Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

foto: Marcel Koch

vrijdag 26 augustus 2016 om 10:58

LottoNL-Jumbo wil Wilco Kelderman graag behouden voor de ploeg, weet WielerFlits. De 25-jarige klassementsrenner kan als kopman bij de Nederlandse WorldTour-ploeg blijven, maar moet wel inleveren ten opzichte van zijn huidige contract. De ploeg heeft op dit moment 24 renners onder contract voor 2017.

Keuzes
Kelderman heeft andere aanbiedingen op zak die financieel beter zijn, maar het is niet exact duidelijk wat voor rol hij bij andere ploegen kan krijgen. De in Amersfoort geboren renner ambieert het kopmanschap, of een rol daar kort onder. Naar verwachting laat een definitieve keuze van Kelderman nog even op zich wachten. In een poging haar klassementstrein te versterken, onderhandelt LottoNL-Jumbo nog altijd met Stef Clement, die kiest tussen LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin. De Noord-Brabander hakt op korte termijn de knoop door.

Wachtkamer
LottoNL-Jumbo wil komend seizoen met een team van in ieder geval 28 tot 29 renners werken. Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck hebben een aanbod van de ploeg op zak, terwijl Mike Teunissen definitief vertrekt. Hij werd eerder in verband gebracht met Giant-Alpecin. Daarnaast zitten Bram Tankink en Dennis van Winden in de wachtkamer. De teamleiding bekijkt op dit moment of er betere alternatieven zijn. LottoNL-Jumbo heeft daarnaast gesproken met David Per. De 21-jarige Sloveen won dit jaar de Ronde van Vlaanderen voor beloften, maar ook in het geval van Per kijkt de ploeg eerst naar andere opties.

Dit artikel delen:

75 Reacties

Hengacity1 26 augustus 2016 om 11:02

Gaaf dit! Wil ik wel vaker zien!

UrbanSteel 26 augustus 2016 om 11:02

Mag hopen dat Clement en kelderman tekenen bij Lotto-Jumbo , weer twee Nederlanders meer die “een baan;)” krijgen behouden bij Lotto-Jumbo.;)

Chrys 26 augustus 2016 om 11:03

Mooi overzicht! Komt er ook zoiets voor Roompot? Daarvan is nog veel minder bekend.

Kelderman en knopen doorhakken/keuzes maken lijkt toch een onmogelijke combinatie…

jdw 26 augustus 2016 om 11:04

Er moet een heel sterk team om Kruiswijk gebouwd worden.Vooral renners die in de bergen heel lang mee kunnen!En dan bedoel ik ook echt heel lang!

Sephiroth 26 augustus 2016 om 11:05

leuk overzicht en het neemt gelijk wat speculaties weg :)

Fritsie 26 augustus 2016 om 11:12

Ik zou Kelderman een prestatie contract bieden. Wie weet dat hij daarmee boven zichzelf kan uitstijgen

vlek 26 augustus 2016 om 11:12

Clement heeft dan geen aanbieding van Trek gekregen? Het feit dat Giant hem wil halen en het voor hem een serieuze optie is, zou moeten betekenen dat Dumoulin volgend jaar weer voor een klassement in een grote ronde wil gaan. Dat is toch wel interessant.

jvh93 26 augustus 2016 om 11:16

super stukje dit! fijn dat we zo op de hoogte gehouden worden.
Hoop enorm dat kelderman en clement kunnen komen en dat ook tankink en hofland behouden kunnen worden voor de ploeg. En dan misschien nog van asbroeck, van winden en/of per.
Zou super fijn zijn als we vaker dit soort stukjes kunnen lezen, ook over andere ploegen.

RikkyG 26 augustus 2016 om 11:18

Nu 24 renners. Kelderman en Clement erbij + Hofland en Van Asbroeck = al 28
Lijkt voor Van Winden en Tankink aflopende zaak.
Wel sneu. Bram hoort bij het wielrennen. Misschien nog een jaartje Bora of Roompot.

ah-ja 26 augustus 2016 om 11:19

Het verhaal Kruijswijk wordt nu wel moeilijker. Ik bedoel om klimknechten te motiveren om naar dit team te komen en te gaan knechten voor Kruijswijk. Zijn reputatie komt niet ongeschonden uit de Vuelta

Verweggistan 26 augustus 2016 om 11:19

Ik zou het eigenlijk een beetje sneu vinden als Bram Tankink weg moet. Het team had al lang met Bram om tafel gaan zitten om hem dit seizoen een mooi afscheid te geven, zoals Tjallingii dat ook had. Of voor volgend jaar een contract voor een paar maanden geven en dan afscheid na RVV of NK ofzo.
Edit: Hadden ze Per dan niet beter als stagiair aan kunnen trekken?

sooike 26 augustus 2016 om 11:20

Is TLJ een “werkverschaffer” of een wielerploeg? Dat vraag ik me zo langzamerhand af. Een groot talent als Hofstede kiest echter niet voor TLJ, maar voor Giant. Hoe zou dat komen? Zou het misschien aan de deskundigheid van Arthur van Dongen kunnen liggen? En de achterhaalde koersinizchten van de TLJ-ploegleiding?

elstupidoloco 26 augustus 2016 om 11:23

De wielerterm van 2016: klassementstrein. Wat dat ook mag betekenen

jvh93 26 augustus 2016 om 11:24

Ik zal het niet snappen als ze tankink zouden laten gaan, rijd dit jaar 2 grote rondes. was belangrijk in de giro en kan dat ook nog zijn in de vuelta voor een eventuele etappe-overwinning van een van de andere renners (zie hem dit zelf niet doen). Daarnaast een geweldige vent die enorm goed is voor de PR. kunnen ze niet zomaar laten vertrekken

Kwouter 26 augustus 2016 om 11:26

Zeer verrassend nieuws van Bram Tankink

Dit soort knechten / kapiteinen met veel ervaring zijn ook belangrijk. Tevens doet hij volgens mij zijn werk altijd erg goed. En op commercieel gebied scoort hij ook punten, met zijn goedlachse opmerkingen.

Ook jammer dat ze zo met “langdurig” personeel om gaan.

Koersmaniak 26 augustus 2016 om 11:29

Marc Goos vertrekt ook.
Zou men niet beter 30 renners vastleggen, met die extra WT-wedstrijden moet je vaker een dubbel of driedubbel programma rijden.

IlPirata 26 augustus 2016 om 11:31

Ze moeten echt een team rond Kruiswijk gaan bouwen.
Dus naast Clement betere klimmers voor het hooggebergte.
Als ik snel kijk welke renners nog vrij zijn en betaalbaar (waarschijnlijk):
(moeten ze overigens wel opschieten)

POLJANSKI Pawel
KISERLOVSKI Robert
TROFIMOV Yury
DENIFL Stefan
MEYER Cameron

Konig en Pozzovivo zullen wel te duur zijn, maar zijn natuurlijk ook niet echt een knecht.

Bron cyclingfever:

http://www.cyclingfever.com/transfers.html

batchieboy 26 augustus 2016 om 11:33

Van winden heeft toch niet gebracht wat hij zou moeten opleveren. Die hebben ze al eens laten gaan. Moest toen continentaal gaan rijden en na 3 maanden hadden ze hem weer terug gehaald.

Johnny7 26 augustus 2016 om 11:34

Stef Clement zou voor Kruijswijk en Dumoulin een goede allround knecht zijn, maar hoop dat ze hem absoluut niet halen met de gedachte als knecht voor in het hooggebergte! Hoop dat ze dat wel snappen.

Scotty 26 augustus 2016 om 11:34

@jvh93, Tankink goed voor de PR? Hou toch op. Net als Ten Dam zeker. Die heeft Giant-Alpecin wel even op de kaart gezet inderdaad..

Soms een “grappig” interview, maar daar houdt het dan ook echt mee op.

jvh93 26 augustus 2016 om 11:36

@ilpirata
mochten ze kelderman weten te behouden en clement nog weten te halen ondergaat het team rond kruijswijk al een enorme verbetering. bouwman heeft stappen gezet dit seizoen, van de broeck is gehaald als meesterknecht, clement kan aardig bergop, de tier, tolhoek en vermeulen Mogen verassen. ik ben positief gestemd als ze kelderman en clement weten te halen/behouden

Johnny7 26 augustus 2016 om 11:37

@IlPirata
Dat zijn normaal gesproken goede namen inderdaad. Alleen heb ik Poljanski in de Giro geen seconde in een finale bergetappe bij Majka zien zitten.
Kiserlovski en Trofimov heb ik ook geen enkele steun zien bieden aan Contador dit seizoen in een bergetappe, dus ik vraag mij af of ze dat nog wel in zich hebben.
In dat geval misschien beter een Denifl, maar ook hij zal er niet bij zijn op de laatste klim.

Ja het is erg moeilijk en zal erg prijzig zijn om zo’n topknecht te vinden.

Laatste man 26 augustus 2016 om 11:39

Ik denk dat de rol van Tankink afhankelijk is van de komst van Clement. Verder een leuk stukje met overzicht en eigen bronmateriaal (neem ik aan). Persoonlijk hoop ik op Hofland, Kelderman en v. Asbroeck. Met nieuwkomers Clement en Per. Helaas geen Hermans of een stunt met Trentin of iemand van die klasse.

Wielerfan1987 26 augustus 2016 om 11:39

Persoonlijk hoop ik dat Tankink nog een jaartje of twee naar Roompot gaat om die jonge gasten de juiste koers en werkethiek bij te brengen.

Ik hoop dat Clement, Kelderman en Hofland volgend jaar voor TLJ koersen.

lettyb 26 augustus 2016 om 11:39

Mooi overzicht! Mijn dank is groot.
Ik heb altijd veel sympathie voor de wat oudere knechten. Op een of andere manier spreken me die mijn meer aan dus ik zou het heel jammer vinden voor Bram als hij niet mag blijven. Als hij dan toch weg moet gun ik hem inderdaad een mooi en passend afscheid.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone