Wanty-Groupe Gobert mikt op Chinese kledingsponsor om te groeien

Wanty-Groupe Gobert mikt op Chinese kledingsponsor om te groeien

foto: Photopress.be

woensdag 19 september 2018 om 17:30

“Onze Chinese kledingsponsor Santic wil Europa veroveren. We hopen dat ze dat met Wanty-Gobert willen doen en dat wij zo ook onze groei – op alle fronten – kunnen voortzetten”, vertelt een ambitieuze Hilaire Van der Schueren, ploegleider bij het Waalse team, aan WielerFlits.

Wanty-Groupe Gobert ís ambitieus. Het team van algemeen manager Jean-François Bourlart reed dit jaar voor de tweede opeenvolgende keer de Tour. Ploegleider Hilaire Van der Schueren hoopte dat zijn telefoon daardoor roodgloeiend zou staan. Dat extra sponsors maar wat graag mee in het Waalse verhaal zouden stappen.

“Niet dus! Maar we willen blijven groeien. Ik zeg niet naar het WorldTour-niveau, want dat brengt een hoop verplichtingen met zich mee en die moet je kunnen nakomen. Maar groter worden, willen we sowieso. Op alle fronten. Dus moeten we óf op zoek naar extra geldschieters, óf moeten we hopen dat een van onze huidige sponsors iets extra wil doen.”

“Hopelijk op termijn één van de hoofdsponsors”
En daarvoor rekenen ze bij Wanty-Groupe Gobert op Santic, de Chinese kledingfabrikant waarmee ze sinds begin dit jaar in zee zijn gegaan. “De samenwerking verloopt van meet af aan vlot. Maar belangrijker: de Chinese zakenman die eigenaar is van het bedrijf, is de Europese markt bijzonder genegen. Hij wil hier meer voet aan grond krijgen. Daarvoor vertoeft hij momenteel overigens ook in Europa.”

En staat er een bezoek aan Bourlart en co. gepland. “Onze huidige hoofdsponsors Wanty en Groupe Gobert hebben nog een overeenkomst voor twee jaar. Maar als er een voorstel komt van een ander bedrijf om de ploeg over te nemen, dan denk ik dat er gepraat kan worden. De Santic-eigenaar heeft dat nog niet uitgesproken, maar het is een optie die moet worden onderzocht. Niet toevallig rijden we in oktober nog een rondje in China. We zien wel wat het oplevert. Hopelijk wordt Santic op termijn een van dé hoofdsponsors van de ploeg.”

Backaert, Baugnies, Vanspeybrouck
Wat de sportieve kern voor 2019 betreft, heeft Van der Schueren nog maar weinig kopzorgen. “Met Frederik Backaert, Jérôme Baugnies en Pieter Vanspeybrouck zijn we nog met drie renners in gesprek in de hoop dat ze hun contract verlengen. Ik verwacht trouwens dat dit binnen de kortste keren in orde komt”, besluit de prille zeventiger.

Dit artikel delen:

11 Reacties

KnightBiker 19 september 2018 om 17:40

Of topic:
Niet te zeggen dat 70 oud is, en ervaring telt… Maar moet een 70 tig jarige nog achter Het stuur van een ploegleiders wagen zitten? Vooral aangezien hillaire nou niet bepaalt Het fysiek van een atleet heeft.

Marcel1112 19 september 2018 om 17:55

Voor vlakke etappes zal het wel gaan, maar in een afdaling zou ik als renner ook niet graag net voor de volgauto van Wanty-Groupe Gobert zitten.

LutsenkoFan 19 september 2018 om 18:23

Waarom dat? Er komen regelmatig meldingen voorbij met incidenten met volgwagens die elkaar raken maar ik heb er nog nooit eentje van Wanty voorbij zien komen.

Marcel1112 19 september 2018 om 18:36

Gelukkig rijden ze meestal achteraan.

zipp404 19 september 2018 om 18:15

“Johnny, niet aanvallen!!”, “Thuis kijken jij!” “VACANSOLEIL LAATSTE VERWITTIGING!” Mooie vent die Hillaire

Polleke 19 september 2018 om 18:16

Zo lang je een rijbewijs hebt kan je ploegleider zijn, wat doen die gasten meer dan het reservemateriaal rondrijden…

StonedCamel 19 september 2018 om 20:28

Zeker nooit in de karavaan van een wielerkoers gezeten? Dat lijkt regelmatig op het verkeer in een Chinese metropool (om maar een beetje on topic te blijven)

Wicked_uncle_ernie 19 september 2018 om 21:46

Een tijdje geleden verscheen er in de Belgische pers een bericht dat Hilaire volgend seizoen nietmeer achter het stuur zou mogen plaatsnemen, aangezien de maximumleeftijd voor ploegleider 70 jaar is voor de Belgische wielerbond.

https://www.hln.be/sport/wielrennen/walter-planckaert-hilaire-van-der-schueren-vanaf-volgend-jaar-te-oud-voor-de-volgwagen-we-worden-70-en-plots-kunnen-we-niet-meer-sturen~a8eb45da/

Toen stond er zelfs geschreven dat Hilaire een uitzondering zou aanvragen.
Ondertussen niets meer van gehoord in de media.

KnightBiker 20 september 2018 om 00:03

@wicked uncle ernie – thnx voor de info: uitzonderingen kunnen natuurlijk aan gevraagd worden, en bij een goede test gehonoreert. Boven een bepaalde leeftijd moet De rijvaardigheid wat mij betreft regelmatig getest worden, in dergelijke stress volle situaties wat eerder: Hillaire mag natuurlijk prima op de bijrijders stoel blijven zitten wat mij betreft!

Ik heb al oudjes op wedstrijdjes van plus 70 gezien die nog prima mee komen, maar mijn Vader zie Ik Het niet doen… iedereen is anders.

Grobbel 19 september 2018 om 18:47

Nu nodigt de foto bij het artikel het ook wel een beetje uit, maar uiteindelijk praten we dus alleen maar over de rijvaardigheid van Hilaire en niet over de nieuwe Chinese suikeroom. Benieuwd of Wanty binnenkort nog wat Chinese renners aan de selectie toe moet voegen. :)

west 19 september 2018 om 22:41

Ouwe hosselaar

Headlines

Materiaalzone

Populair