Vuelta 2020: Voorbeschouwing op de individuele tijdrit naar Mirador de Ézaro
foto: Cor Vos
dinsdag 3 november 2020 om 08:00

Vuelta 2020: Voorbeschouwing op de individuele tijdrit naar Mirador de Ézaro

Maandag kunnen de renners even bijkomen van een hectische tweede week, maar dinsdag moeten de klassementsrenners weer vol aan de bak. Richard Carapaz mag als leider beginnen aan de individuele tijdrit naar Mirador de Ézaro, maar moet wel ene Primož Roglič van zich afhouden. WielerFlits blikt vooruit!

[bingoal id=”2820–1900″ link=”http://bit.ly/bingoal_tijdrit_vuelta” title=”Wie wint de tijdrit naar Mirador de Ézaro?”]

Parcours

In de eerste twee weken van de Vuelta is er voornamelijk geklommen en af en toe gesprint, maar dinsdag is het tijd voor de eerste en meteen ook enige (individuele) tijdrit van de ronde. Het is voor de klassementsrenners nog maar eens een cruciale dag. Voor de klimmers is het zaak om het verlies beperkt te houden en de opgebouwde voorsprong niet in een keer weg te gooien, voor de betere tijdrijders is het van belang om tijd goed te maken.

De organisatie heeft een opvallend traject uitgetekend in het uiterste noordwesten van Spanje, in de provincie A Coruña en regio Galicië, tussen Muros en Mirador de Ézaro. Het lijkt op het eerste gezicht een tijdrit voor de echte specialisten, aangezien de vlakke wegen worden opgezocht langs de Galicische kust. De organisatie heeft na dertig vlakke kilometers echter nog een onaangename verrassing in petto met een loeisteile slotklim van bijna twee kilometer.

Maar eerst verzamelen de renners zich in Muros (what’s in a name) om van het startpodium te rollen en aan de individuele tijdrit te beginnen. Het pittoreske vissersdorpje van net geen 10.000 inwoners is, als we de organisatie mogen geloven, een van de verborgen pareltjes in de regio Galicië. De lokale inwoners hechten veel belang aan het behouden van de lokale en traditionele cultuur en Muros is dan ook een populaire tussenstop voor toeristen.

Maar genoeg over startplaats Muros, voor aankomende dinsdag is het vooral de plek waar de renners beginnen aan hun tijdrit. Het parcours trekt eerst in zuidwestelijke richting door Louro en Lariño, met in het begin al twee scherpe bochten en vervolgens nog enkele flauwe doordraaiers. Na een passage door Lira komen de renners bij het eerste tussenpunt na twaalf kilometer, waar we dus al een eerste indicatie zullen krijgen van de onderlinge verhoudingen.

Vervolgens voert het traject door verschillende bescheiden Spaanse kustplaatsjes, over rechte wegen met twee bochten (net na Valdebois en Caldebarcos) waar de renners even in de ankers moeten. Toch is het een parcours voor de pure tijdritspecialisten die niet bang zijn om op de grote plaat richting de finish te stoempen. Vlak na het buitenrijden van Panches, met nog 9,2 kilometer te gaan, is er weer een moment om de tussentijden te klokken.

Na het tweede meetpunt blijven de renners nog even over vlakke wegen koersen, maar in de aanloop naar de slotklim wordt het allemaal wat technischer en volgen er een paar flauwe en ietwat scherpere bochten. Op 1,8 kilometer van de streep draaien de renners vervolgens de Mirador de Ézaro op, een werkelijk waar verschrikkelijk steile slotklim met stijgingspercentages die uitslaan boven de 20%.

De Mirador de Ézaro is dus net geen twee kilometer lang aan een hallucinant stijgingspercentage van 14,8%. Dit is slechts een gemiddelde, want in de eerste kilometer van de klim piekt het wegdek zelfs even aan 28%, als de renners over een soort betonbaan met geulen worden gestuurd. Een beetje vergelijkbaar met wat de renners krijgen voorgeschoteld op de Alto de Los Machucos. Het duurt niet lang maar coureurs die hier nog nooit naar boven zijn gereden, zullen toch even schrikken.

Alberto Contador en Joaquim Rodríguez zien af op Mirador de Ézaro – foto: Cor Vos

De Mirador de Ézaro blijft ook in zijn laatste kilometer (gemiddeld 14,5%) het uiterste van de renners vragen. De grote vraag is hoeveel tijd de pure tijdritspecialisten zullen verliezen op deze steile slotmuur. En hoeveel tijd de vlieggewichten nog kunnen pakken in de laatste twee kilometer? De Vuelta a España finishte al twee keer op de Mirador de Ézaro, maar dan wel na een gewone rit-in-lijn.

In 2012 beschikte steilemurenspecialist Joaquim Rodríguez over de beste punch. De rodetruidrager versloeg die dag zijn grote rivalen Alberto Contador en Alejandro Valverde. Vier jaar later wist vroege vluchter Alexandre Geniez uit de greep te blijven van de meest explosieve klimmers. Op de top van de Mirador de Ézaro kunnen de volgers van de Vuelta op de uitkijkpost overigens nog genieten van het adembenemende uitzicht.


Favorieten

Een dag na de rustdag zal het algemeen klassement nog maar eens op de schop gaan. Voor de favorieten voor de eindzege is het zaak om een uitermate goede tijdrit af te werken, om zo een goede uitgangspositie te verwerven voor de laatste pittige etappes in het noorden van Spanje. Richard Carapaz, Hugh Carthy en Daniel Martin moeten de schade beperken, voor Primož Roglič is het van belang om toe te slaan aan de Galicische kust.

Algemeen klassement na twaalf etappes

1. flag-ec Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) in 48u29m27s
2. flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma) op 10s
3. flag-gb Hugh Carthy (EF Pro Cycling) op 32s
4. flag-ie Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) op 35s
5. flag-es Enric Mas (Movistar) op 1m50s
6. flag-nl Wout Poels (Bahrain McLaren) op 5m13s
7. flag-at Felix Großschartner (BORA-hansgrohe) op 5m30s
8. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) op 6m22s
9. flag-ru Aleksandr Vlasov (Astana) op 6m41s
10. flag-es Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) op 6m42s

Met vier renners binnen de minuut belooft het een razendinteressante slotweek te worden van de Ronde van Spanje. Ook de nummer vijf in het klassement, Enric Mas, is nog niet helemaal uitgeschakeld voor de eindzege. De kopman van Movistar staat weliswaar op goed twee minuten van leider Carapaz, maar heeft een goede tijdrit in de benen en kan dinsdag wellicht wat dichterbij sluipen en zo nog een rol van betekenis spelen in de laatste etappes.

Primož Roglič, de grote favoriet voor dinsdag – foto: Cor Vos

We kijken in deze voorbeschouwing ook naar de favorieten voor de dagzege, maar de nummer twee in de stand is ook meteen de grote favoriet om de tijdrit te winnen. We hebben het natuurlijk over Primož Roglič, die zondag de rode leiderstrui moest inleveren op de top van de Alto de l’Angliru maar dinsdag het kleinood weer kan heroveren. De Sloveen van Jumbo-Visma is in dit veld de beste tijdrijder en heeft wat om voor te rijden.

Roglič reed dit jaar twee tijdritten en werd tweemaal geklopt door zijn jongere landgenoot Tadej Pogačar, maar de Tourwinnaar doet niet mee aan deze Vuelta en kan het feestje dus niet verstoren. De grote vraag is hoeveel tijd Roglič kan pakken op directe concurrenten Carapaz, Carthy en Martin. Een halve minuut? Een minuut? Misschien wel twee minuten? Een ding is zeker: hij zal toch zoveel mogelijk tijd willen pakken om met een gerust gemoed aan de laatste bergrit te beginnen.

De Vuelta-winnaar van 2019 beschikt op het vlakke over een grote motor, zeker als we het vergelijken met rivalen Carapaz, Carthy en Martin, en de slotklim naar Mirador de Ézaro moet hem als gegoten liggen. Slaat hij een dubbelslag op de verschrikkelijke steile slotmuur?

Rémi Cavagna is een gevaarlijke klant – foto: Cor Vos

Zijn grootste concurrent voor de ritzege is misschien wel Rémi Cavagna. De Franse hardrijder van Deceuninck-Quick-Step heeft zich in korte tijd ontpopt tot een begenadigd tijdrijder. In augustus veroverde hij de nationale tijdrittitel en op het Europees kampioenschap tijdrijden in eigen land veroverde hij een zilveren medaille. En ook op de wereldkampioenschappen in Imola liet hij zich van zijn beste kant zien met een zevende plek.

Cavagna moet met zijn enorme motor over de vlakke kustwegen van Galicië kunnen razen, om vervolgens de schade te beperken op het steile onding genaamd Mirador de Ézaro. Vergeet niet dat Cavagna ook knap zesde werd in de (halve) klimtijdrit van de Tour de France met aankomst op La Planche des Belles Filles. Het toont aan dat de 25-jarige renner uit Clermont-Ferrand ook op een zwaarder parcours zijn mannetje kan staan.

Een andere favoriet voor de dagzege is de ervaren Portugees Nelson Oliveira. De renner van Movistar heeft in deze Vuelta al het nodige vuile werk moeten opknappen in dienst van zijn kopmannen en maakt bergop een goede indruk. Dat Oliveira een echte hardrijder is, dat weten we al langer. En het is ook geen geheim dat de 31-jarige renner zonder problemen een heuveltje kan verteren. Betekent dit dat Oliveira een van de topfavorieten is voor de ritzege? Wij denken van wel.

Luis León Sánchez, still going strong – foto: Cor Vos

Ook Luis León Sánchez heeft al de nodige goede tijdritten afgewerkt in zijn carrière en de Murciaan is op zijn 36e nog altijd een zeer gedreven prof en gewaardeerde kracht binnen de Astana-formatie. Sánchez was afgelopen zondag nog in de aanval in de etappe naar de Alto de l’Angliru en werd pas op de laatste beklimming weer ingerekend. Dat belooft voor de tijdrit van dinsdag. Hoe ver kan de viervoudige tijdritkampioen van Spanje komen?

Een renner die niet zozeer opvalt in de Ronde van Spanje is Jasha Sütterlin, maar de Duitser van Team Sunweb kwam de laatste bergritten ruim op tijd binnen. In de rit naar de Angliru wist hij zijn wagonnetje lang aan te haken. Dinsdag is voor Sütterlin een van de spaarzame momenten om zich écht te laten zien in deze Vuelta. De 27-jarige renner, die woensdag zijn verjaardag viert, is van nature een tijdritspecialist en dus een gevaarlijke klant.

Voor Enric Mas is het van belang om een goede tijdrit te rijden en zo uitzicht te houden op het podium. De Spaanse drager van de witte jongerentrui heeft een goede tijdrit in de benen en kan misschien ook wel mikken op de ritzege, zeker nu er weinig tijdrittoppers aan het vertrek staan. Twee jaar geleden eindigde Mas nog als zesde in de individuele Vuelta-tijdrit naar Torrelavega, voor jongens als Nelson Oliveira, Kasper Asgreen en Victor Campenaerts.

Wat kan Ion Izagirre namens Astana? – foto: Cor Vos

Vanuit Spaans oogpunt is het ook uitkijken naar de prestaties van Ion Izagirre en David De la Cruz. Twee jongens die uitstekend kunnen tijdrijden, normaal gesproken tekort komen om de echte specialisten te bedreigen, maar bij gebrek aan tegenstand misschien wel kunnen verrassen. Izagirre won deze Vuelta al de etappe naar Formigal, De la Cruz staat dertiende in het algemeen klassement en kan misschien nog wat plekjes opschuiven.

Een ploeggenoot van De la Cruz, Ivo Oliveira, is ook een gevaarlijke patriot voor de tijdrit van dinsdag. De beloftevolle Portugees heeft zich al laten zien in deze Vuelta met enkele veelbelovende aanvallen en is de regerend Portugese kampioen tegen de klok. En dan hebben we ook nog mannen als Jannik Steimle, Gorka Izagirre, Dylan van Baarle, Anthony Roux, de onzichtbare Tejay van Garderen, Dorian Godon, Harry Tanfield, Will Barta en de beloftevolle Brent Van Moer.

Primož Roglič is de man met de beste tijdritpapieren, maar er is één renner in dit Vuelta-peloton die ook zijn sporen heeft verdiend tegen de klok. Chris Froome was in het verleden goed voor heel wat tijdritzeges, heeft een Olympische en WK-medaille op zak en was in 2016 en 2017 de beste in een Vuelta-tijdrit. De grote vraag is of Froome ooit nog kan terugkeren op dat niveau, maar toch geven we de Brit een sterretje voor de enige tijdrit in deze Ronde van Spanje.

Chris Froome, de grote outsider voor dinsdag? – foto: Cor Vos

Waarom? Omdat hij toch wel bijzonder goed voor de dag kwam in de etappe voor de rustdag. Froome wist in de etappe naar de gevreesde Angliru bijzonder lang stand te houden en wist op de Alto del Cordal nog een beperkte elitegroep op sleeptouw te nemen in dienst van Richard Carapaz. Froome begint beter en beter te koersen en de etappe van dinsdag is een volgende testcase richting 2021, als hij er weer echt moet staan als kopman.

Tot slot komen we nog bij enkele klassementsrenners die een goede tijdrit in de benen hebben. Wout Poels won in het verleden tijdritten in Parijs-Nice en de Ronde van Valencia en staat er na twee weken keurig voor in het klassement. Felix Großschartner zal ook tuk zijn op een goede prestatie, net als Marc Soler. Die laatste had een slechte dag in de rit naar de Angliru en zal uit zijn op sportieve revanche. En wat kan oude rot Alejandro Valverde?

Ook niet onbelangrijk: de organisatie van de Vuelta a España richt dinsdag een speciale wisselzone in tijdens de individuele tijdrit tussen Muros en Dumbría. Vlak voor de steile slotklim naar Mirador de Ézaro mogen renners wisselen van een tijdritfiets naar een gewone wegfiets. “Op het moment van de fietswissel is het toegestaan om de renner aan te duwen tussen de aangegeven markeringen op de weg”, zo staat te lezen in de reglementen.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Primož Roglič
*** Rémi Cavagna, Nelson Oliveira
** Enric Mas, Luis León Sánchez, Ion Izagirre
* Jasha Sütterlin, David De La Cruz, Chris Froome, Wout Poels

Vuelta 2020: Deelnemerslijst
Starttijden tijdrit naar Mirador de Ézaro

[bingoal id=”2820–1900″ link=”http://bit.ly/bingoal_tijdrit_vuelta” title=”Wie wint de tijdrit naar Mirador de Ézaro?”]


Weer en TV

In startplaats Muros heeft het de afgelopen dagen aardig geregend, maar dinsdag blijft het voor de renners gelukkig droog. De temperatuur loopt gedurende de middag op tot maximaal vijftien graden Celsius, de wind waait de hele dag matig vanuit het zuidwesten.

De individuele tijdrit is live te volgen via Sporza op Eén, Eurosport 1, Eurosport.nl en via een livestream op NOS.nl. Sporza begint om 14.35 uur met uitzenden en ook Eurosport is er al vroeg bij.

Vuelta 2020 – Etappe 13
Datum: dinsdag 3 november
Start: 13.47 uur (start eerste renner)
Tv-uitzending: 14.35 uur
Finish: rond 17.20 uur (finish laatste renner)


RIDE Magazine
73 Reacties
Sorteer op:
2 november 2020 12:35
Volkomen eens met de topfavoriet en zijn twee belangrijkste uitdagers. Ik verwacht gek genoeg ook wel weer iets van Marc Soler. Extreem wisselvallig, maar het zou me niets verbazen als hij morgen weer een goede dag heeft en in dit deelnemersveld zou dat zomaar top vijf kunnen betekenen.
    2 november 2020 14:04
    Ik verwacht ook wel een top 10 plek voor Soler. Reed ook een redelijk goede tijdrit in de Tour.
    2 november 2020 14:04
    Marc Soler kan wel tijdrijden, maar die steile stukken was ie niet zo lekker op he..
2 november 2020 12:46
Roglic en Cavagna zijn de topfavorieten de rest op ruime afstand,
2 november 2020 12:47
Volgens Windy.com NNO wind, dus grotendeels tegenwind (windkracht 4)
2 november 2020 12:49
de slotklim moet Roglic als gegoten liggen? na zondag ben
ik daar toch niet zo zeker van.
    2 november 2020 13:10
    even voor de zekerheid, je vergelijkt de Angliru met deze muur?
    2 november 2020 13:16
    deze slotklim is perfect voor Roglic. De Ezaro duurt 5-6 minuten en dat is perfect voor muurklimmers zoals Roglic en vroeger Purito.
    2 november 2020 13:41
    Zeven minuten om precies te zijn, althans in 2012 (Purito/Contador) en 2016 (Ruben Fernandez). En dat was uiteraard op de 'gewone' fiets.
2 november 2020 12:50
Ik zou Carthy ook niet uitvlakken, had minstens een ster verdiend. Lijkt in de derde week de renner met nog het meeste overschot en heeft een sterke solo in de benen, waarom zou het tegen de klok dan niet kunnen? Heeft wat nog nooit met het mes tussen de tanden moeten doen, ik verwacht hem zeker in de top 10!
2 november 2020 12:53
Mooie voorbeschouwing, enige renner die m.i. ontbreekt is Steimle. Al is het een vraagteken of en zo ja hoe hij het klimmetje gaat verteren.

Carthy als underdog, maar verwacht dat hij op het vlakke zijn kruid verspeelt.
2 november 2020 12:53
Kan Steimle nog iets op dit parcours betekenen? Goede tijdrit ook, maar vaak op het vlakke.
2 november 2020 13:22
Cavagna en Oliviera zou ik minder sterren geven. Die gaantijd winnen op het vlakke, maar flink toegeven op de muur lijkt me. De belangrijkste favorieten zijn denk ik de goede tijdrijders onder de klassementsrijders. Roglic dus, en ik ben erg benieuwd naar Froome, Poels en Mas.
    2 november 2020 20:43
    In de tijdrit in de TdF, rijdt Cavagna naar de 6de plaats op 3sec van Roglic. Dus zo traag ging hij de planche de belle filles ook niet op.
    Dus hij staat terecht hier wel bij
    Oliveira vind ik ook een mindere tijdrijder dan Cavagna en Roglic en geef ik niet veel kansen, maar wie dan wel, want het tijdritveld is wel matig in deze Vuelta
2 november 2020 13:25
Eigenlijk wel benieuwd naar Froome. Die lijkt steeds beter te worden en een rit als deze zou hem prima moeten liggen. Zou zomaar de verrassing kunnen worden.
2 november 2020 13:25
Twee minuten tussen de starts, toch? Dat is niet zo veel. Wie weet wat Grossschartner kan in een tijdrit? Enige kans dat Poels aan hem een mooi mikpunt heeft?
    2 november 2020 13:35
    Ik zie Grossschartner hier wel top 10 rijden. Is geen absolute hoogvlieger in het tijdrijden, maar op een goede dag en met klassementsambities zou hij kort moeten kunnen eindigen.
2 november 2020 13:30
Als het wind tegen wordt heeft Roglic alleen al door zijn houding een enorm voordeel. De stroomlijn bij hem is perfect mits het materiaal (pak+ helm) goed is. Die muur is een Purito explosie van zes minuten dat hem ook moet liggen. Cavagna is inderdaad iemand die hier ook vol gaat op het vlakke maar die muur zal net iets teveel voor hem kunnen zijn. Mas zeker top 5. Vooral interessant is wat Hugh en Richard doen, als ze een minuut of minder verliezen kan de vlag uit en hebben ze nog kans op de eindzege. Als je hier rond de anderhalve minuut of meer inlevert wordt het vechten voor plaats twee en drie op het podium met eventueel Mas er nog bij.
2 november 2020 13:45
Zin in deze tijdrit. Roglic & Cavagna lijken mij op basis van prestaties dit jaar het beste in dit veld. De vraag bij Primoz is hoeveel sleet er op zit maar hij heeft in ieder geval iedere etappe bij het uitrijden zijn best gedaan om voor te staan met de mentale oorlogsvoering. Iedere dag tijdritstuurtje en gaan. Het verschil tussen Roglic en Cavagna op de Plank van de Mooie Meisjes was drie seconden, dus dat is ook een mooie voorbode.

Mijn gevoel zegt Sutterlin of Froome, mijn hart zegt Roglic en mijn portemonnee zegt Cavagna.
    2 november 2020 19:30
    AWestie, mooie uiteenzetting. Ik kijk ook erg uit naar Roglic,
    Froome en Poels.
2 november 2020 13:55
ik vergelijk het niet met de Angliru ik zeg alleen dat Roglic juist
op de steilste stukken te kort kwam en dit lijkt me behoorlijk
steil maar we zullen zien
    2 november 2020 14:14
    zeker behoorlijk steil, maar natuurlijk iets compleet anders dan de Angliru, dit soort korte klimmetjes zijn juist het ding van Roglic, beetje een bergsprint.
    2 november 2020 14:24
    Volgens mij won Roglic op de meest vergelijkbare finish deze Vuelta, dus het punt van denistel is voor nu ongegerond verklaard.
    2 november 2020 17:51
    Ik verwacht zelf dat Roglic deze punch nog wel goed aan kan hoor, maar die overwinning in de sprint was wel iets minder stijl. Dat was 1,5km a 5,9%, terwijl die in de tijdrit 1,8km a 14% is.
2 november 2020 14:03
Ion Izagirre, zou die ervoor gaan? geen klassement he.
2 november 2020 14:10
Roglic mocht in de Tour als leider niet zijn eigen kleding aan. Geldt dit ook voor het groene tijdritpak?
    2 november 2020 14:13
    Volgens mij wel. Dus Carapaz, Roglic en Mas in de pakken van de kledingsponsor van de organisatie.
    2 november 2020 15:48
    Je zou denken dat je voor de absolute toppers je eigen fabrikant tijdritkleding laat maken in een aantal varianten: ploegvariant, gele/rode variant, groene variant, bolletjes en witte variant. De laatste drie zijn alleen nodig voor toppers die voor die truien in aanmerking komen en/of het parkoers dat nodig maakt (de bolletjes variant zal niet vaak nodig zijn). Die paar setjes kleren zullen toch niet zo duur zijn?
    2 november 2020 15:53
    Zolang hij zijn gekke helm mag opzetten, is er niets aan de hand - hehe.
    2 november 2020 17:53
    @AnderJ - precies wat ik ook denk. JumboVisma en Agu stoppen miljoenen in het ontwikkelen van kleding voor de marginal gains. Dan zal het toch niet zo moeilijk zijn om afspraken te hebben met de organisatie om een eigen pak mee te nemen? Ik vind het bizar dat sponsors van een koers rijders kunnen dwingen hun kleding aan te doen en al die marginal gains en miljoenen investeringen te niet doen.
    3 november 2020 10:41
    2,5 miljard is het afgelopen jaar geinvesteerd in het truitje van Roglic.
2 november 2020 14:27
Prachtig die Mirador de Ézaro. Net nog even teruggekeken, Gesink werd daar mooi 4e achter Purito, Contador en Valverde en voor Froome. Mooi om te zien.
2 november 2020 14:30
Dat worden morgen prachtige beelden langs een mooie Galicische kust. En natuurlijk vlak voor de finish beelden van Fervenza do Xallas.
2 november 2020 14:34
Vind zo'n klim toch meer circus dan wielrennen.
F1 zou ook een stuk leuker* worden als ze af en toe een grindpad over moeten, maar moet je dat echt willen?

* minder leuk kan het sowieso niet worden
2 november 2020 14:55
Wat kan valverde nog?
    2 november 2020 20:27
    Weinig. Wordt 15e in de tijdrit.
2 november 2020 17:15
Ik mis toch Carthy bij de sterren. Vorig jaar in de tijdrit naar San Marino werd hij 8e. Die gaat in zijn huidige vorm prima rijden morgen.
2 november 2020 17:36
Ben benieuwd welke jonkies evt top 10 kunnen rijden (Steimle, Garrison, Van Moer).
2 november 2020 18:22
Wordt er van fiets gewisseld voor de klim ?
    2 november 2020 18:29
    Met die belachelijk steile stroken, zeker en vast! En gelukkig wordt het beter geregeld dan in de tour, met een speciaal voorziene zone waarbinnen de renner op gang geduwd mag worden.
    2 november 2020 19:08
    Beter geregeld en mogen aanduwen is een gekke combi.
    2 november 2020 19:39
    In de Tour mocht ook aangeduwd worden maar deden verschillende ploegen dit op verschillende plaatsen, de ene al met een langer duwtje dan de andere. De vastgelegde wissel/aanduwzone in de Vuelta verkleint de kans op hieraan gerelateerde tijdsverschillen. Dus beter geregeld, want de nadruk moet toch liggen op de tijdrijderskwaliteiten.
2 november 2020 18:27
Ik zie niet in wie Roglic hier kan verslaan, tenzij Froome plots de klok vijf jaar terugdraait. Mijn voorspelling voor morgen: 1. Roglic, 2. Mas, 3. Carthy. Met Poels nipt daarachter. (Cavagna gaat denk ik redelijk wat tijd verliezen op het steile klimmetje.)

Moest hij willen dan zou Wellens ergens zinloos tussen de 10e en de 20e plaats kunnen rijden, maar hopelijk neemt die een bijkomende snipperdag voor de rit van woensdag, die op zijn lijf geschreven is.
    2 november 2020 19:14
    Cavagna verliest zeker tijd op de klim, maar wint ook veel tijd op Mas en Carthy voor de klim. Ik denk dat Cavagna voor Mas en Carthy eindigt.
    2 november 2020 19:41
    We zullen het morgen weten ;-)
    2 november 2020 20:47
    Cavagna eindigt in de TdF tijdrit als 6de op 3sec van Roglic.
    En de planche de belle filles is toch wel stuk langer dan dan deze klim. Dus ik zie hem zeker wel in staat om terug mee te doen voor de overwinning.
    Tegelijk denk ik ook dat hij in iets mindere vorm is dan tijdens TdF, terwijl er op Roglic voorlopig geen slijt staat
    2 november 2020 21:41
    De Planche is natuurlijk langer, maar ik denk dat voor iemand als Cavagna de kans op stilvallen groter is op de Ézaro.

    Profiel PdBF: https://climbfinder.com/fr/montees/planche-des-belles-filles
    Profiel MdÉ: https://climbfinder.com/fr/montees/mirador-de-ezaro-porto-deportivo-do-ezaro
2 november 2020 18:37
Froem froem froooooooome
2 november 2020 18:47
Soort schans op het einde.

Reacties zijn gesloten.