weet nog niet wat ik nog meer ga doen, mijn dagboek is nog leeg en het is tijd voor nieuwe uitdagingen, hopelijk in de wielrennerij”, legt Wyman uit.

Een van de projecten waar ze mee aan de slag gaat is Helen 100. “Ik heb echt ambities voor de jeugdcategorieën bij de vrouwen veldrijdsters en ik heb een stille vastberadenheid die al daarop is gefocust”, zegt de tienvoudig Brits kampioene veldrijden. In 2014 pakte Wyman brons op het WK.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 18 februari 2019 om 18:43

Vorige jaren had ze nog regelmatig wat uitschieters naar top5, vaker top10. Dit jaar steeds verder achterin. Lijkt mij wel een goede om er als coach/begeleider bij te hebben.

Moesasji 18 februari 2019 om 19:26

Het lijkt mij erg leuk voor haar om als coach/begeleider van jongeren te fungeren. Vast veel succes. Groet Sjors

Baik-Baik 18 februari 2019 om 21:29

Zet zich bovenmatig in om de jeugd aan het veldrijden te krijgen. Echt een ambassadrice voor de sport.

Kevin Lowagie 19 februari 2019 om 08:15

Prachtige carrière en vooral een mooie persoonlijkheid. Ze heeft een hart voor het wielrennen en richt zich op de jeugd. Fantastisch toch! #kindhuman

Hoebele 19 februari 2019 om 14:32

Een icoon in het vrouwenveldrijden. Samen met o.a. Kupfernagel, v.Paasen, v.d.Brand, Compton en Vos de sport echt op de kaart gezet.

Headlines

Materiaalzone

Populair