‘Vuelta 2019 bezoekt Frankrijk en Andorra’

‘Vuelta 2019 bezoekt Frankrijk en Andorra’

foto: Sirotti

woensdag 21 november 2018 om 18:39

De Vuelta a España zal ook komend seizoen Andorra aandoen. Dit laat Olga Gelabert – de minister van Sport van de dwergstaat – weten aan El Periódico de Andorra. Daarnaast melden verschillende media dat de Spaanse ronde weer naar Frankrijk trekt.

De laatste keer dat de Vuelta op Franse bodem neerstreek, was vorig jaar. Toen begon de ronde met een proloog in Nîmes, om in de tweede etappe aan te komen in Gruissan. De laatste jaren is Andorra ook een populaire bestemming van de Vuelta-karavaan.

Dit jaar kende La Vuelta nog zijn apotheose in de ministaat, met etappes naar de top van Naturlandia en La Gallina. Eerder werd al bekend dat de Vuelta zal beginnen met een tijdrit in de provincie Alicante, waar in totaal vier etappes worden georganiseerd.

Internationaal karakter 
Koersdirecteur Javier Guillén heeft aan het Spaanse persbureau EFE laten weten inderdaad een passage door Frankrijk te ambiëren. “De Vuelta van 2019 zal een internationaal karakter hebben. Sinds we met de Vuelta zijn gefinisht op de Aubisque, is onze ronde erg populair in Frankrijk. De Vuelta-start in Nîmes was ook een groot succes. We moeten er kortom op regelmatige basis terugkeren.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

aardappeljager 21 november 2018 om 21:40

Hadden ze in Frankrijk niet al een grote ronde?

Viktrodriguez 22 november 2018 om 06:00

De Tour heeft ook wel eens standgehouden in Spanje en Italië en de Giro is ook regelmatig te gast in Frankrijk. Wat niet zo moeilijk is als elkaars buurlanden. Niet veel anders dan wedstrijden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair