Wielertransfers 2015: Taaramäe, Durbridge, Geniez…
zaterdag 26 juli 2014 om 12:35

Wielertransfers 2015: Taaramäe, Durbridge, Geniez…

Geniez

foto: Sirotti

Traditioneel is de periode rond de Tour de France het moment waarop renners, managers en ploegen elkaar treffen om de contract- en transfermogelijkheden af te tasten. WielerFlits verzorgt als altijd updates onder de titel ‘Wielertransfers 2015’.

Luke Durbridge
Luke Durbridge heeft zijn contract bij Orica-GreenEDGE met twee jaar verlengd. Dat maakt de Australische formatie bekend. “Durbo is een ongelofelijk getalenteerde atleet en een geweldige renner om mee te werken”, zegt ploegmanager Matt White. “Hij heeft een grote motor, is een tijdrijder van wereldklasse en weet hoe hij wedstrijden moet winnen.”

Rein Taaramäe
Volgens de Franse krant L’Equipe is Rein Taaramäe bezig aan zijn laatste seizoen bij Cofidis. De Est rijdt al sinds 2007 bij de Franse formatie, maar gaat daar na dit jaar weg. De 27-jarige renner zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met een WorldTour-ploeg. Het is nog onduidelijk over welke formatie het gaat. Momenteel is Taaramäe actief in de Tour de France.

Alexandre Geniez
Dezelfde krant meldt dat Cofidis al een opvolger heeft: Alexandre Geniez (foto) zou de ploeg komen versterken. De Fransman, die in het verleden actief was voor Argos-Shimano, komt over van FDJ.fr. Geniez eindigde dit seizoen als dertiende in het eindklassement van de Ronde van Italië. Vorig jaar soleerde de 26-jarige renner in de Vuelta naar winst in de etappe naar Peyragudes.

Amaël Moinard
Amaël Moinard rijdt ook volgend jaar nog voor BMC. De ploeg meldt dat het contract met de Fransman is verlengd. “Amaël heeft de afgelopen jaren bewezen een waardevolle kracht te zijn in grote rondes, en vooral in de Tour de France”, zegt algemeen manager Jim Ochowicz. Moinard heeft in de huidige editie van de Ronde van Frankrijk al viermaal in de ontsnapping gezeten.

Sondre Holst Enger
IAM Cycling heeft Sondre Holst Enger vastgelegd voor volgend seizoen. Eerder was al bekend gemaakt dat de 20-jarige Noor vanaf 1 augustus als stagiair zal rijden bij de Zwitserse formatie. In de Arctic Race of Norway gaat Enger zijn debuut maken voor zijn nieuwe ploeg. Bovendien worden de Zwitsers Claudio Imhof (23 jaar) en Simon Pellaud (21 jaar) eveneens vanaf 1 augustus stagiair bij IAM Cycling.

Mattia Cattaneo
Tot slot heeft ook Mattia Cattaneo zijn contract verlengd. De Italiaan blijft tot 2016 bij Lampre-Merida. “Ik ben heel blij dat ik bij deze ploeg kan blijven, hier heb ik alles wat ik nodig heb om een betere wielrenner te worden”, zegt Cattaneo in een persbericht. Ook ploegmanager Brent Copeland is blij met de deal. “Mattia is één van de meest talentvolle Italiaanse wielrenners.”

RIDE Magazine