Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

Wielertransfers 2017: LottoNL-Jumbo update

foto: Marcel Koch

vrijdag 26 augustus 2016 om 10:58

LottoNL-Jumbo wil Wilco Kelderman graag behouden voor de ploeg, weet WielerFlits. De 25-jarige klassementsrenner kan als kopman bij de Nederlandse WorldTour-ploeg blijven, maar moet wel inleveren ten opzichte van zijn huidige contract. De ploeg heeft op dit moment 24 renners onder contract voor 2017.

Keuzes
Kelderman heeft andere aanbiedingen op zak die financieel beter zijn, maar het is niet exact duidelijk wat voor rol hij bij andere ploegen kan krijgen. De in Amersfoort geboren renner ambieert het kopmanschap, of een rol daar kort onder. Naar verwachting laat een definitieve keuze van Kelderman nog even op zich wachten. In een poging haar klassementstrein te versterken, onderhandelt LottoNL-Jumbo nog altijd met Stef Clement, die kiest tussen LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin. De Noord-Brabander hakt op korte termijn de knoop door.

Wachtkamer
LottoNL-Jumbo wil komend seizoen met een team van in ieder geval 28 tot 29 renners werken. Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck hebben een aanbod van de ploeg op zak, terwijl Mike Teunissen definitief vertrekt. Hij werd eerder in verband gebracht met Giant-Alpecin. Daarnaast zitten Bram Tankink en Dennis van Winden in de wachtkamer. De teamleiding bekijkt op dit moment of er betere alternatieven zijn. LottoNL-Jumbo heeft daarnaast gesproken met David Per. De 21-jarige Sloveen won dit jaar de Ronde van Vlaanderen voor beloften, maar ook in het geval van Per kijkt de ploeg eerst naar andere opties.

Dit artikel delen:

75 Reacties

Imbatido 26 augustus 2016 om 13:10

Lotto-Jumbo heeft al 24 renners onder contract voor 2017. Als Kelderman, Hofland en Van Asbroeck besluiten bij te tekenen en Stef Clement komt dan komen ze op 28 renners. Dan zitten ze dus praktisch al vol. Dat Tankink en Van Winden in de wachtkamer zitten is in die zin niet heel verrassend. Al mag Bram van mij wel blijven.

Nog enkele versterkingen voor Kruijswijk lijken me dan ook niet direct te komen. Die sterkere Giroploeg moet dan wellicht vooral gezien worden in betere klimmers uit de huidige kern met Gesink en Bennett. Aangevuld met Van Den Broeck, mogelijk de Tier en misschien Clement heb je dan een goede ploeg.

ghostwriter 26 augustus 2016 om 13:11

Als het LottoNL lukt om Clement aan te trekken en de contracten van Kelderman en Hofland te verlengen doen ze goede zaken. Ik zou Kelderman samen met Vd Broeck in de Giro en Vuelta laten knechten voor Kruijswijk en in de heuvelklassiekers en bepaalde korte rondes met een tijdrit als kopman uitspelen. Gesink zou ik in dat geval een vrije rol in de Tour geven en zelf laten bepalen of hij voor een algemeen klassement of voor het winnen van etappes gaat.

schipperaar 26 augustus 2016 om 13:19

Wilco zal eerst wat schouders moeten kweken zowel letterlijk als figuurlijk. Die voortijdige onderhandelingen waren wat voorbarig lijkt het om zijn salaris veilig te stellen.

Gelegevaar 26 augustus 2016 om 13:31

Vd Broeck én Clement in de bergtrein. Dat zou toch niet misselijk zijn?

kelderfan 26 augustus 2016 om 13:40

@ghostwriter
Als je toch wil schuiven, dan lijkt mij de Giro-ploeg met Kruijswijk, Battaglin, Bennett, Hofland, Keizer, Lindeman, Roglic, Van den Broeck en Campenaerts toch een aardig ploegske.
Dan heb je met Gesink, Kelderman, Clement, Boom, Martens, Groenewegen, Roosen, Van Emden en Wynants toch ook een sterk ploegske voor bergop en sprinttrein.

Petros 26 augustus 2016 om 13:41

Dan heb je toch aardig wat mannen die bergop kunnen met Kruijswijk, Kelderman, Gesink, vd Broeck, Clement, Benett, Roglic en die jonkies. Misschien dat ze dan in de Giro met Kruijswijk als kopman kunnen rijden voor klassement, de Tour aan kunnen gaan met vrijbuiters en sprinters en de Vuelta kunnen gebruiken als back-up als het seizoen niet helemaal loopt?

Daarnaast zou ik Gesink graag eens in de rol van meesterknecht willen zien. Ik kan mij beelden herinneren dat hij in dienst voor Menchov een heel pelotonnetje aan gort reed. Daarnaast moet hij ook nog vaker voor een etappezege gaan, zoals Majka dat bijvoorbeeld doet. Dan zou Gesink okk echt wel kunnen

Imbatido 26 augustus 2016 om 13:54

De NOS meldt dat Clement definitief naar Lotto-Jumbo gaat.

http://nos.nl/artikel/2128274-clement-naar-lotto-jumbo.html

djoriana 26 augustus 2016 om 13:57

clement heeft al gehakt staat op NOS hij komt naar lottoNL voor 2 jaar. en tankink is toch zon renner die je zolang hij zelf wilt in je ploeg houd. een absolute meerwaarde voor de jonkies in het team

Dayer Quintana 26 augustus 2016 om 14:03

David Per zou ook een leuke transfer zijn! Sterk duo met Boom

RiGHT 26 augustus 2016 om 14:04

Giant Alpecin lijkt zich ineens flink op NL renners te richten… meer dan ze ooit hebben gedaan?

Gelegevaar 26 augustus 2016 om 14:08

Vanwege SunWeb denk ik @right

vinnievidefietsen 26 augustus 2016 om 14:09

Prima, Stef! TLJ heeft best een sterke ploeg komend seizoen gezien de middelen. Bennet wordt naar mijn gevoel alleen maar beter, Bouwman en Roglic ook, al zou ik graag zien dat er nog een goede klimknecht voor Kruijswijk bij komt, of Kelderman moet zichzelf willen opofferen en volgend jaar eens goed knechten, om te laten zien wat hij nog kan. Maar, zowel TLJ en Giant Alpecin zijn goed bezig!!

OscarV 26 augustus 2016 om 14:30

Ze kunnen nu toch mooie klassementsteams neerzetten in de drie grote ronden.
Giro: kopman Kruijswijk, superknechten vd Broeck, Clement en Kelderman
Tour: kopman Gesink, superknecht Kruijswijk en Clement/ vd Broeck
Vuelta: kopmannen Kelderman en Gesink, superknecht vd Broeck/Clement
Aangevuld met knechten voor het vlakke.
Dan nog naar gewillen knechten voor heuvels of een sprinttrein.

Als het volgend jaar dan meezit zie ik wel een mooie podiumplaats in de Giro, top-7 in de tour en ritwinst in de Vuelta.

jessevdalen 26 augustus 2016 om 14:33

Kelderman clement verlengen/halen, Hofland en van asbroeck verlengen, en dan tankink of Per. Droomscenario.

Plaggie 26 augustus 2016 om 14:42

Wie reed dit jaar in Gent Wevelgem de tweede waaier (want Sep had de slag gemist) naar de 1ste waaier waardoor Sep op de Kemmel met de kopgroep ervandoor kon en derde finishte?

Youri IJnsen 26 augustus 2016 om 15:20

@Plaggie
Timo Roosen

vlek 26 augustus 2016 om 15:26

Roosen deed niet mee aan Wevelgem.

Sephiroth 26 augustus 2016 om 15:27

Kelderman wat mij betreft of in de vuelta of gewoon volledige focus op 1 weekse koersen voor een jaar. rvr, rvz, eneco etc

als ik het goed heb vertrekken dit jaar (tot noch toe):
Vanmarcke, Goos, tjallingi en teunissen weg
komen:
Lobato, VdB, Clement, Tolhoek, boom en de tier
onbekend: kelderman, hofland, van winden, tankink, van asbroeck.

Met een verbeterd contract van kruijswijk, een goedkopere kelderman en een vertrekkende tjallingi en vanmarcke, heb ik toch de indruk dat het lastig is om al die aankopen te financieren, of ze moeten het erg sterk hebben gespeeld. In overweging nemende dat ze blijkbaar nog budget hebben voor hofland, van asbroeck en kelderman op zn minst.

horsm 26 augustus 2016 om 16:33

ik hoop toch dat Kelderman blijft. lijkt me nog steeds de ideale schaduwkopman in de tour naast Gesink.

Explorer 26 augustus 2016 om 21:35

Prima renners als optie. Hopelijk clement erbij, ik dacht dat hij al getekent had maar goed…
Kelderman zeker behouden, maar deze jongen moet zich de komende twee jaar gaan richten op de korte rondes(dauphine, romandie) en daar podium moeten kunnen rijden. Winnen moet hij leren. In de grote rondes knechten voor kruijswijk en op je 28/30ste voor klassement gaan..

Plaggie 26 augustus 2016 om 21:45

@Youri, ik zal het antwoord zelf maar geven: Bram Tankink.

Echt bizar dat hij in wachtkamer zit. Ook al zou het een hork zijn in de omgang, hij is multi inzetbaar als knecht en wegkapitein. Van PR t/m klimklassiekers en grote rondes.

xistnc 26 augustus 2016 om 21:55

Op hun eigen niveau zijn ze bij TLJ aan het doorselecteren. Dat betekent voor Tankink, dat resultaten uit het verleden niet langer tellen. En voor een aantal youngsters, dat de resultaten die twee jaar geleden van hen in de toekomst verwacht werden, misschien nog altijd wel verwacht worden, maar eigenlijk inmiddels al werkelijkheid hadden moeten zijn.

Hofland, Kelderman en Van Asbroeck dus nog in de wachtkamer. Da’s een hoop talent dat mogelijk vertrekt, maar dat talent was effectief dit jaar nog maar goed voor 1 luttele overwinning, en vorig jaar ook maar 3.

TheArt 26 augustus 2016 om 22:01

@Plaggie: Volgens mij was het Van Asbroeck.

maklukzat 26 augustus 2016 om 23:35

Als ik Kelderman was dan wist ik het wel. Hij kan meer verdienen bij een andere ploeg en komt in een frisse omgeving. Tankink was begin dit jaar nog van waarde in de voorjaarsklassiekers. Een jaar verlengen zou een goede zaak zijn.

Youri IJnsen 27 augustus 2016 om 09:12

@Plaggie:
Bedoel je niet E3 Harelbeke? Dat was zeker Roosen.

Headlines

Populair

Materiaalzone