Voorlopig deelnemersveld Six Day Amsterdam bekendgemaakt

Voorlopig deelnemersveld Six Day Amsterdam bekendgemaakt

foto: Marcel Koch

maandag 17 oktober 2016 om 15:15

De Madison Sport Group heeft de eerste informatie prijsgegeven van de Six Day Series. Het concept moet nieuw leven blazen in de Zesdaagses. Tijdens het eerste jaar vinden er evenementen plaats in Londen, Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen en een finaleronde in maart op Mallorca.

Terpstra van de partij in Amsterdam
De Six Day Series trapt op 25 oktober af in Londen, waarna op 6 december de tweede manche plaatsvindt in Amsterdam. In 2014 werd daar voor het laatst een Zesdaagse georganiseerd, die toen gewonnen werd door Niki Terpstra en Yoeri Havik. “Ik ben dus in feite de verdedigend kampioen. Dat geeft druk. Maar, hoe zal ik het zeggen, het is een leuke druk. Ik vind het prachtig als er veel bekenden van me op de tribune zitten, al wil ik sowieso goed presteren voor de mensen”, aldus Terpstra. Met wie hij gaat koppelen houdt de organisatie nog eventjes geheim. Het gaat om een Nederlander.

Voorlopig deelnemersveld Six Day Amsterdam

flag-nl Niki Terpstra / flag-nl ???
flag-be Kenny De Ketele / flag-be Moreno De Pauw
flag-nl Yoeri Havik / flag-nl Wim Stroetinga
flag-de Leif Lampater / flag-de Marcel Kalz
flag-es Albert Torres / flag-es Sebastian Mora Vedri
flag-at Andreas Graf / flag-at Andreas Müller
flag-gb Andrew Tennant / flag-gb Christopher Latham
flag-dk Jesper Mørkóv / flag-dk Marc Hester
flag-nl Pim Lighart / flag-nl Jens Mouris
flag-de Christian Grasmann / flag-de Maximilian Beyer
flag-ch Tristan Marguet / flag-ch Claudio Imhof
flag-us Daniel Holloway / flag-us Robert Lea

Six Day Series
De Six Day Series is door Madison Sport Group in het leven geroepen. “We willen de rijke Zesdaagse-historie eren en het baanwielrennen revitaliseren en naar nieuwe delen van de wereld brengen”, vertelt CEO Mark Darbon. “Met een serie van wedstrijden met dezelfde soort races, met dezelfde renners en met hetzelfde entertainment. We creëren een continue stroom van wedstrijden en verhalen, die fans wereldwijd goed kunnen volgen. Uiteraard hebben we hier met veel renners over gesproken en die zijn allemaal zeer enthousiast over de nieuwe toekomst van het baanwielrennen.”

Cavendish maakt zich hard voor baanwielrennen
Mark Cavendish, die in Londen een koppel vormt met Sir Bradley Wiggins, is een van de kartrekkers. “Het publiek vindt de evenementen te gek. Ze zullen juichen voor de teams, die hun land vertegenwoordigen. De mensen zullen naarmate het seizoen vordert, ook steeds enthousiaster worden. Dat zal, omdat er echt om de prijzen gestreden wordt, voor de renners niet anders zijn. Kortom: serious racing, serious prize moneyand serious fun.” Tijdens de Six Day Series doen internationale toprenners mee, die tijdens de gehele serie gekoppeld zijn aan een landgenoot. In Londen, Amsterdam, Berlijn en Kopenhagen zijn punten te verdienen. Tijdens de seizoensfinale op Mallorca doen alleen de beste twaalf koppels mee.

Live op Eurosport
Tijdens elk evenement is er ook een sprintcompetitie voor mannen en een omnium voor de vrouwen. Van dat laatste onderdeel strijden ook de beste twaalf vrouwen tegen elkaar tijdens de seizoensfinale op Mallorca. Eurosport gaat de gehele serie uitzenden op televisie.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Verweggistan 17 oktober 2016 om 15:31

Wellicht van Baarle?

Ik zou het wel een goed idee vinden als ook WT ploegen 'specialisten' in hun ploeg mogen opnemen bovenop het maximale aantal coureurs (net als CT's mogen). Nu mag een ploeg 28 renners + 2 neo's hebben, ik zou ipv, of bovenop, de neo's ook max. twee specialisten daar aan toe willen voegen. Dan krijgen ploegen die zich inzetten voor baan-mtb of veldrijden dus een soort 'bonus' in de vorm van extra renners daarvoor terug. (Een specialist is volgens de UCI een renner die in de top150 van een ranking staat bij zijn sport). Concreet zou dat nu betekenen dat Viviani, Cavendish, Kluge, Gaviria, De Buyst en Boom als specialisten aangemerkt kunnen worden. Dat leidt er misschien toe dat ploegleiders hun renners in de winter vaker op de baan of in het veld laten rijden; hen een contract geven gaat dan niet ten koste van een andere renner.

achtpuntzes 17 oktober 2016 om 15:41

six day?

Netraam 17 oktober 2016 om 15:42

Dat vind ik nog niet eens zo’n heel gek idee van Verweggistan. We zien nu toch vaak dat renners als Sagan, Cavendish enzo toch veel bij de weg blijven, terwijl bijvoorbeeld Schurter een vol wegprogramma te veel vindt en daarom alleen maar bij de MTB blijft.
Maar het moet weer niet ten koste gaan van de eigen cultuur en structuur van een sport…

Fast Freddy 17 oktober 2016 om 16:16

Asselman?

xistnc 17 oktober 2016 om 16:20

Groenewegen?

JeDaRe 17 oktober 2016 om 16:35

Ik ben toch altijd gefascineerd hoe renners die in het seizoen moeten pieken, hun trainingen aanpassen om op een Zesdaagse goed te kunnen zijn. Dat is geen makkelijke opgave! Ik gok trouwens op de Noord-Hollandse Reinier Honig, een goede bekende van Niki.

Grote Meneer Terpstra 17 oktober 2016 om 16:55

Wijnants?

Koel 17 oktober 2016 om 16:56

Terpstra wellicht met zijn vriend Sinkeldam?
Ik zou Groenewegen graag eens op de baan zien, hij ziet er al uit als een compacte topsprinter, minder zou hij er niet van worden.

anonymous 17 oktober 2016 om 16:57

Eerder een ‘echte’ baanrenner. Ik denk Van Schip.

KnightBiker 17 oktober 2016 om 17:27

@Koel
Groenewegen komt ook nog eens uit Amsterdam > perfecte match met dit event.
(maar als je een volledig wegprogram afwerkt dan wil je toch eens rust aan je hoofd denk ik…)
Ik voel wel iets @verwegistan’s idee – punten moeten ook overdraagbaar worden per dicipline. Zou goed zijn voor multidiciplainere renners als Boom, Stybar, Wout van Aert, Sagan, Terpstra en Mathieu van der Poel. Er wordt dan wellicht wat gezeurd door de Full-time crossers maar zij houden de klassementen. Het is wellicht ook het antwoord op de vraag naar internationalisering van Cyclocross want van een internationalere kalender gaat het niet komen.

Koel 17 oktober 2016 om 18:37

@KnightBiker – 17 oktober 2016 om 17:27
Diverse wegrenners, inclusief volledig wegprogramma, rijden wat wedstrijden op de baan.
Zelfde geldt voor anderen in het veld.

zipp404 17 oktober 2016 om 19:19

Theo Bos?

remi 17 oktober 2016 om 20:18

Raymond Kreder….

Wheely 17 oktober 2016 om 21:26

Tom Leezer :p

Pizzi 17 oktober 2016 om 21:57

Danny van Poppel..

Kosmonaut 18 oktober 2016 om 09:06

Joop Zoetemelk?

ruud gullit 18 oktober 2016 om 10:27

mooi deelnemersveld, er is altijd wel ergens een kreder op te trommelen

Romy2007 18 oktober 2016 om 11:13

Cool! Meer Zesdaagses op tv

Headlines

Materiaalzone

Populair