Wielertransfers 2019: Roman Maikin, Josip Rumac

zaterdag 26 januari 2019 om 12:17
Wielertransfers 2019: Roman Maikin, Josip Rumac

foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Roman Maikin en Josip Rumac.

Roman Maikin trekt naar Wit-Rusland
Roman Maikin zal komend seizoen uitkomen voor het continentale Minsk Cycling Club. Dit heeft de Wit-Russische ploeg bekendgemaakt. De 28-jarige Rus kreeg vorig jaar te horen dat er geen plek meer voor hem was bij het ProContinentale Gazprom-Rusvelo.

Maikin – die in 2016 nog een etappe won in de Tour du Limousin- heeft na een lange zoektocht dan tóch nog een ploeg gevonden. Met het aantrekken van de sprinter lijkt de selectie van Minsk Cycling Club nu compleet. Met Eduard Vorganov en Branislau Samoilau rijden er nog twee oude bekenden bij de ploeg.


Androni Giocattoli-Sidermec versterkt zich met Kroaat 
Androni Giocattoli-Sidermec heeft zijn selectie voor dit seizoen definitief rond. De Italiaanse ProContinentale ploeg heeft zich op de valreep nog versterkt met de Kroaat Josip Rumac. De 24-jarige Rumac kroonde zich de voorbije jaren tot nationaal kampioen op de weg én in het tijdrijden.

Vorig seizoen reed hij voor het continentale Adria Mobil. Hij eindigde onder meer als zestiende in de Ronde van Kroatië. Dat Rumac talent heeft, liet hij zien in 2012 als junior. Toen won hij namelijk een medaille op het WK in Valkenburg: hij pakte brons op de wegrit. Androni Giocattoli-Sidermec begint het seizoen zodoende met twintig renners.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone