Voorbeschouwing: Nederlandse Loterij NK wielrennen 2021

zondag 20 juni 2021 om 08:00
Voorbeschouwing: Nederlandse Loterij NK wielrennen 2021

vlnr: Nils Eekhoff, Mathieu van der Poel en Timo Roosen - foto: Cor Vos

IJzersterk. Indrukwekkend. Weergaloos. Superlatieven schoten tekort nadat Mathieu van der Poel in augustus in een onemanshow voor de tweede keer Nederlands wegkampioen weg werd. Weet hij op zondag 20 juni, op hetzelfde rondje over de VAM-berg, met succes zijn titel te verdedigen of steekt een concurrent hem de loef af? WielerFlits blikt vooruit!

Historie

Het palmares van het NK wielrennen op de weg gaat terug tot 1888. Dat jaar werd op zondag 23 september de wegwedstrijd Groningen-Muntendam gehouden door de Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, waar inderdaad de afkorting ANWB vandaan komt. Er wacht ons weer een pretje, schreef Nieuwsblad van het Noorden enkele dagen voor de koers. De deelnemers worden met muziek door de Groninger afdeeling van den bond afgehaald en in optocht naar ’t hotel de Zeven Provinciën gevoerd.

Het vaandel, – een fraai stuk werk van hooge waarde, – zal bij die gelegenheid door een man te paard voorop gedragen worden. Van ’t hotel de Zeven Provinciën zal ’s middags de aftocht plaats hebben naar buiten. De mededingers moeten een afstand van 50 kilometer afleggen, en wel van Groningen tot even voorbij Muntendam, heen en terug. Een dergelijke wedstrijd heeft hier nog niet plaats gehad; ’t is dus weer wat nieuws. Maar het weer kan iemand zulke poetsen spelen, dat er vooruit weinig te zeggen valt of het concours zal doorgaan of niet, aldus de Groningse krant.

Raas bij zijn eerste van drie nationale titels – foto: Cor Vos

Het was de fietspionier Herman van Raden die na twee uur de wedstrijd won, voor baron Rudolph Van Pallandt. Hoewel de wedstrijd toentertijd niet als een NK werd gezien, is de wedstrijd door de jaren heen wel als dusdanig in de statistieken terechtgekomen. Een jaar later ging de overwinning in de wedstrijd Marsum-Franeker naar Willem Delbaere, die als tweede Nederlandse kampioen in de boeken staat.

Pas in 1890 werd Henri Raland, de derde naam op de erelijst, ook daadwerkelijk ‘prijswinnaar van het kampioenschap van Nederland’ genoemd. Na de wedstrijd over 50 kilometer in Groningen was de Deventenaar sneller dan Jaap Houtman, die tweede werd. Jaap Eden en Willem van der Mey waren in 1894 en 1896 de eerste renners die hun Nederlandse titel prolongeerden. Jorinus van der Wiel werd in 1918 als eerste voor de derde keer nationaal kampioen en zou het kunstje in de jaren nadien nog twee keer overdoen. Met vijf titels is hij tot op heden recordhouder.

Terpstra in een van zijn nationale truien – foto: Cor Vos

Gerrit Schulte, naar wie de trofee voor de beste Nederlandse profrenner is vernoemd, kwam in de jaren veertig en vijftig tot vier nationale titels op de weg. Michael Boogerd kwam nog aardig in de buurt met drie zeges, net zoveel als Frits Wiersma, Jan Raas en Theo Middelkamp. Niki Terpstra kan zijn vier landgenoten nog voorbij, want sinds zijn titel in 2015 staat de renner van Total Direct Energie eveneens op drie overwinningen. Mathieu van der Poel heeft na zijn titels in 2018 en 2020 twee titels achter zijn naam staan.

Laatste tien winnaars NK wielrennen
2020: flag-nl Mathieu van der Poel
2019: flag-nl Fabio Jakobsen
2018: flag-nl Mathieu van der Poel
2017: flag-nl Ramon Sinkeldam
2016: flag-nl Dylan Groenewegen
2015: flag-nl Niki Terpstra
2014: flag-nl Sebastian Langeveld
2013: flag-nl Johnny Hoogerland
2012: flag-nl Niki Terpstra
2011: flag-nl Pim Ligthart

Sinkeldam met zijn fraaie kampioenstrui van FDJ – foto: Cor Vos


Vorig jaar

Het was het voorjaar van 2019 toen bekend werd dat vanuit Drente interesse was om het NK op de weg naar de VAM-berg te halen, de stortbult in Wijster waarop sinds 2018 een fietsparcours ligt. “Renners roepen altijd, het is te vlak, maar de VAM-berg is een regelrechte uitnodiging om toch op te komen dagen. Het heeft wel iets van de Muur van Huy uit de Waalse Pijl. Daar zeggen ze toch ook geen nee tegen?”, aldus de initiatiefnemers.

Volgens de KNWU zat er muziek in de plannen en in oktober kreeg de ‘Col du VAM’ het NK op de weg toegewezen. Oorspronkelijk was het plan om het kampioenschap op 19, 20 en 21 juni 2020 te houden, maar vanwege de coronapandemie werden de wedstrijden uitgesteld tot 21, 22 en 23 augustus. Na de nationale titels van Stijn Daemen bij de beloften en Anna van der Breggen bij de vrouwen, waren op zondag de elite-mannen aan de beurt.

Van der Poel – foto: Cor Vos

In de eigenlijke plannen zouden de mannen 27 keer de ronde van 7,3 kilometer over de VAM-berg afleggen, maar vanwege het verwachte weer werd de wedstrijd vooraf met twee ronden ingekort. De voorspelde regen kwam ook en zorgde al vroeg voor een afvalkoers. Met nog 43 kilometer te gaan reed Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze weg bij de concurrentie, die hem na de finish pas terugzag. Nils Eekhoff werd nog tweede, vóór Timo Roosen.

“Het was een van de lastigste koersen die ik ooit gedaan heb”, vertelde Van der Poel, ook in 2018 al Nederlands kampioen. “Het leek wel een juniorenwedstrijd. Dat was ook wel te verwachten. Als je niet van voren rijdt, is het tien keer zo lastig. Het was echt een heel moeilijke koers.”

Uitslag NK wielrennen 2020
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) in 4u25m23s
2. flag-nl Nils Eekhoff (Sunweb) op 1m31s
3. flag-nl Timo Roosen (Jumbo-Visma) op 3m08s
4. flag-nl Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) op 3m17s
5. flag-nl Jos van Emden (Jumbo-Visma) op 3m19s


Parcours

Het parcours van het NK wielrennen is vrijwel identiek aan vorig jaar: een lokale omloop van 7,3 kilometer op en rond de VAM-berg, die 27 keer moet worden afgelegd. Elke ronde wordt de ‘Col du VAM’ van twee kanten omhoog gereden. Eerst een klim van 200 meter aan 12 procent, na de passage door het dorp Drijber een gedeeltelijke kasseiklim van 500 meter (gemiddelde stijging 7%, maximaal 24%) naar de finishstreep.

Laten we het parcours eens van dichterbij bekijken. Het 7,3 kilometer lange rondje begint voor het informatiecentrum De Blinkerd, een soort vliegende schotel boven op de berg. Daar is informatie te vinden over het Oude Diep-project en de VAM-berg. Van daaruit loopt de route eerst naar beneden via het Ronde van Drenthepad. Bij de viersprong wordt het Mount Vampad opgereden, de eerste klim van 200 meter.

Als de renners van de berg afkomen, komen zij in het gebied tussen de afvalberg en het beekdal van het Oude Diep terecht. Via een lus tussen de bomen en de weides wordt naar het esdorp Drijber gekoerst, van waaruit terug naar de berg wordt gereden. Via het Ronde van Drenthepad leidt de route weer naar het viersprong, waar rechtsaf het Atteropad wordt opgegaan. Daar is het nog 500 meter klimmen, waarvan de laatste 160 meter aan 15 procent over kasseien.

De elite-mannen rijden het rondje 27 keer en moeten dus in totaal 54 klimmetjes over. Grote kans dat het net weer een afvalkoers wordt, op de bekende Drentse afvalberg. De koers gaat om 12.35 uur van start. Na 197,1 kilometer weten we wie de opvolger van Mathieu van der Poel is.

Start: zondag 20 juni om 12.35 uur
Finish: rond 17.00 uur
Afstand: 197,1 km (27 ronden van 7,3 kilometer)

foto: Cor Vos


Favorieten

Mathieu van der Poel is de torenhoge favoriet in de wegwedstrijd. De kopman van Alpecin-Fenix heerste vorig seizoen op het rondje over de VAM-berg, dat hem met de 54 korte klimmetjes op het lijf is geschreven. Net als de afgelopen jaren rijgt hij de successen aaneen. Eerst in de cross, sinds half februari ook op de weg in Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Ronde van Zwitserland. Tussen de bedrijven door won hij ook nog twee sprintraces op de mountainbike.

Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft samen met het continentale VolkerWessels de grootste afvaardiging aan het vertrek van de Nederlandse wegwedstrijd. Het is de geel-zwarte formatie er alles aan gelegen om Van der Poel onschadelijk te maken en heeft daarvoor sterke renners in de ploeg. Timo Roosen, Pascal Eenkhoorn en Koen Bouwman waren vorig jaar derde, vierde en achtste. Van hen steekt vooral Bouwman in goede vorm. De blonde renner was woensdag al derde in de tijdrit.

Natuurlijk kunnen we ook Tom Dumoulin nooit uitvlakken. Hoewel hij eerder dit jaar nog twijfels had over zijn sportieve toekomst, bewees hij woensdag met zijn vierde Nederlandse titel op de tijdrit weer helemaal terug te zijn. Verder is het uitkijken naar Mike Teunissen, die weer terug is na zijn knieblessure. In Hongarije en Zwitserland reed hij al drie maal naar de top-10. Ook Antwan Tolhoek is een troef in de ploeg; de Zeeuw was vorige maand knap tweede in de Ruta del Sol.

Ook Intermarché-Wanty-Gobert verschijnt met een blok aan de start van het NK. Zowel Corné van Kessel als Taco van der Hoorn (toen nog in het tenue van Jumbo-Visma) eindigde vorig jaar in de top-10 op de VAM-berg. Van der Hoorn beleefde dit jaar een onvergetelijke Giro d’Italia vanwege zijn etappezege in Canale. Van Kessels beste prestatie op de weg was de vijftiende plek in Dwars door het Hageland.

Koen Bouwman – foto: Cor Vos

Danny van Poppel gooit wellicht de hoogste ogen van het zestal van Intermarché. De sprinter verzamelde door de jaren heen mooie resultaten op het NK en was er al derde, vierde en tweede. Dit seizoen reed hij al verschillende fraaie uitslagen bij elkaar. Zo was hij vierde in de Scheldeprijs en werd hij twee keer tweede in de Volta ao Algarve. Deze maand liet hij zijn vorm ook al zien met de tweede plaats in Dwars door het Hageland en de zesde in de Elfstedenronde.

Bij DSM, dat zonder Thymen Arensman aantreedt, is Nils Eekhoff de man om naar uit te kijken. In 2020 was hij op de VAM-berg de best of the rest achter winnaar Van der Poel. De 23-jarige renner uit Rijsenhout was dit seizoen in Parijs-Nice al goed, maar kende in het voorjaar meermaals pech. Eind mei, in de Boucles de la Mayenne herpakte hij zich en reed hij in alle etappes bij de beste tien. Het leverde hem de zesde plek in het eindklassement op.

Met Jumbo-Visma, Intermarché-Wanty-Gobert en Team DSM hebben we al drie WorldTeams aan bod laten komen, maar wat kunnen we van EF Education-Nippo verwachten? In de kleine ploeg treffen we toch interessante namen aan, met bijvoorbeeld Sebastian Langeveld. De ervaren man uit Lisse is een van de oud-winnaars aan de start en was woensdag nog knap tweede op het NK tijdrijden. Ook Julius van den Berg kwam daar met een vijfde plek sterk voor de dag.

Wat kan Danny van Poppel op de VAM-berg? – foto: Cor Vos

Eerdergenoemde renners kunnen allemaal een beroep doen op ploeggenoten, maar er staan ook een aantal eenlingen aan het vertrek. Neem bijvoorbeeld Ide Schelling. De BORA-renner rijdt zich al het hele seizoen in de kijker en was o.a. al vijfde in de GP Industria, vierde in de Brabantse Pijl en vijfde in de Baloise Belgium Tour. Tussendoor zette hij de GP Kantons Aargau, voor bekende namen als Rui Costa en Esteban Chaves, achter zijn naam. Schrijf hem maar op voor zondag!

Update: Ide Schelling staat zondag niet aan de start van het NK. De renner van BORA-hansgrohe kiest, in aanloop naar zijn eerste Tour de France, nog voor een korte trainingsstage in de Ardennen. 

De renner in het donkerblauwe tricot van INEOS Grenadiers is Dylan van Baarle, die geldt als een specialist in het klassieke werk. In het voorjaar ving hij met Dwars door Vlaanderen een vette vis, nadat hij al zevende en achtste was in de E3 Classic en Gent-Wevelgem. Vier dagen na zijn mooie zege werd hij tiende in de Ronde van Vlaanderen. De afgelopen weken was hij op hoogtestage in Isola 2000, in de Franse Alpen. Benieuwd of hij daar meteen van kan profiteren.

We kunnen ook maar beter de truitjes van Groupama-FDJ in de gaten houden. Bij de ploeg komt de kampioen van 2017 Ramon Sinkeldam in actie, maar vooral ook Lars van den Berg. De 22-jarige jongeling uit De Meern is pas bezig aan zijn eerste profseizoen, maar heeft al wel de Giro d’Italia in de benen. In de weken daarna werd hij 25e in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, niet de makkelijkste koers op de kalender, en vierde in Parijs-Camembert.

Dylan van Baarle – foto: Cor Vos

Outsiders voor de overwinning die we nog niet hebben genoemd zijn Arvid de Kleijn (Rally), vorig jaar de nummer zes aan de streep, Nick van der Lijke en Elmar Reinders (beiden Riwal) en Sjoerd Bax (Metec-Solarwatt). Voor rappe mannen – en oud-winnaars – als Dylan Groenwegen en Fabio Jakobsen zijn de omstandigheden vermoedelijk te zwaar. Onder anderen Bauke Mollema, Wilco Kelderman en Wout Poels ontbreken op het NK.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** Koen Bouwman, Ide Schelling
** Dylan van Baarle, Danny van Poppel, Antwan Tolhoek
* Lars van den Berg, Tom Dumoulin, Nils Eekhoff, Mike Teunissen

Website organisatie
Deelnemerslijst


Weer en TV

Voor zondag wordt warm en onbestendig weer verwacht, meldt Weeronline. Overdag stijgt het kwik in de omgeving van Wijster en de VAM-berg naar 25 graden. Bij dit benauwde weertype kunnen stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Tussen de buiten door wisselen zon en wolken elkaar af. De wind waait vanuit het zuiden en is matig, windkracht 3.

Het liveverslag van het NK wielrennen op de weg voor elite-mannen is zondag vanaf 14.30 uur te zien bij NOS Sport op NPO 1. Ook is de wedstrijd te volgen via de NOS-app.


Dit artikel delen:

55 Reacties

the student 18 juni 2021 om 08:33

Gelukkig wel een aardig bezet NK weg. Maar of iemand matje van de titel kan houden, ik vraag t me af.

Richard van Hoof 18 juni 2021 om 12:52

TJV is nog sterker aanwezig dan vorig jaar dus ik denk dat Matje het wel eens heel erg zwaar kan krijgen. Als ze bij TJV met 80km te gaan om beurten demareren kan Mathieu samen met zijn broer en Riesebeek daar niet iedere keer op reageren of die ontsnapping terug halen.

Reiger 18 juni 2021 om 13:00

Er zit maar 1 ding op en dat is van ver gaan en alles en iedereen lekker gaan slopen.
Ik weet niet of hij dat wil zo vlak voor de Tour maar ik zet de tv lekker vroeg aan!

Turtlehead 18 juni 2021 om 15:38

@Rihard: ik help je hopen, ook voor de neutrale toeschouwer.
Maar uiteindelijk telt wie het sterkste is, en niet met hoeveel tegelijk je moet lossen…
Alleen een vroege vlucht die 10 minuten pakt zou een kansje kunnen hebben.

nickdt 18 juni 2021 om 15:44

Ik zou Bouwman in deze vorm echt niet afschrijven hoor, zeker niet met die VAM berg. Heeft ook een aardige sprint.

Pietspeed 20 juni 2021 om 00:01

Eigenlijk is TJV het aan zijn stand verplicht hier te winnen. Zou me overigens niet verbazen als een sterke kopgroep ontstaat dat Riesebeek of David daar dan bijzit. Mathieu zou d’r mi totaal geen probleem mee hebben als één van hen wint.

Cyclinglife 18 juni 2021 om 08:36

"Nederlandse loterij Nederlandse/Nationale kampioenschappen wielrennen."
Dat het wielrennen soms net een loterij is snap ik, maar om zo nou je kampioenschap te noemen.
Dan is het net of alle wielrenners hun naam in de hoge hoed gooien en de winnaar degene is die getrokken wordt. Gaat de charme van NK worden er toch wat vanaf :p

Massimo Bataille 18 juni 2021 om 10:02

Was mij ook opgevallen, wat een gedrocht van een naam…
Vindt het al vervelend dat ze koersen de naam geven van hun sponsor ( kijk Oxyclean Classic Brugge-Depanne, Baloise belgium tour, E3 Saxo Bank Classic), wat allemaal gedrochten van namen zijn
Maar om het nationaal kampioenschap ook zo genoemd wordt, en dan best nog verwarrend naar de nederlandse loterij…
Moet toch iemand zijn in die organisatie die denkt, echt goed klinkt dit toch niet.

Wheely 18 juni 2021 om 10:08

Misschien kunnen de renners de loten tijdens de persconferentie even uit beeld schuiven, gokken is minstens zo verwerpelijk als cola.

Koers 18 juni 2021 om 10:27

Het is dat of geld uit de jeugdontwikkelingspotjes trekken om dit te financieren.

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 11:48

Ik ben een fanatieke anti-gokker. Nu met die dikke Snijder lookalike tijdens het ek maken ze het wel heel bont. Tijd voor een kentering, dit is gewoon geld jatten.

Magician 18 juni 2021 om 15:18

Ik ben er ook totaal niet van, maar vind dat er wel een wezenlijk verschil zit tussen wedden (zoals de Toto) of gokken (zoals de loterij of een fruitautomaat).

Turtlehead 18 juni 2021 om 15:52

@RV: Ik werp me op als voorvechter van gewichtsverlies #tohellwithobesitas. Ik sluit me bij je aan.

Westhoek Express 19 juni 2021 om 21:41

Wedden op sport verpest de hele beleving. In plaats van volledig mee te gaan in het verhaal ben je vooral bezig met die waar je je centjes op ingezet hebt te zoeken in het pak.

Pietspeed 19 juni 2021 om 23:50

Mee eens. Een aanfluiting om het NK wielrennen zo te vernoemen.

Beer 18 juni 2021 om 08:53

Jumbo-Visma komt met een sterker team aan de start dan vorig jaar. Benieuwd of het hen lukt om het tactisch zo uit te spelen dat ze het VDP moeilijk kunnen maken. Een paar sterke mannen in een vroege vlucht lijkt me geen slecht idee.

boehoe 18 juni 2021 om 08:57

Er staat in het stuk dat het parcours vrijwel gelijk is aan dat van vorig jaar. Wat zijn de verschillen dan?

Wheely 18 juni 2021 om 09:50

Leuk deelnemersveld, wordt sowieso een mooi podium. :) Benieuwd wat Taco gaat doen, hij zal deze wedstrijd roch niet anoniem aan zich voorbij laten gaan.

MarcoB 19 juni 2021 om 08:24

Als Jan Willem vt Schip en Taco samen in de aanval gaan wordt het ook leuk

Bolle Maukema 18 juni 2021 om 09:54

Bij VDP lijkt het soms wel alles of niets. Als hij in orde is dan wint hij. Maar hij heeft ook wel van die momenten dat hij opeens laat lopen, ivm koud/honger/moe/oid. Blijft altijd een zekere onvoorspelbaarheid hebben. Dat vind ik dan juist weer heel leuk, als VDP meedoet is het nooit saai.

Stijn P 18 juni 2021 om 09:57

De kou zal wel meevallen dit weekend

Bolle Maukema 18 juni 2021 om 11:30

Je weet het nooit met VDP…

Turtlehead 18 juni 2021 om 15:54

@BolleM: ik denk toch niet dat hij voor kou kan zorgen… ;)

Fast Freddy 18 juni 2021 om 09:55

Weinig van Eekhoff gezien na zijn knappe prestatie vorig jaar. Hoop dat hij zijn belofte gaat inlossen. Zondag maar aan beginnen.

boehoe 18 juni 2021 om 10:04

Vorig jaar waren er klachten over de breedte van de weg. Daar schijnt wat aan gedaan te zijn https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@138679/start-werkzaamheden/

Pietspeed 19 juni 2021 om 23:52

Mooie info!

DJ63 18 juni 2021 om 10:46

Het lijkt me nog geen zekerheidje dat van der Poel wint. De Jumbo ploeg is sterker dan vorig jaar en de overtalsituatie zal zeker uitgebuit worden door vanaf het begin groepjes weg te laten rijden zonder van der Poel. VDP loopt de kans snel geïsoleerd te zitten en veel hulp (ook van andere ploegen) is er niet.

Wheely 18 juni 2021 om 10:52

Zekerheden zijn er absoluut niet maar deze geasfalteerde veldrit blijft toch een rondje wat VdP het meest ligt. Qua concurrentie is het zeker wat pittiger dan vorig jaar, meer klassieke mannen zoals van Baarle en een sterkere Schelling en dan nog TJV inderdaad met een Dumoulin, Teunissen en Bouwman.

Deel Koeper 19 juni 2021 om 10:12

Als Jumbo beslist dan MVDP niet wint, dan wint hij niet. Maar ze kunnen daarbij niet garanderen of er dan wel eentje uit eigen ploeg wint, de vraag is hoe hard ze het daar durven spelen en hoeveel risico ze durven nemen.

ChefSpijker 18 juni 2021 om 11:12

Schelling heeft al aangegeven niet te starten. Gaat dit weekend in de Ardennen trainen in aanloop naar de Tour. En Van Baarle ontbreekt helemaal op de deelnemerslijst?

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 11:49

Jammer… zou een leuke kampioen zijn.

ChefSpijker 18 juni 2021 om 17:06

Dylan gewoon mee naar Frankrijk dus. Dat verklaart waarom ie dus ontbreekt op startlijst NK.

Thijs E 18 juni 2021 om 19:23

Beetje jammer, ik zou zeggen dat Schelling dat NK toch zeker zou moeten rijden, wat voegt een Ardennen stage nou toe t.o.v. een middag knallen.

wimvl 18 juni 2021 om 12:57

Parcours gemaakt op maat van Mathieu. Maar hij is ook wel veruit de beste Nederlander.

MarcoB 18 juni 2021 om 15:36

Is dit de 1e wedstrijd waar Dylan en Fabio samen aan de start staan sinds… ?

Poeksel 18 juni 2021 om 16:17

Sinds de crash ja.

Wheely 18 juni 2021 om 19:43

Ja, natuurlijk ben je bang voor de reünie
Misschien schil ik wel een appel op de reünie
Maar we zijn allebei volwassen op de reünie
Dus nu schudden we de hand op de reünie

NumberSeventeen 18 juni 2021 om 15:50

Daniel Abraham Gebru doet gewoon mee met de profs.

assen 18 juni 2021 om 16:59

Vorig NK dachten we ook met zijn allen: “als TJV slag om slag demareert kan MvdP het niet meer aan”. Wel, MvdP nam snel zelf het initiatief en reed al vroeg in de koers hard en aanvallend. Juist daarom waren de waarden (normalized power) die hij had bij het vorig NK astronomisch goed en hoog… Hoogste normalized power ooit gemeten, van een wedstrijd van deze lengte (of langer)?

Blackcanyon 18 juni 2021 om 21:05

In de Rabotijd was t overtal veel groter, was er ook nog het pro continental team. Op t gebied van overtal uitspelen waren het toen prutsers. Ik vind het tactisch inzicht bij de ploegleiding van Jumbo nog steeds beschamend.
Ik denk overigens dat dumoulin meer kansen heeft dan bouwman, tolhoek of van poppel. Als alle teams samen tegen Mathieu gaan rijden, dan wordt het moeilijk voor hem. Als hij wegrijdt en ze rijden er gegroepeerd achter hem aan ook. Als Mathieu telkens anderen terug moet halen en niemand met hem meewerkt wordt t lastig. Als Mathieu de kans krijgt om t een paar keer flink uit te dunnen op de Vamberg dan kan het lukken en ook als ze in een groep aankomen waaruit Groenewegen en Jakobsen gelost zijn.

Zou mooi zijn als Mathieu, Tom, Sebastiaan of Fabio wint.

Nillus 19 juni 2021 om 09:15

Had Dumolin maar het karakter van Vdp.
Dan hadden we strijd.
Hopen dat het overtal van de jumbo’s de koers niet gaat verzieken.
Misschien kan alpecin eens met wanty gaan buurten ?
Duss een open koers, waarin de sterkste man wint.
Hopelijk na een slagveld net als vorig jaar !

Merlinappa 19 juni 2021 om 09:27

Ondanks dat ik MvdP een geweldige wielrenner vind, is zijn karakter weinig boeiend. Die van Tom is veel leuker; zegt wat ie denkt, is eerlijk over zijn gevoelens, durft uit te halen. Geef mij het karakter van Tom maar.

PS: is dit een gedicht?

Westhoek Express 19 juni 2021 om 21:32

Volgens mij bedoelt Nillus het doorzettingsvermogen met karakter en jij persoonlijkheid Merlinappa. Ben ik overigens wel met je eens. Mathieu speelt in zijn communicatie altijd op heel erg op safe. Jammer.

Reiger 19 juni 2021 om 22:07

Toch vond ik dat Mathieu toen Ruben van Gucht bij hem thuis op bezoek was wel boeiend. Maar bij perspraatjes voor de wedstrijd merk je dat hij het liefst zo snel mogelijk weer weg is daar. Na afloop toch meestal realistisch. En de vragen vooraf kan iedereen toch al invullen? “Wat denk je van vandaag?” “Komt er weer een duel met Wout?” Een beetje hetzelfde krijgt Wout ook altijd voor zijn kiezen. Wout kan bij domme, voor de hand liggende vragen een grijns trekken die eigenlijk zegt:”Man,man,man. Meen je dit nu serieus voor de duizendste keer deze vragen? Laat me toch met rust!”

Westhoek Express 19 juni 2021 om 22:35

Wout is ene van de Kempen, gelik dat die praten, tis voor in slop te vallen. Matje is een patsertje uit Brasschaat. Daar zie je gewoon dat wat ie zegt niet congruent is met wat in z'n hoofd omgaat.

Reiger 19 juni 2021 om 22:55

Nu geldt denk ik voor 99,9% van alle topsporters dat je ze eigenlijk alleen maar moet laten sporten en niet moet laten praten. Er komt voornamelijk geluid uit maar er wordt niets gezegd. Vaak worden er ook alleen maar kontkruipvragen gesteld waarvan je het antwoord van 5 km afstand al aan ziet komen. Laat ze lekker sporten die jongens en meiden en geef het idee op dat er iets zinnigs of vlots of spectaculairs uit komt.

Pietspeed 19 juni 2021 om 23:47

Dumoulin is zeker ook een winnaar pur sang. Alleen een ander type persoon waardoor het misschien niet zo lijkt.

Westhoek Express 19 juni 2021 om 21:30

Is het weer op de Vuilnisbelt? Wow, normaal pak ik het NK altijd mee maar dit kan mij niet trekken. Kijk wel de samenvatting. Zie ik in welke ronde VDP vertrekt en of ie zich niet vergaloppeert. Van de andere blokken verwacht ik geen tactische meesterwerken.

Ed De B 20 juni 2021 om 11:09

T heeft meer weg van een GP dan een NK wielrennen idd. Volgende editie heeft een pitstraat.

Pietspeed 19 juni 2021 om 23:44

Die gasten van geel zwart hebben wel iets recht te zetten nadat ze vorig jaar zo vernederd zijn. Denk niet dat Mathieu deze keer wint. Zou me verbazen.

Pascal De Kooning 20 juni 2021 om 05:55

Ik denk zelf dat MVDP vandaag niet wint. Het zal een TJV-renner worden denk ik waarbij ik Tolhoek en Bouwman de meeste kans geef.

Buitenaerts 20 juni 2021 om 09:21

Ik mis toch een type Rick Nobel in dit verslag. Gaat voor verrassing zorgen.

Verweggistan 20 juni 2021 om 09:29

Sjoerd Bax rn Jan Maas reden goed de afgelopen weken op lastige parcoursen. Benieuwd hoe ver die komen vandaag

Tool 20 juni 2021 om 09:33

Tis een kampioenschap vandaag. Die laat MvdP niet lopen. Er moeten rare dingen gebeuren wil hij geen NK worden. Veruit de beste en als hij zijn kop er naar zet……

Reiger 20 juni 2021 om 13:04

https://nos.nl/l/2385879 Een ontroerend leuk gesprekje met Fabio Jakobsen

Headlines

Materiaalzone

Populair