Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

foto: Marcel Koch

vrijdag 26 augustus 2016 om 10:58

LottoNL-Jumbo wil Wilco Kelderman graag behouden voor de ploeg, weet WielerFlits. De 25-jarige klassementsrenner kan als kopman bij de Nederlandse WorldTour-ploeg blijven, maar moet wel inleveren ten opzichte van zijn huidige contract. De ploeg heeft op dit moment 24 renners onder contract voor 2017.

Keuzes
Kelderman heeft andere aanbiedingen op zak die financieel beter zijn, maar het is niet exact duidelijk wat voor rol hij bij andere ploegen kan krijgen. De in Amersfoort geboren renner ambieert het kopmanschap, of een rol daar kort onder. Naar verwachting laat een definitieve keuze van Kelderman nog even op zich wachten. In een poging haar klassementstrein te versterken, onderhandelt LottoNL-Jumbo nog altijd met Stef Clement, die kiest tussen LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin. De Noord-Brabander hakt op korte termijn de knoop door.

Wachtkamer
LottoNL-Jumbo wil komend seizoen met een team van in ieder geval 28 tot 29 renners werken. Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck hebben een aanbod van de ploeg op zak, terwijl Mike Teunissen definitief vertrekt. Hij werd eerder in verband gebracht met Giant-Alpecin. Daarnaast zitten Bram Tankink en Dennis van Winden in de wachtkamer. De teamleiding bekijkt op dit moment of er betere alternatieven zijn. LottoNL-Jumbo heeft daarnaast gesproken met David Per. De 21-jarige Sloveen won dit jaar de Ronde van Vlaanderen voor beloften, maar ook in het geval van Per kijkt de ploeg eerst naar andere opties.

Dit artikel delen:

75 Reacties

OscarV 26 augustus 2016 om 11:40

Leuk om de totaal tegenstrijdige reacties van sooike en Kwouter te lezen.
Talent is belangrijk, dus ook belangrijk om te weten waarom talent niet komt. Dat kan natuurlijk ook gewoon met geld te maken hebben.
En iemand als Tankink, die langdurig voor je ploeg rijdt, een mooi afscheid gunnen is natuurlijk erg sociaal. Maar ja, je bent als wielerploeg geen sociale werkplaats.

Beide hebben een punt maar ja, je moet op een gegeven moment keuzes maken…

mollemarijden 26 augustus 2016 om 11:43

Bram Tankink is nog steeds goed genoeg, vind ik.
Hopelijk komt Clement en verlengen Moreno en Tom.
Kelderman, stagneert in zn groei een andere ploeg kan misschien een frisse wind in zn carrière brengen.

Wielerfan1987 26 augustus 2016 om 11:45

@Scotty,

Tankink misschien niet voor de PR, maar toevallig was er op Radio 1 tijdens de Tour een interview met Jesper Boom die wederom als kok met de ploeg meereisde in de Tour en die benoemde toen hem gevraagd werd over de steming na alle tegenslag in de wedstrijd het gemis van mannen als Tankink en van Emden die hij benoemde als stemmingmakers in en rond de koers, dat moet ook ergens voor tellen

Tuubke 26 augustus 2016 om 11:46

Ik meen mij vaag te herinneren dat er ooit een akkefietje is geweest tussen Clement en de toenmalige Raboploeg. Weet iemand nog hoe dat zat? En zou dat nog van invloed kunnen zijn op het al dan niet aangaan van een nieuw dienstverband?

Sephiroth 26 augustus 2016 om 11:46

sooike, hofstede die momenteel rond rijd als een vaatdoek? Maar ja kwestie van de juiste jongere begeleider aantrekken. Giant heeft dat een paar keer mooi gedaan, en de toptalenten die onder die vleugels zaten zijn meegekomen.

Komi 26 augustus 2016 om 11:47

Mocht dit Tankink zijn laatste jaar zijn, dan hoop ik op een Tjallingi scenario, contract tot Parijs-Roubaix. heeft veel voor de ploeg gedaan en is dan een waardig afscheid, en daar heeft die ook nog echt waarde. En mocht die zelf langer door willen, hoop ik dat die een plekje bij Roompot kan krijgen.

aoyen 26 augustus 2016 om 11:53

Tankink is toch gewoon al jaren peletonvulling? Sympathieke renner, maar voor hem 10 andere lijkt mij

Scotty 26 augustus 2016 om 11:57

@Wielerfan, oke, maar dat is geen PR toch?

Toch kan je volgens mij beter een paar renners opstellen die zorgen dat er resultaten worden geboekt, wat de sfeer vaak vanzelf wel ten goede komt. Dan een stel "clowns" mee te nemen, die de boel een beetje moeten oppeppen.

Het is maar een gedachte..

For the record, ik wil hiermee niet zeggen dat Tankink of Van Emden het niveau niet aankunnen. Maar als je 9 Tankinks meeneemt, heb je misschien wel een gezellige 3 weken, maar dat is volgens mij niet het uitgangspunt van een wielerploeg. Je mag best balen als ploeg, zeker als het allemaal tegen zit of net niet lukt.

For the record 2: ik gun Tankink trouwens wel een waardig afscheid bij TLJ, heeft veel betekent voor de ploeg. Maar het moet wel zijn dankzij, niet ondanks.

vinnievidefietsen 26 augustus 2016 om 11:58

Dank voor de update, erg nuttig en gewenst volgens mij! Tankink doet het nog prima, net als Tjallingi ervaren, kan nog hard genoeg fietsen en kan motiveren en stimuleren. Dat is ook wat waard, er zijn genoeg teams die dat niet hebben. Tankink en Tjallingi hebben er eigenhandig voor gezorgd dat bijv VanMarcke weer uit zijn wielerdip kwam en dat hebben we dit jaar gezien, weinig prijzen, maar rijdt het hele seizoen al sterk, zeker in de leadouts. Tank mag nog een jaartje wat mij betreft!

Olierook 26 augustus 2016 om 12:09

@IlPirata

Liever renners met groeimarge, zoals (op basis van jouw link):

Gogl
Pellaud
Laengen

klootje kriekeljon 26 augustus 2016 om 12:16

Vlek: Dumoulin zei dit bij Pauw afgelopen week, kijk even vanaf 33.25

http://www.npo.nl/pauw/22-08-2016/VARA_101380279

Wielerfan1987 26 augustus 2016 om 12:16

Als van Asbroeck en/of Hofland blijven dan zou ik zeker Per niet meer halen.
zonder een topfavoriet als Vanmarcke in je ploeg hoef je niet heel erg te investeren in de kasseikoersen.

Daarnaast klinkt et natuurlijk leuk dat je dan een winnaar van de belofteneditie van de Ronde in je ploeg hebt, maar die knul is nog hardstikke jong en zal dat kunstje heus niet zomaar bij de profs herhalen de komende twee jaar. Bovendien heb je met Groenewegen ook een ex winnaar van de belofteneditie.

sommigen opperen dan om Per te halen om al maatje van Roglic te dienen in de hoop dat je die kunt behouden na afloop van zijn huidig contract, maar die twee zijn totaal verschillende renners en zullen dus niet veel samen koersen, en daarnaast is Roglic natuurlijk toch weg als het grote geld uit Bahrein roept.

vlek 26 augustus 2016 om 12:23

Goed nieuws! Ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in gezien wat eerdere uitspraken. De renners die Giant tot nu toe heeft aangetrokken leken daarnaast ook totaal niet te wijzen op deze ambitie, maar daar zullen ze dan vast nog werk van maken de komende maanden.

tendam 26 augustus 2016 om 12:24

@sooike
Of het aan de deskundigheid van Van Dongen ligt weet ik niet, maar waarschijnlijk wel aan het feit dat Hofstede hem goed kent, en vertrouwen in hem heeft. Dat de LottoNL-ploegleiding verouderde inzichten heeft moet je even uitleggen: Delahaye traint zowel Kruijswijk als Van Vleuten, met wat meer geluk wint hij als trainer zowel de Giro als Olympisch goud. Noem dat maar verouderde inzichten!

koos1 26 augustus 2016 om 12:24

Als Tankink geen nieuw contract krijgt zou toch opvallend zijn. Tankink bewijst toch al jaren een meer dan goede knecht te zijn voor alle koersen. Zou jammer zijn als hij moet vertrekken, of zou Tankink zelf nog vooral twijfelen tussen doorgaan/stoppen?
Voor Van Winden vrees ik dat het eine verhaal is bij TLJ, is gehaald als sprintknecht maar heeft geen vaste plek in de groenewegen sprinttrein.
Van Asbroek heeft nooit echt kunnen overtuigen in de (grote)sprints, misschien dat hij zich beter kan ‘omscholen’ tot knecht/vrije rol in de vlaamse klassiekers.

kelderfan 26 augustus 2016 om 12:26

Leuk overzicht en wat mij betreft 28/29 renners, vanwege de toegenomen aantal WT-wedstrijden. Ik zie graag Kelderman, Van Asbroeck en Hofland verlengen.
Voor mij is Clement een renner met toegevoegde waarde voor dit team; zeker nu Vanmarcke heeft besloten om naar Cannondale over te stappen. En voor David Per kun je ook Jeroen Meijers toevoegen aan ’t team. Een sterke renner, die misschien ook goed is voor ’t sprinttreintje. Tankink verdient ook volgens mij een Tjallingii scenario en een plek in de teambegeleiding.

Hakkie2 26 augustus 2016 om 12:27

Tankink is voor de sfeer in een team zeker van waarde en als je 3 weken op elkaars lip zit is dat ook belangrijk. Maar een belangrijke voorwaarde is dan wel dat je goed genoeg bent om ook mee te gaan in zo'n grote ronde. En ik heb enorm veel waardering voor Tankink, maar het beste is er toch al wel een jaar van af. Misschien is hij goed voor een rol als assistent? Een rol die ze bij het voetbal kennen als teammanager, tussen ploegleiding en renners in? Lijkt hij me best geschikt voor en zou ook voor de begeleiding van sommige renners misschien goed zijn. Een persoon waar je naar toe kunt gaan als je aan jezelf twijfelt, zonder dat dat gelijk iemand is van de technische leiding die over je contract gaat. Volgens mij had bijvoorbeeld Vanmarcke vorig jaar zo iemand wel kunnen gebruiken.

klootje kriekeljon 26 augustus 2016 om 12:27

Het kwam volgens mij ook uit de lucht vallen. Tot nu toe was het vooral iets wat Nederland wilde en bleef hij beleefd zeggen dat hij het open hield.

Media hebben het niet echt opgepikt, terwijl het volgens mij toch wel een scoop is. Tom Dumoulin gaat voor een klassement in een grote ronde volgend jaar!

tetedelacourse 26 augustus 2016 om 12:29

Tankink als koerskapitein heeft toch mooi Steven Kruijswijk bijna het rose bezorgd in de vlakke Giro aanloop. Dan ben je veel meer dan pelotonvulling of gezellige praatjesmaker aan tafel.

Baukema Tomoulin 26 augustus 2016 om 12:29

@Sephiroth: Gewoon niet meer op Soike reageren (al maakte ik dat foutje vanochtend nog). Hij/zij richt zich enkel negatief op Tjl, Gesink, Kruijswijk, Kelderman, etc. Zonder ooit met een argumentatie te komen die hout snijdt.

@IlPirata: ik ben het eens met @Olierook. Het lijkt of je in het verleden leeft en afgaat op het imago van renners van een paar jaar geleden. Kiserlovski, Trofimov, Poljanski & Meyer zijn allang niet meer wat ze 2 jaar geleden waren.

On: Ik vind dat Tlj het wederom goed doet op de transfermarkt. Ik hoop dat Tankink kan blijven, mooie vent om in de ploeg te hebben. Anders zou hij bij Roompot ook zeker niet misstaan.

IlPirata 26 augustus 2016 om 12:30

@Olierook @Baukema Tomoulin

Tuurlijk kan ik ook begrijpen, maar ik heb gezocht naar renners die er gelijk staan om Steven Kruiswijk bij te staan. Voor het hooggebergte zijn er weinig mogelijkheden nog.

Het liefst zie ik ook renners als Latour, Ciccone of A.Costa. Heeft niks met in het verleden leven te maken, maar niet haalbaar of nog onder contract.

tendam 26 augustus 2016 om 12:30

@klootje
Volgens mij was het al het plan dat hij na de Spelen eens zou kijken of hij een klassement kon gaan rijden. Ik ben daar ook wel benieuwd naar, hij moet volgend jaar bijna de Tour gaan winnen of het valt het Nederlandse publiek al tegen ;)

Dat Kelderman kopman wil zijn verrast me wel, hij leek juist met alle macht die rol te willen vermijden… maar misschien heeft z’n management hem van het tegendeel overtuigd.

Koersmaniak 26 augustus 2016 om 12:58

Als ik de ploeg bekijk merk ik op dit moment weinig sprinters op: enkel Groenewegen en Lobato, terwijl die laatste vooral voor lastigere wedstrijden is.
Ok Hofland wint amper, maar hij reed toch regelmatig top-10. In tal van rittenwedstrijden start je toch best met een snelle man en Groenewegen kan toch niet alles rijden?
Met welk doel ga je dan starten in wedstrijden als zlm tour, noorwegen, denemarken, nokere koerse etc?

Sebas 26 augustus 2016 om 13:02

@ aoyen .. Op intrinsieke kracht zijn er nog wel veertig anderen inderdaad, maar gezien zijn plezierige karakter, jaaarenlange ervaring in de koers èn binnen de ploeg, zijn die renners niet op één hand te tellen denk ik.

jan jansen 26 augustus 2016 om 13:09

Kelderman die het kopmanschap ambieert?
Hij straalt het nog niet uit en verbaal liet hij zich ook al anders uit. Toch denk ik dat die jongen meer kan dan wat hij heeft laten zien.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone