Vollering ‘schrok zich rot’ van op hol geslagen paard: “Ik was echt bang”

zondag 5 maart 2023 om 09:09
Vollering ‘schrok zich rot’ van op hol geslagen paard: “Ik was echt bang”

foto: Cor Vos

Een achtbaan van emoties: zo kunnen we de Strade Bianche van Demi Vollering wel omschrijven. Er was niet alleen de vreemde finale met haar ploeggenote Lotte Kopecky in het centrum van Siena, ze werd eerder ook al opgeschrikt door… een op hol geslagen paard. “Ik was echt bang”, liet Vollering na de finish weten aan Het Laatste Nieuws.

Het was een bizar beeld in de volle finale van Strade Bianche bij de vrouwen. Een op hol geslagen paard rende op 16 kilometer van de finish het parcours op en hinderde daarbij Demi Vollering, die op dat moment in achtervolging was op de solerende Kristen Faulkner. Het paard rende een tijd lang voor Vollering uit op de voorlaatste onverharde strook in de vrouwenwedstrijd.

Het beest miste vervolgens een bocht en belandde daardoor in de kant van de weg, waardoor Vollering verder kon. “Ik schrok mij rot van dat paard. Ik zag het al even rennen in het veld en dacht toen al dat er geen hek stond. Ineens sprong dat paard ook nog op de weg. Dan pas besef je hoe groot zo’n beest is. Het gaf ook nog een trap naar achter en er slingerde een touw achter. Gevaarlijk”, keek de winnares er op terug.

Lees ook:
Bizar! Op hol geslagen paard hindert Demi Vollering in finale Strade Bianche
Lees ook:
Demi Vollering wint Strade Bianche na rare finale met Lotte Kopecky

“Ik hoopte eigenlijk dat de koers geneutraliseerd zou worden”
“Ik was echt bang en verloor er ook veel tijd door, want ik was enkel maar aan het remmen in die afdaling. Ik durfde er niet langs uit vrees dat ik een stamp zou krijgen. Ik hoopte eigenlijk dat de koers geneutraliseerd zou worden, maar er gebeurde niets.” Gelukkig voor Vollering kwam ze dus met de schrik vrij.

Op Facebook verontschuldigde de eigenaar van het dier, genaamd Zlatana, zich en gaf hij ook vrij geruststellend nieuws. “Ze stelt het goed. Er zal nu een antibioticakuur volgen en ze heeft ons doen schrikken, maar al bij al is het goed afgelopen”, klinkt het.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Al Phila 5 maart 2023 om 09:30

Die schreeuw van schrik, daar kan ik me wel iets bij voorstellen.

Ondertussen zou men bij de UCI het agendapunt veiligheid deze week van de agenda hebben gehaald, en vervangen hebben door het nieuwe punt of het stayeren achter paarden al dan niet is toegestaan.

3
Steven_E 5 maart 2023 om 10:18

Als het paard achter de renners loopt, moet er een minimale afstand van 20m worden bewaard, en mag er maximum 1 ruiter bovenop zitten.

4
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 10:16

Heb er zelf eens een mee zitten denderen, inclusief panische amazone die het kwijt was er op, toen ik plots op een gravelpad naast het ruitergedeelte passeerde.

Je voelt gewoon de grond schudden. 500 kilo of zo? Op vlakke blijf je ze niet voor ook gaan keihard. Wat een beesten joh. En hoe behoedzaam ook je het doet, ze schrikken zich altijd de pleuris, lijkt het.

3
Oblomov 5 maart 2023 om 10:28

De boerderijdieren van Toscane doen ze geen plezier met deze koers. Je zag eerder ook al een kudde schapen, inclusief lammetjes, in totale paniek rondrennen.

Snap niet dat je een paard in een blijkbaar open weide laat staan terwijl er een helikopter laag gaat overvliegen. Dat beest raakt sowieso zwaar in paniek, dus het best denkbare scenario is dat hij in zijn paniek de andere kant op vlucht. Maar als de helicopter over jouw veld vliegt, jaagt hij hem misschien juist richting de weg. Zet dat beest liever ergens veilig op stal voor een dag.

1
nickdt 5 maart 2023 om 11:41

Die kan je ook omdraaien:

Waarom vliegt een helikopter over het veld waar een paard staat? Kan je ook de helicopter even een andere richting op sturen en even wegschakelen naar motorbeelden

2
Wheely 5 maart 2023 om 11:50

Volgens mij was er iemand met dat paard aan het wandelen.

0
Cornelius 5 maart 2023 om 20:32

Je zou i.p.v. helikopters drones in kunnen zetten, zoals dat in de rally gebeurd.

0
lo squalo dello Stretto 5 maart 2023 om 10:35

Prachtvrouw <3

0
thenewGOAT 5 maart 2023 om 12:41

“kutwijf” zal dat paard bi zichzelf gedacht hebben…

2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone