Wielertranfers 2020: Mickaël Delage, Lorrenzo Manzin, Evgeny Shalunov

woensdag 14 augustus 2019 om 16:00
Wielertranfers 2020: Mickaël Delage, Lorrenzo Manzin, Evgeny Shalunov

foto: Vital Concept-B&B Hotels

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Mickaël Delage
Mickaël Delage is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Groupama-FDJ, maar de 34-jarige Fransman is niet van plan om andere oorden op te zoeken. De ervaren renner heeft namelijk zijn contract verlengd tot en met 2021. Delage – die ook nog twee jaar reed voor het Belgische Lotto – is tegenwoordig een belangrijke schakel in de sprinttreinen van Arnaud Démare en Marc Sareau. “Ik voel me gewaardeerd bij deze ploeg”, zo vertelt Delage in een persbericht.


Lorrenzo Manzin
Lorrenzo Manzin verruilt na dit jaar Vital Concept-B&B Hotels voor Total Direct Energie, waar hij volgens Franse media een tweejarig contract tekende. De snelle Fransman (25) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vital Concept-B&B Hotels, waarvoor hij onder meer een rit won in de Tour du Limousin en twee etappes in La Tropicale Amissa Bongo. Ook stond hij al driemaal aan de start van de Vuelta a España.


Evgeny Shalunov
Evgeny Shalunov koerst ook komend seizoen voor Gazprom-RusVelo. De 27-jarige Rus, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de ProContinentale formatie, ondertekende een nieuw contract dat hem tot einde 2020 bindt aan de ploeg. Eerder kwam hij al uit voor Lokosphinx en RadioShack (als stagiair). Shalunov was dit jaar al zevende in de GP Industria en tweede in het eindklassement van de Vuelta Aragón achter Eduard Prades.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Deel Koeper 14 augustus 2019 om 16:55

Bij het lezen van het bericht over Manzin was ik tijdens het lezen van de teamnamen al aan het vergeten van waar naar waar hij ging verhuizen. Geen kritiek op Manzin, wel op de onderlinge inwisselbaarheid van die identiteitsloze Franse pro-continentale teams. Allemaal hetzelfde.

Random wielerliefhebber. 14 augustus 2019 om 17:12

?

r525 14 augustus 2019 om 17:18

Dan moet je me toch eens uitleggen wat de andere ploegen dan zo uniek maakt ten opzichte van deze ‘identiteitsloze’ ploegen.

Random wielerliefhebber. 14 augustus 2019 om 17:41

Cofidis is een ploeg die al lang bestaat en ze hebben zeker geen saaie renners, Bouhanni :p.

Direct energie/europcar… de ploeg van Voeckler, wil je die identiteitsloos noemen?

Vital concept is gewoon een nieuwe pl0oeg

west 14 augustus 2019 om 22:18

Als je Schippie, MvdP, Visconti en Masnada wegstreept. Net als dat je met Barguil, Terpstra, Bouhanni, Coquard en Herrada doet… Wat is er dan zo lekker kleurrijk aan de Nederlandse, Belgische, Spaanse en Italiaanse pro-conti ploegen?

AnderJ 15 augustus 2019 om 14:12

@West: Misschien bedoel je dat, maar lijkt me evident dat als je alle identiteit bepalende factoren wegstreept, je geen identiteit overhoudt. Aan de andere kant: Energie Total was/is een ploeg waarvan de identiteit sterk samenhangt met de Franse streek waar de ploeg uit komt (de Vendue) en zo hebben de andere pro-conti ploegen wellicht ook hun eigen verhaal waar ze hun identiteit aan ontlenen (niet dat ik dat verhaal ken…)

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone