Vuelta a España 2019 start in Alicante

vrijdag 24 augustus 2018 om 16:16
Vuelta a España 2019 start in Alicante

foto: Sirotti

De Vuelta a España 2018 moet nog beginnen, maar vandaag heeft de organisatie wel al bekendgemaakt waar volgend jaar La Gran Salida wordt gehouden. De keuze is gevallen op de Salinas van Torrevieja, een natuurgebied in het zuiden van de provincie Alicante. “De provincie Alicante is een wielerparadijs”, zei Vuelta-baas Javier Guillén vandaag.

Populair trainingsgebied
De gevarieerde omgeving maken de Salinas van Torrevieja tot een populair trainingsgebied voor wielrenners, benadrukte Guillén. “Het wordt de zesde keer dat de Vuelta begint aan de Costa Blanca; dit aantal toont aan dat deze provincie wereldwijde sportevenementen kan verwelkomen. De Salinas van Torrevieja zullen ongetwijfeld zorgen voor een uitzonderlijke setting.”

De provincie Alicante verwelkomde reeds de eerste etappes van La Vuelta in Benidorm (1964, 1987 en 2011), Calpe (1973) en Dehesa de Campoamor (1977). Voor de Salinas van Torrevieja zal het de eerste keer zijn. Het gebied staat tevens bekend om de grote zoutmeren in de omgeving, die beroemd zijn om hun roze kleur.

Parcours
Het is nog onbekend of de Vuelta 2019 net als dit jaar met een tijdrit begint; het parcours wordt op een later moment bekendgemaakt. Wel is onthuld dat drie etappes worden gehouden aan de Costa Blanca, ‘waarbij aandacht zal zijn voor zowel het binnenland als de kust’.

Dit artikel delen:

1 Reactie

ditisdavid 24 augustus 2018 om 19:18

Denk een ploegentijdrit, een vlakke rit en Xorret de Cati of Cumbre del Sol (de laatste twee ritten wellicht in omgekeerde volgorde).

Headlines

Materiaalzone

Populair