‘Vuelta 2019 krijgt steeds meer vorm met driedaagse passage door Asturië’

‘Vuelta 2019 krijgt steeds meer vorm met driedaagse passage door Asturië’

foto: Sirotti

donderdag 22 november 2018 om 14:31

Op woensdag 19 december zal het definitieve routeschema worden gepresenteerd van de Vuelta a España 2019. De afgelopen dagen sijpelen de geruchten echter binnen. Volgens de omroep RTPA kent de 74e editie van de Spaanse ronde een driedaagse passage door Asturië.

Volgens het radio- en televisiestation doet de Vuelta op 7, 8 én 9 september Asturië aan, als de ronde bezig is aan zijn tweede week. Oviedo – de hoofdstad van de provincie – zal als aankomstplaats dienen van één van de etappes. De laatste keer dat de Vuelta in Oviedo finishte, was in 1987. De Spanjaard Carlos Hernández kwam toen als winnaar over de streep.

De overige twee etappes op Asturisch grondgebied kennen een aankomst bergop. De organisatie komt met een noviteit: er zal namelijk voor het eerst in de Vuelta-geschiedenis gefinisht worden op de flanken van de Alto del Acebo.

Deze tien kilometer lange beklimming – met pieken tot 15% – geniet bekendheid als scherprechter van de Ronde van Asturië. De tweede bergetappe eindigt dan weer op de top van La Cubilla, een dertig kilometer lange klim met stroken tot 10%.

Andorra en Frankrijk
Woensdag meldden we al dat de aankomende Vuelta waarschijnlijk een bezoek zal brengen aan Andorra en Frankrijk. De drieweekse ronde begint in elk geval met een tijdrit in de provincie Alicante, waar in totaal vier etappes worden georganiseerd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 22 november 2018 om 14:34

De Vuelta wordt zo een mooie uitdaging voor Steven Kruijswijk?

wiebipedia 22 november 2018 om 16:25

Lijkt mij dat komend jaar de Tour redelijk geschikt is voor Steven.

Tim Schreuder 22 november 2018 om 21:53

Combi giro/vuelta voor dumoulin? 2 grote rondes (kunnen) winnen lijkt me een goed alternatief voor alles op de tour…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair