Vrouwenploeg Team DSM versterkt zich met drie jonge rensters

donderdag 11 augustus 2022 om 12:00
Vrouwenploeg Team DSM versterkt zich met drie jonge rensters

Maeve Plouffe - foto: Cor Vos

Team DSM heeft drie nieuwkomers bij de vrouwenploeg bekendgemaakt. Eleonora Ciabocco, Maeve Plouffe en Eglantine Rayer sluiten zich volgend jaar bij het team. Alle drie tekenen ze een contract tot eind 2024.

De 18-jarige Ciabocco komt over van de junioren. In die categorie werd ze begin juli nationaal kampioene van haar land, Italië. Een week later voegde ze daar een tweede plaats op het Europees kampioenschap aan toe. “Team DSM is een zeer professioneel en georganiseerd team. Dit trok me in hen aan”, zegt Ciabocco in een reactie. “Bij de junioren zie ik mezelf als een vrij complete renster die goed kan klimmen, maar zichzelf ook kan verdedigen in een sprint.”

Ciabocco werd bij het genoemde EK op de weg verslagen door een renster die volgend jaar haar ploeggenote zal zijn: de eveneens 18-jarige Rayer. De Française was dit seizoen ook al de beste in  de Tour du Gévaudan Occitanie femmes en pakte bovendien de nationale tijdrittitel mee. “Team DSM volgt me al sinds mijn juniorenjaren, wat een gevoel van vertrouwen heeft gekweekt”, zegt Rayer. “Ik kan niet wachten om prof te worden en aan mijn eerste WorldTour-wedstrijden mee te doen.”

De Australische Plouffe (23), tot slot, kan op de weg niet dezelfde resultaten voorleggen als Ciabocco en Rayer, al werd ze bij de junioren wel nationaal kampioen tijdrijden. Ze richtte zich tot nog toe echter voornamelijk op de baan, waar ze succesvol was met meerdere nationale titels. Ook won ze onlangs goud op de Commonwealth Games bij de ploegenachtervolging. “Ik vind het werkelijk fantastisch dat ik bij Team DSM kom in 2023. Een wegcarrière ambieer ik al lang ik denk dat er geen beter team is om me te ontwikkelen dan Team DSM.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 11 augustus 2022 om 12:29

Ik weet niet of jullie dat ook al hadden gepubliceerd, maar Kirchmann en Mackaij gaan juist weg bij dit team. Al een idee waar naar toe?

0
Poeksel 11 augustus 2022 om 12:37

Goed dat ze met Pfouffe ook nog een oude renner de kans geven tussen alle tieners!

0
Bankzitter 11 augustus 2022 om 13:01

DSM kan beter “development” in hun naam opnemen, dan wordt het een stuk minder gênant.

0
castroviejo 11 augustus 2022 om 13:26

Development Sport Members?

0
Bimbo Visma 11 augustus 2022 om 13:06

Maeve is wel een pareltje

0
Bankzitter 11 augustus 2022 om 15:35

Ach, als ze niet alles DNF’t, is ze al succesvoller dan Puck Moonen. Leuke koppies, nu presteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone