Vuelta 2016: Steven Kruijswijk botst op paaltje en stapt af
foto: Sirotti
woensdag 24 augustus 2016 om 18:41

Vuelta 2016: Steven Kruijswijk botst op paaltje en stapt af

Steven Kruijswijk heeft de Vuelta a España verlaten. De kopman van LottoNL-Jumbo kwam in de finale van de vijfde etappe in botsing met een paal, kwam ten val en greep direct naar zijn sleutelbeen.

Volgens Jan Bakelants was er in volle finale een paal op de weg, die niet aangegeven werd door een seingever. “Ik denk dat jullie de valpartij hebben die jullie willen”, schrijft de Belg op Twitter. Ook ploeggenoot George Bennett is boos: “Wat deed die paal daar in de finale? Heeft de UCI niet geleerd van de Ronde van het Baskenland vorig jaar?”, zegt hij over de zware valpartij van afgelopen jaar.


[poll id=”304″]

Update 18.47 uur
Steven Kruijswijk is naar het ziekenhuis vervoerd om een scan te ondergaan, maakt LottoNL-Jumbo bekend via Twitter. De ploeg laat nog in het midden of Kruijswijk uit koers is, maar de organisatie meldt dat de klimmer de finish niet heeft gepasseerd en zich heeft teruggetrokken uit koers.

RIDE Magazine
91 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2016 21:39
Allemaal weer veel geschreeuw en weinig wol. Als puntje bij paaltje komt (haha) gebeurt er weer niks. Op naar de volgende organisatorische blunder.

Voor Kruissie is het heel zuur, al had ik eerlijk gezegd niet veel meer van hem verwacht de komende weken.
24 augustus 2016 21:40
De organisatie bekent openlijk schuld, dat is al heel wat. Dan kun je in elk geval een procedure voor schadeloosstelling starten. Alleen koop je daar in deze koers geen resultaat mee. Erg zonde!
24 augustus 2016 21:44
Het zou de renners sieren als ze morgen collectief afstappen (En ja, dat had ik ook gezegd als het een buitenlandse renner was geweest) en de Vuelta als klaar beschouwen.
24 augustus 2016 21:48
@Robotour

Ik ben het met je eens dat je als renner ook zelf een zekere verantwoordelijkheid hebt voor je rijgedrag. Maar als ik dit paaltje zo op de weg zie dan kun je lullen als brugman, maar dit is absoluut een grote fout van de organisatie. In de hectiek van een peloton kan het maar zo dat je even een kwak krijgt waardoor je even moet uitwijken. Of als je wat op wil schuiven naar voren. Als daarvoor de ruimte is op de weg, dan doe je dat in soms in een reflex. Kom je daarmee achter de rug van iemand vandaan en zie je ineens dat paaltje (dat daar niet hoort te staan) voor je neus dan valt er met 50 km/h of meer weinig meer te reageren. Brute pech. Als organisatie moet je dergelijke potentiële gevaren altijd onderkennen en maatregelen nemen.
24 augustus 2016 21:55
Bovendien heeft het paaltje ook nog een schutkleur, dat helpt ook niet.
24 augustus 2016 22:03
Dat paaltje staat daar voor een reden en hoort daar wel te staan. Ik word het ook een beetje beu dat alles rond de koers moet draaien en hele steden maar moeten verbouwd worden omdat er toevallig een koers voorbij komt.

Uiteraard is het gevaarlijk en hoort een koers dan niet langs daar te passeren, maar om dan te gaan stellen dat dergelijke zaken niet op de weg horen...
24 augustus 2016 22:09
Er zijn genoeg toeschouwers die al voor paal staan. Nu helaas niet.
24 augustus 2016 22:21
@Gebruikersnaam

Bedenk eens een goede reden waarom dat paaltje daar wel zou moeten staan dan. Zo te zien op de foto is er al eerder een ander (voertuig) tegenaan gereden waardoor het al scheef stond. Al was dat dan uit de tegengestelde richting als de waar de renners vandaag vandaan kwamen. Kennelijk is het dus een tamelijk ondoordacht obstakel wat je niet op de straat verwacht. Als ze het paaltje niet weg willen halen, had je ook met dranghekken de weg van te voren al smaller kunnen maken, zodat het paaltje niet op het parcours staat. Dat is geen hele verbouwing zoals jij wat overdreven suggereert. Bovendien zijn er wel meer activiteiten of festiviteiten in stedelijk gebieden die wat (tijdelijke) aanpassing van de infrastructuur behoeven. Daar lijkt me niks mis mee.
24 augustus 2016 22:39
Verbaast me niks dat dit gebeurd. Het is het hele jaar al raak bij de kopmannen van TLJ (Gesink, Kelderman, Kruijswijk), die hebben het hele jaar op de grond gelegen met teleurstellende prestaties tot gevolg. Volgend jaar maar knallen dan.
25 augustus 2016 00:05
Wederom brute pech, toch? Volgend jaar beter als absolute kopman van het team.
25 augustus 2016 00:09
Pffff, niet ouwehoeren, dit is wielrennen. Er zijn wel eens wat zaken niet 100% in orde, aanklagen, straffen, schorsen etc het zal wel.
25 augustus 2016 08:35
Er veranderd pas iets als het geld gaat kosten voor de belanghebbenden. Jammer genoeg zijn de renners het middel om het doel, geld verdienen, te te halen.

Jammer genoeg zijn de renners hier ook van afhankelijk. Tot zij collectief zeggen, hier en niet verder, gaat er niets veranderen.

Op de barricaden mannen!
25 augustus 2016 08:51
Er hoort een ploeggenoot voor Kruiswijk te rijden die het paaltje "pakt" of netjes aangeeft.
25 augustus 2016 10:08
Teleurstellende prestaties van Nederlanders lees ik al weer een paar keer.
We hebben voor het eerst sinds hele lange tijd echt mee gedaan in alle 3 de grote rondes, maar dat lijkt snel vergeten te worden.
25 augustus 2016 10:16
@kooltje
Dan was Kruijswijk over die ploeggenoot gevallen. Lekker nuttig commentaar.
25 augustus 2016 16:06
Quote:
Wildebert - 24 augustus 2016 om 18:44
Kl*te organisatie. Renners zeg er wat van en laat je tanden zien. Dit is echt ontoelaatbaar!


Ja, laten we dat aan Lopez vragen dan .. ;)

Reacties zijn gesloten.