Voorbeschouwing: Omloop Het Nieuwsblad 2021

Voorbeschouwing: Omloop Het Nieuwsblad 2021

foto: Cor Vos

zaterdag 27 februari 2021 om 08:00

Ook tijdens een coronapandemie zijn er nog zekerheden in het leven. Eind februari trotseren de renners voor het eerst de mythische Vlaamse hellingen en kasseistroken in openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. WielerFlits blikt vooruit op de enige échte opening van het wielerseizoen!

[bingoal id=”40763″ link=”http://bit.ly/bingoal_widget_omloop_2021″ title=”Wie wint Omloop het Nieuwsblad?”]

Historie

De traditionele openingsklassieker blaast dit jaar 76 kaarsjes uit. Ruim driekwart eeuw gaat de Omloop Het Nieuwsblad al mee, maar wel onder enkele verschillende namen. Bij de allereerste editie in 1945, nog voor het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog, ging de wedstrijd nog door het leven als de Omloop van Vlaanderen. De amper 20-jarige Jean Bogaerts was de verrassende eerste winnaar.

Volgens Karel Van Wijnendale, de toenmalige organisator van de Ronde van Vlaanderen, had de naam ‘Omloop van Vlaanderen’ iets te veel weg van die van De Ronde. Een naamsverandering drong zich op, waardoor vanaf 1947 ‘Omloop Het Volk’ de nieuwe roepnaam van de openingsklassieker werd. Organiserende krant Het Volk zou voortaan dus ook als naamsponsor fungeren. Start en aankomst lagen wel nog steeds in Gent, met finish in het Kuipke, waardoor concurrerende kranten de wedstrijd ook wel vaak gewoon als ‘Gent-Gent’ omschreven.

Vanaf 1950 werd, met de toevoeging van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, de openingsklassieker nog wat zwaarder. Vanaf de jaren zeventig kregen we met Herman Van Springel, Roger De Vlaeminck, Eddy Merckx, Freddy Maertens en Jan Raas enkele heel grote namen op de erelijst. Twee decennia voordien had ook Fausto Coppi daar al op kunnen staan, maar hij werd gedeclasseerd nadat hij als eerste over de streep was gekomen. Tom Boonen is trouwens een opvallende afwezige op de erelijst.

Tom Boonen kon de Omloop niet winnen – foto: Cor Vos

Tussen 1995 en 2007 verhuisde de finish een tijdje naar Lokeren, om vanaf 2008 weer terug te keren naar de vertrouwde aankomstplaats in Gent. Toch voltrok de grootste verandering zich in 2009, toen de klassieker voor het eerst in handen kwam van Flanders Classics. Men besliste prompt om de naam te veranderen naar Omloop Het Nieuwsblad, aangezien de naam Het Volk inmiddels gedateerd was. De krant was al enkele jaren gefuseerd met Het Nieuwsblad en verdween naar de achtergrond, waardoor de naamsverandering een logisch gevolg was. Thor Hushovd sprintte destijds naar de winst in de allereerste Omloop Het Nieuwsblad.

Maar ook deze finale richting Gent, met als slothelling de Molenberg en vervolgens de kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat, zou slechts tijdelijk zijn. Vanaf 2018 vormde Meerbeke, de voormalige aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, de apotheose van de Omloop. De finale ging voortaan over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, en dat zou ook tot op heden zo blijven. Alleen ligt de finish sinds 2019 enkele kilometers verderop in Ninove. Michael Valgren en Zdeněk Štybar waren de eerste winnaars van deze vernieuwde Omloop.

Recordhouders waren trouwens lange tijd de Belgen Ernest Sterckx (1952, 1953, 1956) en Joseph Bruyère (1974, 1975, 1980) met elk drie overwinningen. Aan het begin van deze eeuw zette de huidige koersdirecteur, Peter Van Petegem, zijn voet naast dit duo met overwinningen in 1997, 1998 en 2002. Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet kunnen bij winst op gelijke hoogte komen.

Laatste tien winnaars Omloop Het Nieuwsblad
2020: flag-be Jasper Stuyven
2019: flag-cz Zdeněk Štybar
2018: flag-dk Michael Valgren
2017: flag-be Greg Van Avermaet
2016: flag-be Greg Van Avermaet
2015: flag-gb Ian Stannard
2014: flag-gb Ian Stannard
2013: flag-it Luca Paolini
2012: flag-be Sep Vanmarcke
2011: flag-nl Sebastian Langeveld


Vorig jaar

Een jaar geleden, toen er van een coronapandemie nog geen sprake was, vierde de Omloop Het Nieuwsblad feest. Een jubileumeditie was het, de 75e organisatie van de openingsklassieker. En daarin kregen ploeggenoten Luis Mas en Matteo Jorgenson van Movistar, samen met Mathijs Paasschens (Wallonie Bruxelles), Senne Leysen (Alpecin-Fenix) en Manuele Boaro (Astana) de kans om zich tijdens de eerste wedstrijdhelft in de kijker te rijden. CCC hield voor Greg Van Avermaet het verschil binnen de perken.

Na een nerveus gedoe de hele dag lang en verschillende pogingen tot waaiervorming, kregen we op 60 kilometer van de finish een eerste échte afscheiding in het peloton. Vicewereldkampioen Matteo Trentin probeerde met nog zeven mannen weg te rijden. De Italiaan kreeg onder anderen Yves Lampaert, Mike Teunissen en Jasper Stuyven mee. Ook Tim Declercq, Frederik Frison, Søren Kragh Andersen waren present. De zeven aanvallers breidden hun voorsprong uit naar anderhalve minuut.

Lampaert maakte de finale hard – foto: Cor Vos

De grote blokken waren vertegenwoordigd, daarachter werd getwijfeld, wat resulteerde in een snel groeiende voorsprong. Met 1.40 minuut voorsprong begon de kopgroep aan de beklimming van de Muur van Geraardsbergen, op zeventien kilometer van de finish. Lampaert en Stuyven waren de sterksten op de Muur, terwijl ook Kragh Andersen zijn karretje probeerde aan te haken. Op de top kon de Deen inpikken bij de Belgen. Dan ging het in dalende lijn naar de Bosberg, de laatste klim van de dag.

Op de Bosberg trok Kragh Andersen stevig door, waardoor Stuyven even een gaatje moest laten. In een zucht en een wind kwam de Belg echter weer terug. Het was toen vooral zaak om Matteo Trentin niet terug te laten komen. De Italiaan staat normaal gezien bekend om zijn snelle benen. Op twee kilometer van de streep versnelde Lampaert. Stuyven sloot aan, maar Kragh Andersen kwam in de moeilijkheden. Dan weer reed Stuyven weg en volgde Lampaert opnieuw.

Het podium van vorig jaar – foto: Cor Vos

Uiteindelijk draaide de koers uit op een duel tussen Stuyven en Lampaert. Stuyven ging van kop af richting de allesbepalende sprint en hield daarin zijn landgenoot van de winst. Kragh Andersen legde beslag op de derde plaats.

Uitslag Omloop Het Nieuwsblad 2020
1. flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
2. flag-be Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step)
3. flag-dk Søren Kragh Andersen (Sunweb)
4. flag-it Matteo Trentin (CCC)
5. flag-be Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step)


Parcours

Corona drukt op een of andere manier toch zijn stempel op de koers. Zo kan de sfeervolle ploegenpresentatie in het Gents Kuipke, zoals de Omloop Het Nieuwsblad jarenlang werd afgetrapt, dit jaar uiteraard niet doorgaan. In plaats daarvan moeten de renners het startblad nu tekenen in de Floraliënhal. Omstreeks 11.05 uur klinkt het officiële startschot in de Familie van Rysselberghedreef, maar ook daar is geen publiek welkom. Over de hele omloop is dat trouwens het geval: de organisatie roept op om de koers thuis op televisie te volgen.

Verder is het 200,5 kilometer lange traject quasi identiek aan dat van vorig jaar. Na het verlaten van de Gentse binnenstad, krijgen zowel de Zwalmstreek als Oudenaarde hun traditionele passage in de eerste honderd kilometer. Daarin vinden we maar weinig noemenswaardige hindernissen terug. De Leberg en Den Ast worden vermoedelijk een makkelijk intermezzo.

Vlak na de bevoorrading zullen de ploegen iets nerveuzer worden. Vanaf dan kan de voorfinale worden ingezet, met elke tien kilometer een kuitenbijter die voor nervositeit en afmatting kan zorgen. Te beginnen met de niet al te bekende Kattenberg en de kasseien van de Holleweg, op 98 kilometer van het einde. Vervolgens ligt het tweeluik Leberg-Haaghoek (op 88 kilometer van de finish), de Passenstraat (op 82), Hostellerie (op 73) en de Valkenberg (op 63) op het traject.

Het echte werk begint op de Wolvenberg, op 52 kilometer van het einde. Niet per se door de lastigheid van deze kasseiloze helling, wel omdat aansluitend de kasseien van de Holleweg, Karel Martelstraat en Ruiterij volgen. Op 42 kilometer van de finish, waar de Molenberg ligt te wachten, gingen in het verleden vaak pas alle remmen los en dat zal nu vermoedelijk niet anders zijn. Wie hier niet mee is, is gezien. Hierna worden de renners nog gepijnigd met opnieuw het tweeluik Haaghoek-Leberg, de Berendries en het Vossenhol, om vervolgens vijftien kilometer rust te krijgen richting Muur. Hier kan eventueel nog een georganiseerde achtervolging op gang komen.

De Muur van Geraardsbergen en Bosberg (gelegen op respectievelijk 17 en 12 kilometer van de streep), die tot en met 2011 ook de apotheose van de Ronde van Vlaanderen vormden, zullen ook in de Omloop voor de ultieme schifting moeten zorgen. Hier kan je van achteren nog de oversteek maken naar de kopgroep, maar ook voorin zal er nog uitgedund worden. Vervolgens gaat het in de laatste tien kilometer, via iets minder open wegen dan toen de aankomst nog in Meerbeke lag, richting de Onderwijslaan in Ninove.

Start: 11.05 uur in Gent
Finish: tussen 16.08 en 16.25 uur in Ninove


Favorieten

Favorieten aanwijzen voor de openingsklassieker is altijd een lastige karwei. Maar nu de wielerkalender de afgelopen weken steeds meer gedecimeerd werd en een aantal renners zonder (veel) kilometers in competitieverband naar Gent afzakt, is het er niet gemakkelijker op geworden. De negentien WorldTour-ploegen zijn uiteraard present en worden aangevuld met Alpecin-Fenix, Bingoal-WB, Sport Vlaanderen-Baloise, Arkéa-Samsic, B&B Hotels en Total Direct Energie.

De Ronde van Vlaanderen is de enige kasseiklassieker die Alaphilippe betwist heeft – foto: Cor Vos

Van topfavoriet Julian Alaphilippe weten we gelukkig wel dat hij in orde is. De wereldkampioen, die vorig jaar met de Ronde van Vlaanderen pas zijn allereerste kasseiklassieker betwistte, koos voor een voorbereiding via de vierdaagse Tour de La Provence. Bergop moest hij alleen de duimen leggen voor het INEOS Grenadiers-duo Sosa-Bernal, en dus lijkt de Franse chouchou meer dan klaar voor zijn eerste volledige kasseiklassiekercampagne.

Daarin neemt de wereldkampioen natuurlijk in de eerste plaats de handschoen op als kopman van het Deceuninck-Quick-Step-ensemble. Maar zijn aanwezigheid als bliksemafleider kan zomaar ook de kansen van hardrijders als Yves Lampaert, Kasper Asgreen, Florian Sénéchal, Zdeněk Štybar en Tim Declercq vergroten: een vaak toegepaste tactiek bij de blauwe brigade. Bij een eventuele sprint mag man-in-vorm Davide Ballerini zich allicht uitleven. Daarmee hebben we zomaar even de hele selectie van Patrick Lefevere genoemd. Een indrukwekkend zevental.

Een andere naam die zich nadrukkelijk in de kijker reed in het Franse circuit, is Greg Van Avermaet. Bij zijn nieuwe werkgever AG2R Citroën vormt de olympische kampioen voortaan een duo met boezemvriend Oliver Naesen, iets waar beide renners de vruchten van zouden kunnen plukken. Van Avermaet was bij CCC niet heel complementair met Trentin, en Naesen had het in zijn eentje vaak moeilijk tegen de grote blokken in tactische finales. Een win-winsituatie dus.

Tim Wellens voerde een nummertje op in Bessèges – foto: Cor Vos

Lotto Soudal zet daar Ster van Bessèges-winnaar Tim Wellens tegenover. De Limburger is elk jaar weer een vroege vogel en voor hem is de Omloop zelfs een belangrijk doel. Maar dan moet hij wel afrekenen met de verkoudheid die hem halverwege de Tour de La Provence tot opgave dwong. Heeft die de superconditie van Wellens aangetast of niet? In ieder geval heeft teammanager John Lelangue ook nog mede-Monegask en tweevoudig winnaar Philippe Gilbert achter de hand, al zou het niet onlogisch zijn als de Omloop voor Gilbert nog een beetje te vroeg komt.

Wat titelverdediger Jasper Stuyven betreft, is het koffiedik kijken. Trek-Segafredo-ploegmaats Mads Pedersen en Edward Theuns pikten op Franse grond al enkele leuke uitslagen mee, maar Stuyven heeft nog geen koersdag in de benen. De Volta ao Algarve, waar hij oorspronkelijk zou hervatten, werd verplaatst naar mei, en dus rijdt Stuyven zaterdag pas zijn eerste koers van het seizoen. Nu zitten we onvermijdelijk met de vraag: heeft de Leuvenaar zich op Tenerife voldoende kunnen klaarstomen of moet hij er nog even inkomen?

Diezelfde vraag rijst bij Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen, de twee speerpunten van Team DSM, die respectievelijk in 2016 en vorig jaar met de bronzen plak in de Omloop aan de haal gingen. Over de vierde van vorig jaar, Matteo Trentin (UAE Emirates), Nils Pollitt (BORA-hansgrohe) en Dylan Teuns (Bahrain Victorious) hebben we meer zekerheid dankzij enkele top 10 noteringen in Bessèges en omstreken. Vooral hardrijder Politt ruikt, bij afwezigheid van Sagan, een kans om te bevestigen.

Hoe doet Matteo Trentin het voor zijn nieuwe werkgever? – foto: Cor Vos

Verder is de lijst met schaduwfavorieten eindeloos lang. Of durft u Alexander Kristoff (UAE Emirates), Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious), Arnaud Démare en Stefan Küng (Groupama-FDJ), Christophe Laporte (Cofidis), Gianni Moscon en Tom Pidcock (INEOS Grenadiers), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation), Iván García (Movistar), Victor Campenaerts (Qhubeka ASSOS), Aimé De Gendt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) en Niki Terpstra (Total Direct Energie) op voorhand al afschrijven?

En dan is er nog een speciaal geval: Nederlands kampioen Mathieu van der Poel. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen moest de UAE Tour verlaten na een positieve coronatest van een staflid en kan dus in theorie nog aan de start van de Omloop komen. Echter staat hij – in tegenstelling tot Jasper Philipsen, die ook uit de Emiraten terugkeerde – nog niet op de voorlopige startlijst, en verdere communicatie blijft vooralsnog uit. Afwachten dus…

Update 16:30 uur: Alpecin-Fenix heeft haar wedstrijdselecties voor komend weekend geofficialiseerd. Mathieu van der Poel rijdt niet mee in de Omloop Het Nieuwsblad, wél in Kuurne-Brussel-Kuurne. De ploeg van Christophe Roodhooft gunt onder andere Philipsen, Belgisch kampioen Dries De Bondt en Silvan Dillier hier een vrije rol.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Julian Alaphilippe
*** Tim Wellens en Greg Van Avermaet
** Jasper Stuyven, Davide Ballerini en Matteo Trentin
* Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen, Nils Politt en Dylan Teuns

[bingoal id=”40763″ link=”http://bit.ly/bingoal_widget_omloop_2021″ title=”Wie wint Omloop het Nieuwsblad?”]

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Voorbeschouwing: Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen 2021


Weer en TV

Het wordt voor de renners een aangenaam koersweer, als we Meteovista mogen geloven. Ze zullen kunnen genieten van een lentezon en temperaturen tot 11 graden Celsius. De wind komt uit het noordwesten, maar heeft slechts een kracht van twee Beaufort. Ideale koersomstandigheden dus.

Sporza op Eén begint haar uitzending zaterdag met een uitgebreide voorbeschouwing vanaf 13:30 uur, met aansluitend de eerste livebeelden. Het commentaar is van Michel Wuyts en José De Cauwer. De NOS start om 14.00 uur met de live-uitzending op NPO1. Na afloop van de mannenwedstrijd is vanaf 16.45 uur ook Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen live te zien bij Sporza en de NOS. De mannen- en vrouwenwedstrijd zijn ook op Eurosport en via de Eurosport en GCN Player te zien.


Dit artikel delen:

72 Reacties

Secondant 25 februari 2021 om 07:21

Mooie voorbeschouwing weer! Kijk enorm uit naar deze koers. Zelf verwacht ik wel wat van Mads Pedersen. Ondanks dat hij de laatste jaren nooit echt goed was in de Omloop, moet hij dit parcours prima aankunnen. Daarnaast is hij een van de rapste klassiekermannen, sneller in een sprint dan alle genoemde favorieten, op wellicht Trentin na.

0
lander luypaert 25 februari 2021 om 07:25

Ik denk gewoon dat Pedersen sneller is dan Trentin hoor. Ben wel benieuwd hoe Uae het gaat proberen met Trentin en Kristoff. Nu kunnen ze echt op meerdere scenarios gokken.

0
Chippen 25 februari 2021 om 09:57

trentin heeft de voorbije jaren schijnbaar wel serieus wat aan snelheid ingeboet. het lijkt ondertussen absurd dat hij ooit mathieu en wout wist te kloppen op dat ek

die zou je nu meteen als 3e opschrijven als die 3 naar een sprint gingen

0
Berggeit1988 26 februari 2021 om 12:12

ik ga ook voor Sterke Mads! (Y)

0
dezwartevanbrakel 25 februari 2021 om 07:39

Mooie voorbeschouwing! Ik vind Küng toch minstens een vermelding waard. Hij was vorig jaar een vaste klant in de kassei finales en was daar vaak een van de sterkste renners.

0
theking 25 februari 2021 om 07:41

Vdp definitief niet van de partij?

0
Jasperdewaal11 25 februari 2021 om 07:50

Geen Mads Pedersen ???

0
WilliamS23 25 februari 2021 om 10:15

Had zeker 1 of 2 sterren verdiend, net als Naesen.

0
Posterix 27 februari 2021 om 07:07

Naessen? Waarom Naessen?

0
Arry1337 25 februari 2021 om 08:08

Voor iedereen die het leuk vind om een spelletje te spelen waarbij je zo goed mogelijk de top 15 moet voorspellen verwijs ik naar mijn spel op dit forum. Het is de eerste wedstrijd in een reeks klassiekers waar ook een klassement aan vast zit als je mee blijft spelen.

Iedereen kan nog mee doen. Probeer het eens!

https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/spel-fan-flandrien-omloop-het-nieuwsblad/

0
Limal 25 februari 2021 om 08:09

Ik kijk er vanavond eens naar Arry, merci!

0
Arry1337 25 februari 2021 om 08:12

Ik verwacht veel van Laporte en Moscon. Zij laten duidelijk zien sterker te zijn dan andere jaren. Laporte werd van de week zelfs 11e in Fayence (daar waar Woods de trui van Mollema over nam). Van Avermaet moest passen.

Ook benieuwd naar Kung, gaat die de stap zetten? En Politt, die moet zich ook een keer op zulk parcours voorin handhaven. En komt Vermeersch de top 15 in? Kan maar zo.

0
Limal 25 februari 2021 om 08:08

De niet-communicatie over vdP is op zijn minst verwonderlijk. Moest iemand als Mario De Clercq er ploegleider zijn dan zou ik denken aan een psychologisch spelletje – op het allerlaatste moment pas melden dat 'ie start zodat de tegenstanders er zoveel mogelijk mee bezig zijn en op het laatste moment uit hun lood geslagen worden. Maar Mathieu noch de ploegleiding doen normaal mee aan zulke dingen.

On topic: Alaphilippe heeft de meeste wapens om te winnen, maar toch ik heb op Ballerini gestemd vanwege diens vormpeil en de DQS ploegtaktiek.

It giet bekanst oan!

0
Barry Batsbak 25 februari 2021 om 09:57

Als hij niet start valt er ook niets te melden he. Dat Philipsen wel op de shortlist van AF staat en Van der Poel niet zegt eigenlijk al genoeg. Ik verwacht (lees; gok) eerlijk gezegd ook eerder dat hij zich in Le Samyn voor het eerst weer laat zien.

Of zou hij thuis de dikke bandjes opgehaald hebben en inmiddels richting Italië vertrokken zijn?

0
Limal 25 februari 2021 om 18:29

Noot: mijn reactie dateert van voor bekend was wie er al dan niet als reserve op de startlijst gezet was ;-)

0
Gitan 25 februari 2021 om 08:44

Wedstrijd die zelden teleurstelt. Heerlijk ook om de namen van al die bergjes te lezen waar ik zelf al talloze keren ben overgereden. Dat maakt een koers alleen nog maar leuker om naar te kijken.

0
Jooop 25 februari 2021 om 09:05

Blijkbaar staat VDP ook niet op de reservelijst. Heb het idee dat hij de gemiste training bergop (UAE) op een andere manier wil invullen om beter voorbereid aan de start van de Strade te beginnen. Gelost worden in een koers waar hij tot de favorieten behoort zoals vorig jaar zint hem maar weinig.

0
williams 25 februari 2021 om 09:12

De wereldkampioen rijdt iedereen uit het wiel op de muur en rijdt solo naar de streep. klaar.

0
Melkzuur 25 februari 2021 om 09:34

Ik verwacht hetzelfde scenario, maar dan vanaf de Bosberg.

0
zietemgaan 25 februari 2021 om 12:37

en Van Avermaet probeert aan te klampen, om dan toch maar weer 5de te worden :)

0
Merlinappa 25 februari 2021 om 09:21

Mooie voorbeschouwing weer. Ik ben heel benieuwd of MvdP nog gaat starten, maar het lijkt er helaas toch niet op.. Toch zou ik ‘m natuurlijk graag aan de start zien. Wanneer zijn de ‘inschrijvingen’ definitief?

0
Gebruikersnaam 25 februari 2021 om 09:25

72 uur voor de start, dus het is nu al te laat om nog te wijzigen.

0
Daniel Lassche 25 februari 2021 om 09:46

Hoe zit het nu met Mathieu? begin van de week allemaal berichten dat hij waarschijnlijk kan starten.. en vervolgens blijft het stil..

0
vanuit de kantlijn 25 februari 2021 om 09:54

Volgens het Nieuwsblad start MvdP niet.

0
molovin 25 februari 2021 om 10:02

Zou ik niet helemaal onlogisch vinden. Hij ging nar de UAE om de kilometers en hoogtemeters te maken op wedstrijdtempo. Lijkt me beter voor hem om nu een goed trainingsblok ervan te maken ergens in Spanje als die in de Strade WvA wilt gaan bijbenen op die klimmetjes.

0
Gitan 25 februari 2021 om 10:10

Naar wie gaan al die stemmen voor iemand anders eigenlijk in de poll? Mensen die alsnog hopen op deelname van Matje de Verlosser?

0
WilliamS23 25 februari 2021 om 10:16

Dat is wel heel veel, ja.
Pedersen en Naesen zijn zeker ook grote kanshebbers.

0
KimJungPoels 25 februari 2021 om 10:57

Als ik op 1 individu moet stemmen zeg ik alaphilippe.

Maar aangezien onder de kop iemand anders voor mij onder andere Pedersen, Asgreen, Senechal, Lampaert, Naesen, Kung, Stybar, Gilbert, Colbrelli, Laporte, Vanmarcke, Kristoff enzo vallen vind ik de kans dat iemand wint die geen sterren heeft gekregen veruit het grootst.

0
zietemgaan 25 februari 2021 om 12:38

Als er één in het ploegenspel van DQS zal komen boven drijven is het volgens mij Sénechal, die zou ik bij “iemand anders” zetten

0
Gitan 25 februari 2021 om 10:32

Benieuwd ook wat Campenaerts hier vermag. Lijkt zich toch wat meer op dit werk te gaan toeleggen en nu hij in Gavere woont aan de voet van de Vlaamse Ardennen zoekt hij de hellingen en kasseistroken aldaar wellicht ook wat vaker op.

0
S'mon 25 februari 2021 om 10:43

Ben ook benieuwd naar Campenaerts.

0
Posterix 27 februari 2021 om 07:25

Campenaerts hoort wat mij betreft in een rijtje met Naesen, Bennoot, Vanmarcke. Stuk voor stuk super goede wielrenners, maar winnen…?

0
Romāns Vainšteins 27 februari 2021 om 08:03

Die tweede plaatsen van Benoot in de strade en Vanmarcke in de omloop waren el wel dichtbij..

0
S'mon 25 februari 2021 om 10:59

Er zijn zó veel favorieten, en dat maakt de Omloop net zo leuk vind ik. Je weet nooit wie er door de mand valt, en wie er verrast.

0
Groningen 25 februari 2021 om 11:23

Juist, lijstje winnaars is ook interessant. Staan geen hele grotere verrassingen tussen, maar anderzijds ook niet de allergrootste klassiekercoureurs (muv GvA, wellicht). Kortom er zijn er vele die kunnen winnen.

0
ProfrondeZevenbergen 26 februari 2021 om 20:58

@S’mon
In ieder wedstrijd zijn er favorieten die door de mand vallen en renners die verrassen. Daar vind ik de Omloop eigenlijk helemaal niet zo bijzonder in.

0
Dag Otto Lauritzen 25 februari 2021 om 11:26

Very Dark Horses: Turgis & Oldani

0
Wheely 25 februari 2021 om 11:35

Langeveld alweer 10 jaar geleden, we worden oud. Ik vrees dat de Nederlanders een bijrol gaan spelen deze zaterdag. Ik verwacht Taco en Riesebeek in de vroege vlucht en hoop op een mooi resultaat van Nieuwenhuis en Terpstra.

0
Merlinappa 25 februari 2021 om 12:03

Ik ben ook wel benieuwd naar Schelling; die lijkt in goede doen en kan best eens verrassen.

0
Wheely 25 februari 2021 om 12:24

Ja zeker benieuwd al lijkt het me meer een man voor het Waalse werk maar dat kun je natuurlijk ook over Wellens en Alaphilippe zeggen.

0
Jos84 25 februari 2021 om 16:26

VDP rijdt kuurne volgens twitter

0
assen 25 februari 2021 om 18:15

Fijne voorbeschouwing, fijn ook van dat goede koersweerT ;-)

Doen er nog (goede) Nederlanders mee? Dun gezaaid vrees ik.

Belgen daarentegen in overvloed… als er minder dan 5 Belgen in de top 10 finishen ben ik ontgoocheld.

0
zotvankoers 25 februari 2021 om 19:36

https://www.wieleranalist.be/post/wie-klopt-de-grote-3 Ik weet niet of ik dat hier mag posten maar ben sinds vandaag ook begonnen met teksten schrijven en dit op een site die een vriend heeft opgestart. (Ook op Facebook) jullie als liefhebbers en graag artikels lezen, willen jullie mij eventueel wat tips geven over wat anders/beter kan? Alvast bedankt

0
Koekebakker 26 februari 2021 om 00:06

Haha, Sporza had vandaag al een liveblog over de Omloop. 2 dagen voor de start. Heerlijk, die Belgen :)

https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/omloop-het-nieuwsblad/2021/omloop-het-nieuwsblad-selecties-omloop-het-nieuwsblad-sterke-trek-formatie-tom-pidcock-meteen-kopman~1601636045429/

0
Wim Kruithof 26 februari 2021 om 05:35

in oktober dacht ik, ‘och wat een end nog naar de Omloop’… maar eindelijk, daar is ze. Een mooie voorbeschouwing en wat een verbluffend sterk DQS. Geheel gevuld met kopmannen en outsiders…

De kans is nihil, maar Stybar zou ik prachtig vinden…

0
Gala 26 februari 2021 om 09:59

Nihil betekent onbestaande. Ik geef hem toch een kans, afhankelijk van hoe JAPH het doet.

0
FDJ 26 februari 2021 om 09:24

Eigenlijk is dit met muur, Kapelmuur en Bosberg de enige echte ronde van Vlaanderen geworden. Helaas de finish niet, zoals in 2018, in Meerbeek. Verder is dit zoveel meer traditie en wielercultuur dan dat rondje viptenten ergens begin april.

0
Gala 26 februari 2021 om 09:53

Finish in centrum Ninove is een verbetering.
Meerbeke was maar op een troosteloze steenweg.
Locale rondjes tijdens RVV: was er in het begin tegen maar ben er gewoon aan geraakt. Sfeer rond Kwaremont-Paterberg is elk jaar TOP. Vergeet niet dat parcours RVV door de jaren heen meerdere malen is veranderd.

0
Gelei 26 februari 2021 om 12:48

@Gala

Verbetering? Aan de ene kant heb je apartementsblokken, aan de andere kant een middelbare school. Smalle centrum straat met 2 rontondes en 2 haakse bochten in de laatste 500m (waarvan de laatste op 200m). Als hier ooit eens met een grote groep voor de zege gesprint moet worden, ga je wat zien. In Meerbeke heb je een 500m lange laatste rechte lijn, brede baan, gestaag oplopend naar het einde waar zich al meermaals voor verrassende sprints hebben afgespeeld.

Sowieso is heel die drang naar fotogenieke aankomstplaatsen van de pot gerukt. Dat was ook een van de argumenten van de nieuwe Ronde. Resultaat: aankomst op een provinciebaan voor de viaduct over de ringweg van Oudenaarde. Gewelding verkoopsargument (en dan heb ik het nog niet over de zaaddodend saaie 10km voorafgaand de aankomst).

Als we het hebben over troosteloos, zullen we dan alvast Roubaix maar schrappen?

0
Romāns Vainšteins 27 februari 2021 om 08:05

Hup Gelei! Mooi verwoord door zo te horen een local.

0
Duh 26 februari 2021 om 12:02

1 Ala, 4 Ballerini, 5 Asgreen, 7 Lampaert, 8 Senechal, 10 Stybar.

Enkel de Declercq hoort niet bij de 10 grootste favorieten volgens de bookies… leuk dan.

0
Berggeit1988 26 februari 2021 om 12:08

Prachtige voorbeschouwing op een hopelijk prachtige koers. Zoveel zin in dit voorjaar. De heren van voorjaarsklassiekers.be die tippen Heinrich Haussler hier als dark horse. wat verwachten jullie van hem? Kan hij nog wat klaar spelen?

https://www.voorjaarsklassiekers.be/klassiekers-2021/omloop-het-nieuwsblad-2021/

Hoewel Flip dik favoriet is, zeg ik Mads Pedersen…

0
Romāns Vainšteins 26 februari 2021 om 12:56

De Omloop gaat best wel eens naar een gemotiveerde wat jongere klasbak uit de tweede lijn. Ik zeg sprint à deux tussen Garcia en Politt.

0
Duh 26 februari 2021 om 14:19

Haussler zeg je? Ja, in een groepje met Boasson Hagen, Burghardt, Marcato, Vanmarcke en Langeveld zeker?

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone