‘Vuelta 2019 kiest voor terugkeer naar duivelse Los Machucos’

Door , dinsdag 4 december 2018 om 15:03
‘Vuelta 2019 kiest voor terugkeer naar duivelse Los Machucos’

foto: Sirotti

Op woensdag 19 december zal het definitieve routeschema worden gepresenteerd van de Vuelta a España 2019. El Correo weet echter al te melden dat de Spaanse ronde voor een tweede keer in korte tijd zal finishen op de steile slotklim van Los Machucos.

In 2017 werd er voor het eerst gefinisht op de 7,2 kilometer lange slotklim, gelegen in de regio Cantabrië. Het was Stefan Denifl die namens het Ierse Aqua Blue Sport wist te verrassen door als eerste boven te komen. Achter de Oostenrijkse klimmer barstte er een hevig duel los tussen de favorieten.

Het was uiteindelijk Alberto Contador die op de steile slotklim – met maximale percentages van liefst 30% – wist weg te rijden van zijn concurrenten. Leider Chris Froome kende een mindere dag, en moest flink wat tijd prijsgeven. Dit belette hem echter niet om enkele dagen later alsnog de eindzege veilig te stellen.

Finish in Bilbao? 
Als we El Correo mogen geloven, dan zal de Vuelta in de slotweek niet alleen een bezoekje brengen aan Los Machucos. Volgens de Spaanse krant keert de Vuelta ook weer terug naar Bilbao. De laatste keer dat de Spaanse ronde eindigde in de Baskische stad, was in 2016. Het was Jens Keukeleire die in Bilbao de sprint van een uitgedund peloton wist te winnen.

Eerder meldden we al dat de kans groot is dat de Vuelta een driedaagse passage kent door Asturië. Daarnaast lijkt de organisatie te kiezen voor bezoekjes aan zowel Frankrijk als Andorra. Zeker is dat de drieweekse ronde zal beginnen in de provincie Alicante.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Emergo 4 december 2018 om 16:21

De Vuelta wil nog een keer El Capitan in Californie in het parcours opnemen.

Jean Dumas 4 december 2018 om 16:22

Steile wand-rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair